Over ons – presenteert

Het bestuur van Surtout bestaat uit leden, of ouders van jeugdleden en de taak van het bestuur is om de vereniging springlevend te houden.

Dat betekent dat het bestuur verantwoordelijk is voor de financiën, voor de ledenadministratie en voor alles wat de vereniging vooruit kan helpen.

Nadrukkelijk is het de taak van het bestuur om te besturen en niet om alle activiteiten voor de vereniging zelf uit te voeren. Elke vereniging wordt gemaakt door de leden, die ieder voor zich de vereniging promoten en meewerken om Surtout tot een blijvend succes te maken. 

Het bestuur wil dat graag stimuleren door te werken met werkgroepen die, ondersteund door één van de bestuursleden, specifieke werkzaamheden doen. Voorbeelden zijn het up-to-date houden van de website, social media uitingen, promotie van de vereniging naar buiten, het organiseren van wedstrijden, ledenwerving en organiseren van ontspanning, zoals de jaarlijkse BBQ.

Rob Hendriks, voorzitter

Vanaf 1 januari 2023 ben ik jullie nieuwe voorzitter. Zoals jullie wellicht weten ben ik al een aantal jaren als wedstrijdcommissaris verbonden met de club, die ik dan ook een warm hard toedraag. Als voorzitter wil ik mij inzetten om samen met de bestuursleden de club verder te laten groeien en dat er een omgeving wordt gecreëerd voor zowel de recreatieve sporters als de topsporters en de ouders van de sporters.

We bestaan als club al meer dan 70 jaar en hebben veel kampioenen voortgebracht. De nieuwe kampioenen kloppen al weer aan de deur maar het is ook zo leuk om de sporters te zien die het gewoon doen voor hun plezier. Dus Surtout is een club voor iedereen.

Voorzitter Rob

Carlo Faber, secretaris

Als Secretaris zet ik me vol overgave in om deze mooie vereniging te blijven laten bloeien.
Mijn motto is mensen positief aansporen tot actie, want dat hebben we nu extra hard nodig. Als bestaande leden moeten jullie gevoel blijven houden dat jullie er toe doen en daarnaast werken we er hard aan met zijn allen om nieuwe leden geïnteresseerd te maken.
Ikzelf ben actief sabel schermer sinds mijn tiener jaren en daarnaast nu trotse vader van een schermende dochter. Het is een mooi voorbeeld om te laten zien dat je schermen van kinds af aan tot op late leeftijd prima kunt beoefen. Het is een sport die je soepel en lenig houd en waarbij je reactievermogen blijft worden aangesproken. In tegenstelling tot vele andere sporten weinig blessure gevoelig en een gezellige sociale sport. Een teamsport die je individueel beoefend.

Secretaris Carlo

Francien Doon, Financiële administratie

Dit volgt nog.

financiële administratie - Francien Doon

Marianne Moens, wedstrijdcom­mis­saris

Als moeder van een jonge enthousiaste schermer, kwam ik samen met mijn zoon 2 jaar geleden bij Surtout terecht. Ik vind het fijn om te zien hoeveel plezier iedereen beleefd aan het sporten samen.
In het huidige digitale tijdperk, waar telefoons en andere “schermen” niet meer weg te denken zijn, ben ik blij dat “schermen” bij mijn zoon nu een heel andere betekenis heeft 😄
Tijdens de trainingen kijk ik graag mee en vind ik het gezellig om met andere ouders te kletsen. Met veel plezier vervul ik per 1 september 2023 de rol van wedstrijdcommissaris.

Wedstrijdcommissaris Marianne

Vacant, algemeen lid Doetinchem

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo. Nullam dictum felis eu pede mollis pretium. Integer tincidunt. Cras dapibus

teacher, female, woman

Georges Dérop, hoofdtrainer

In 1976 begonnen met schermen op het CIOS. Mijn leraren J. Vandervoodt en C. van der Valk motiveerden mij om schermen te kiezen als hoofdvak. En dat hadden ze goed gezien, mijn passie was geboren. Die passie voor mijn vak als schermleraar groeide naar een enorme ambitie. En met meer dan 140 nationale titels kan ik zeggen dat ik ook die ambitie heb waargemaakt.

Rest mij nu om mijn vaardigheden door te geven aan de jonge schermleraren van Nederland in het algemeen en die van Surtout in het bijzonder.


Naast schermen heb ik nog een passie en dat is kunstschilderen.

hoofdtrainer Georges

Yoslier Salgado Rodriguez, trainer

In mijn geboorteland Cuba begon ik op 11-jarige leeftijd met schermen, dit werd al snel mijn passie. Tot mijn 22ste deed ik mee aan high-performance schermen in Cuba. Ik heb gestudeerd aan de Universiteit van Havana. Daar heb ik mijn masterdiploma in fysieke cultuur en sportwetenschappen mogen behalen. Vervolgens mocht ik als schermtrainer en coach werken. Ondertussen woon ik nu een kleine 6 jaar in Nederland. Sinds 2018 functioneer ik als Surtout-coach in Doetinchem. Tegenwoordig ben ik ook coach van Lancelot (andere schermvereniging in Arnhem) en maak ik deel uit van het trainerscollectief van SBT-KNAS.
 
