Jeugd Punten Toernooi (JPT)

Wat is het?

Het puntentoernooi is een toernooi op alle wapens voor de jeugd tot en met 20 jaar om wedstrijdervaring op te doen. Het JPT is een toernooi wat 10 x per jaar door het hele land heen wordt georganiseerd. Soms is het toernooi ver weg zoals in Amsterdam of Eindhoven maar soms is het ook dichtbij in Apeldoorn of Warnsveld (Zutphen). Omdat je niet verplicht bent ieder toernooi mee te doen (je krijgt dan natuurlijk geen punten) moet je je voor ieder toernooi aanmelden bij de Nahouw, volgens de super duidelijke instructie in de uitleg van de wedstrijdcommissaris. Met iedere treffer in een wedstrijd verdien je punten. Deze punten verzamel je en als je er genoeg hebt gehaald dan krijg je een certificaat!

uitreiking diploma tijdens jeugdpuntentoernooi

Diploma?

Zo krijg je een certificaat bij 250, 500, 750, 1000, 1500, 2000, 2500 en 3000 punten. Bij 1000, 2000 en 3000 punten ontvang je een embleem voor op je mouw om je prestaties te tonen. Met het 1000-puntenembleem kun je elektrisch schermen op de JPT’s en toegang krijgen tot de Regio-training. Als je wilt, kun je verder gaan voor de 4000 punten en een trofee. Aan het einde van elk jaar ontvang je een medaille na de laatste wedstrijd van het jaar, alleen omdat je hebt meegedaan.

Zo krijg je een certificaat bij 250, 500, 750, 1000, 1500, 2000, 2500 en 3000 punten. Ook krijg je bij de 1000, 2000 en 3000 een mooi embleem voor op je mouw zodat iedereen kan zien dat je al zoveel punten hebt! Ook moet je, wanneer je je 1000 punten embleem hebt elektrisch schermen op de JPT’s en kun je eventueel toegang krijgen op Regio training!! Heb je er dan nog geen genoeg van (en dat heb je natuurlijk niet) dan ga je door voor de 4000 punten en een mooie trofee. Aan het einde van ieder jaar krijg je bij de laatste wedstrijd van het jaar een mooie medaille, gewoon omdat je hebt meegedaan.

Meer over het puntentoernooi vind je op knas.nl/jpt. Download daar het inschrijfformulier voor het jeugdpuntentoernooi.

Belangrijk

  • De JPT’s beginnen altijd om 13:00 maar je moet je al tussen 12:00 en 12:30 uur gemeld hebben in de zaal van het toernooi. Dit is erg belangrijk want te laat is niet meedoen. Mocht je onderweg in de file staan en kom je wat later stuur dan voor 12:30 een sms met je naam naar de JPT organisatie. Dat nummer staat op deze pagina.
  • Tip: zet deze nummers in je mobieltje of vraag je ouders dit te doen.
  • Schrijf je in via de site van nahouw.net.
  • Informatie over de datums en locaties van de JPT’s en ieders behaalde punten staan hier

Voor de berekening van de punten is een vrij moeilijke formule bedacht. Het zou namelijk oneerlijk zijn dat iemand in een grote poule meer punten zou kunnen halen dan iemand die in een kleine poule is ingedeeld. Het maximum aantal dat je per toernooi kan halen is 150 punten. Daarvoor is de volgende formule gemaakt, niet schrikken:

Aantal behaalde punten =

( V*10+GT ) / P *10
Waarin:

V   = Aantal gewonnen partijen (Victoires)
GT = Aantal Gegeven Treffers
P   = Totaal aantal geschermde partijen

Hier de uitleg:
Alle gewonnen partijen (V) leveren 10 punten op, plus 5 punten van de vijf Gegeven Treffers (GT). Van verloren partijen tellen alleen de Gegeven Treffers mee. Deel je nu het totaal behaalde aantal punten door het aantal partijen dat je geschermd en tot slot vermenigvuldig je de uitkomst met tien dan krijg je het aantal punten dat je op dat toernooi hebt behaalt!