Informatie trainingen

Overzicht gemiddelde training

Na binnenkomst en omkleden beginnen wij met een warming-up. Dit bestaat vaak uit een spelvorm. Als iedereen goed warm is gaan we bezig met oefeningen. Hierbij wordt aandacht besteed aan de techniek van verschillende handelingen. Denk hierbij aan de verschillende onderdelen van het aanvallen of verdedigen. Deze oefeningen worden gedurende de training uitgebreid, verdiept en toegepast. Aan het einde van elke training doen wij partijen (wedstrijden) onderling. Hierin kunnen de aangeleerde technieken geprobeerd worden in wedstrijdvorm. Gezamelijk sluiten wij vervolgens af en kleden we weer om.

Supersnel zien? In 59 seconden weet je alles!

Materialen en kleding

Tijdens de training maken wij gebruik van de mechanische schermuitrusting. Benieuwd naar de materialen die je nodig hebt voor wedstrijdschermen? klik hier. Wanneer elektrisch wordt geschermd tijdens een training zal dit voorafgaande aan de training vermeld worden zodat iedereen ook zijn elektrische materiaal bij zich heeft. Heb je geen elektrisch materiaal? Vermeld dit aan een trainer of bestuur voorafgaande aan de training zodat dit voor jou geregeld kan worden.

Mechanische materialen (masker, broek, vest en handschoen) kunnen gehuurd worden bij de vereniging. Dit kost € 10 per maand ongeacht het aantal uitrustingsstukken dat je huurt. Pas als je het laatste uitrustingsstuk hebt ingeleverd word de huur niet meer geïnd. Een beginnerssetje materiaal is binnen een jaar terugverdiend.

Naast de schermkleding is je eigen sportkleding nodig. Denk hierbij aan een sportshirt en korte of lange trainingsbroek.

Voor wat betreft de schoenen zijn echte schermschoenen natuurlijk het beste maar die zijn lastig te krijgen bij een gewone sportzaak. Let bij de aanschaf wel op het volgende:

  • Geen dikke, brede en vooral geen luchtkussentjes in de zolen
  • Een zool die doorloopt op de hiel geeft je meer grip bij de uitval, dit zit tegenwoordig ook vaak op mode(sport)schoenen
  • Lage schoenen geven meer bewegingsvrijheid, maar heb je zwakke enkels? Dan zijn hoge modellen ook goed
  • Kies voor een lichtgekleurde zool. Is de zool toch zwart? Zorg dat ze geen sporen achterlaten (non-marking)
jeugdpuntentoernooi

On-line training

Kun je niet op de trainingsavond komen of wil je meer trainen, kijk dan naar deze on-line trainingen of klik op de schermers hieronder.

weer binnen trainen!

Eerste beginselen heel helder uitgelegd

1 – de Maître

 

2 – de schermer Jasper

 

3 – het schermmateriaal

 

4 – het groeten van tegenstander en scheidsrechter

5 – in de stelling staan

 

weer binnen trainen!
weer binnen trainen!
cropped-WhatsApp-Image-2021-05-26-at-19.59.45-1-1.jpeg