In mijn schermtraining kwam mijn beroep als leraar overeen met het doel, een integrale ontwikkeling van mijn schermers te realiseren. Schermen vereist een aaneenschakeling van acties die tactisch zijn aangepast aan de veranderende situatie en de fysieke uitvoering van die acties. Op deze manier draagt schermen bij aan zowel fysieke als intellectuele ontwikkeling. Discipline en eerlijkheid zijn andere toegevoegde waarden waardoor deze sport ideaal is. (voor onderwijs)
trainer Yoslier

Quinton Faas, invaltrainer

Naast dat ik bij Surtout vanaf 2008  lid ben, train ik de jeugd vanaf 2016.
Ik ben begonnen als stagiair vanuit de opleiding CIOS sport en bewegen in Arnhem.
Die opleiding heb ik in 2020 afgerond, daarnaast heb ik ook datzelfde jaar het certificaat van deelname uitgereikt gekregen van de KNAS opleiding voor niveau 3 (prevôt).
Met deze diploma’s op zak wil ik de club naar een hoger niveau brengen.
Daarnaast is mijn doel om de jeugdleden niet alleen enthousiast te maken over schermen, maar om hun leven lang te bewegen. Zo zul je ook zien in mijn trainingen dat ik veel varieer met spelletjes en oefeningen.
Ik hoop dat ik nog veel jaren bij Surtout actief lid en trainer ben!
trainer Quinton

Jasper Hendriks, trainer in opleiding

Toen ik 7 jaar oud was, zag ik schermen op de Olympische Spelen. Ik was meteen helemaal gek van de sport en een jaar later ging ik op schermen. Jaren heb ik met veel plezier geschermd. Volgend jaar begin ik aan mijn opleiding Sport & Bewegen op het Aventus, waarbij ik zelf ook schermlessen ga geven bij Surtout.

trainer in opleiding Jasper

Noah Zeeman, social media redacteur

In februari 2024 ben ik begonnen met schermen. Dit omdat ik een paar proeflessen cadeau had gekregen bij Surtout in Apeldoorn. Deze proeflessen waren voor mij het begin van een nieuwe hobby en sport waar ik veel nieuwe mensen kan leren kennen en waar in ik mijzelf kan blijven uitdagen.
Als lid wilde ik graag ook iets betekenen voor de vereniging. Deze kans heb ik gekregen door de social media kanalen te mogen beheren. Dit doe ik met veel enthousiasme. Maar dit doe ik niet alleen. Ik ben blij met de informatievoorziening vanuit de leden zodat er leuke content gemaakt kan worden ter promotie van onze mooie vereniging!
Ik hoop nog lang schermer te mogen zijn bij Surtout!

Noah

Everhard Faas, webmaster

Alles op gebied van automatisering binnen de vereniging spreekt mij aan: de site, de inschrijfformulieren, de maildistributielijst en de aanwezigheidsregistratie.

De nieuwsbrief samenstellen als hoofdredacteur vind ik leuk om zo met communicatie en taal bezig te zijn.

Ook heb ik op heel veel toernooien en wedstrijden gefotografeerd, nu echter mijn zoon zelf reist, ga ik niet meer mee en ben afhankelijk wat anderen mij opsturen. Al het beeldmateriaal met verslag zet ik in tijdvolgorde en per gebeurtenis op de site. 

Ik scherm recreatief bij de club en draag daarnaast ook een steentje bij aan de dagelijkse ICT van de club.

Tim Imming, webmaster

Sinds ik in 2008 in voor het eerst begon met schermen ben ik veranderd in een fanatiek schermer met een passie voor de sport. Achter de snelheid zit het geweldig mooie tactische spel waarbij zoveel meer komt kijken. Deze combinatie van snelheid en tactiek maakt het schermen zo’n mooie en leuke sport. Hier draagt de club natuurlijk ook erg aan bij. Binnen de club kent iedereen elkaar en wordt op verschillende niveaus geschermd waardoor er altijd een leuke tegenstander is waarmee je kunt sparren. Door de gezellige sfeer maar toch ook fanatieke tegenstanders en trainers is dit zeker de beste en leukste club en train ik elke keer weer met veel plezier. Door mijn studie HBO-ICT toe te passen help ik de club als vrijwilliger op het ICT-gebied waar nodig. Zo heb ik samen met Everhard deze site gebouwd.

Tim Imming