Informatie wedstrijden

Op deze pagina geven we wat informatie over de wedstrijden. 

Wedstrijdniveau's

Dit is afhankelijk van je leeftijd en van je ervaring. De vaste leeftijdscategorieën zijn:

leeftijdscategorieleeftijd in jaren
Kuikentot 10
Benjamintot 12
Pupiltot 14
Cadettot 17
Juniortot 20
Seniortot 40
Veteraanvanaf 40

De jeugd puntentoernooien (JPT) zijn voor beginnend wedstrijdschermers tot 20 jaar een leuk en leerzaam eerste stap. Klik hier voor meer informatie. 
WhatsApp Image 2020-09-20 at 15.52.44 (1)

Inschrijven

Als je met schermwedstrijden op een toernooi mee wil doen, dan kun je die opzoeken op de site van de Nahouw. Als je geïnteresseerd bent om aan een of meer toernooien mee te doen dan kun je met je account (wel zelf even aanmaken) aanmelden. De wedstrijdcommissaris krijgt daar ook een melding van, hij/zij zal hier bijvoorbeeld scheidsrechters proberen te regelen. Hier een document met een hele duidelijke uitleg, compleet met heldere screenshots.

Ook zal de hoofdtrainer een lijst opstellen van uitdagende, leuke wedstrijden die nog een beetje in de buurt zijn (binnen 2 uur met de auto).

Regelement

Binnen het regelement vinden soms wijzigingen plaats. We verwijzen daarom door naar de site van de KNAS en FIE voor de huidig geldende regelementen.

Kleding/Uitrusting

Voor verschillende categorieën wedstrijden gelden verschillende eisen met betrekking tot de kleding. Deze verschillen soms van de kleding waar je gebruik van maakt tijdens de training. De materialen en kleding die je nodig hebt voor een training vindt je hier. Vaak vind je de kledingeisen in de aankondiging van de wedstrijd (de convocatie). De huidige regels m.b.t kleding en uitrusting zijn te vinden op de site van de KNAS en FIE. Standaard heb je nodig:

  • 2x FIE goedgekeurde wapens
  • 2x Fil de corps
  • FIE goedgekeurde schermkleding (vest, ondervest, broek, handschoen en masker)
Daarnaast heb je als je elektrisch sabel of floret schermt nodig:
  • 2x fil de tête
  • Elektrische uitrusting
Deze kleding is eventueel te huren bij Surtout. De kosten hiervan bedragen 10 euro ongeacht het aantal kledingsstukken. Neem hiervoor contact op met het bestuurd of een van de trainers.
succes bij NJK in Alkmaar
Surtout deelnemers schermtoernooi
uitreiking diploma tijdens jeugdpuntentoernooi