Lidmaat­schap

Je kunt met 3 gratis proeflessen uitproberen of schermen iets voor je is. Weet je al zeker dat je lid wilt worden? Of heb je al proeflessen gedaan? Klik dan op ‘meteen lid worden‘ voor het inschrijfformulier. 

Proeflessen en trainingen worden gegeven in: 

Op de trainigstijden zoals vermeld is een trainer (maître), zaalassistent of een aantal van onze leden aanwezig die je optimaal kunnen begeleiden en je alles kunnen vertellen over deze leuke sport. Je kunt dan onze schermmaterialen gebruiken.

Wil je een introductiecursus volgen dan horen we dat graag van tevoren met een berichtje. Klik op de knop ‘eerst uitproberen’ om het inschrijfformulier voor proeflessen in te vullen. We houden dan rekening met je komst en zorgen dat de benodigde materialen aanwezig zijn.

Meer over lidmaatschap

Je betaalt de clubcontributie, de schermbond (KNAS) en eventueel materiaalhuur per incasso. (mobiel: bekijken in landscape)

Club contributie:

Proeflessen (3 x incl. materiaal):€ 0
Junioren t/m 20 jaar:€ 60,00 per kwartaal
Senioren vanaf 21 jaar:€ 70,50 per kwartaal

KNAS contributie schatting*:

Junioren t/m 20 jaar:€ 30,50 per jaar
Senioren vanaf 21 jaar:€ 60,75 per jaar

*) kijk bij de KNAS tarieven voor de actuele contributiekosten.

Naast de contributie komen nog kosten voor het materiaal. In eerste instantie kun je materialen (masker, broek, vest en handschoen) huren bij de vereniging, dat kost € 10 per maand ongeacht het aantal uitrustingsstukken dat je huurt, totdat je alles hebt ingeleverd. Een beginnerssetje materiaal is binnen een jaar terugverdiend.


Zelf moet je dus voor een t-shirt voor onder je vest en sportkousen en -schoenen zorgen.

Voor wat betreft de schoenen zijn echte schermschoenen natuurlijk het beste maar die zijn lastig te kopen bij een gewone sportzaak. Let bij de aanschaf wel op het volgende:

  • Geen dikke, brede en vooral geen luchtkussentjes in de zolen
  • Een zool die doorloopt op de hiel geeft je meer grip bij de uitval, zit tegenwoordig ook op mode(sport)schoenen
  • Lage schoenen geven meer bewegingsvrijheid, maar heb je zwakke enkels dan zijn hoge modellen ook goed
  • Kies voor een lichtgekleurde zool, of als de zool toch zwart is dat ze geen sporen achterlaten (non-marking)

Reglementen

Bij het lidmaatschap van onze club horen reglementen. Die moet je voordat je lid wordt helemaal lezen. Zo worden de regels duidelijk waaraan iedereen zich hoort te houden.

De link naar deze documenten zit ook in het elektronisch inschrijfformulier verwerkt.

Privacybeleid

Hier de documenten:

De toestemmingsverklaring zit ook in het elektronisch inschrijfformulier verwerkt.

deelnemers schermtraining Arnhem
trainers vlnr: Thijmen, Quinton, Georges, Yoslier

Je moet alleen maar schermen als je het leuk vindt! Er is altijd wel eens een keer dat het iets minder gaat, dat heeft iedereen wel eens. 

Als je echt niet meer verder wilt schermen bij onze club, stuur dan een mail naar onze penningmeester en secretaris (met de knop hieronder) en meld per ingang van welke nieuwe maand je wil gaan stoppen. Ze zullen je dan verder helpen met wat er nog geregeld moet worden (zoals bv. het inleveren van je gehuurde spullen) en je uitschrijven.

Graag horen we ook de reden waarom je weggaat, want daar kunnen we misschien nog wat van leren.