2008

Fotoalbum van 2008

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

21 december 2008 – Goud en brons voor Surtout bij NJK

Soms ook een beetje pech

Om te beginnen met Monica de Jonge, zij was helaas geveld door de griep en kon op zondag 21 december niet aantreden bij de meisjes pupillen op floret, ze had die dag anders ook erg vroeg uit de veren gemoeten om al om 08.00 uur in Breda op apel te verschijnen. Ook voor Kilian liep de dag anders dan hij zich had voorgesteld maar daarover later meer.

 

Om 12.00 uur waren de jongens en meisjes benjamins op de sabel aan de beurt en ook de jongens junioren floret. In beide categorien deden leden van onze vereniging mee, bij de benjamins sabel Kilian en Quinton Faas en omdat ze bij de KNAS nog ingeschreven staat voor Surtout ook Elvira Brouwer die al weer een tijdje in Zutphen schermt.

Goud en verassend brons

Elvira wist in de gemengde poule het goud in de wacht te slepen, en Quinton verassend het brons. Na de voorronden namelijk stond zijn broer Kilian op de tweede plaats en Quinton zelf op de zevende positie wat betekende dat ze op een tableau van acht schermers in de kwartfinale tegen elkaar moesten schermen. Het onverwachte gebeurde en Kilian moest de zege aan zijn jongere broertje laten tijdens een spannende partij die heel erg gelijk op ging en uiteindelijk met vijf tegen vier werd gewonnen door Quinton. Bij de junioren floret ging het niet zo best voor Remco Middelveld de competitie in deze leeftijdscategorie is heel sterk dus door niet helemaal onderaan te eindigen heeft Remco toch een goede persoonlijke prestatie neergezet.

 

Om 15.00 uur moesten de sabreurs cadetten aantreden, Douwe Boonstra en Jeroen Woltjes verdedigden onze kleuren in deze categorie, maar ook voor hen gold dat de competitie te sterk was. Voor geen van beiden kwam dit als een verassing omdat ze van tevoren al wisten dat ze sterke tegenstanders zouden krijgen, ons eigen clublid Robbert Goossens was weer heer en meester in deze klasse, de dag ervoor had hij ook al het goud gewonnen bij de junioren dus van harte gefeliciteerd. Robbert komt uit voor Deropement Zutphen, van onze oud maître Georges Dérop, tijdens dit soort toernooien dus deze bekers tellen niet voor onze score voor de verenigingsbeker.

Kleding voldeed vaak niet aan de eisen

Wat opviel tijdens het toernooi was dat vele deelnemers niet op de hoogte waren met de kledingeisen en die voor de wapens. Ook bij leden van onze vereniging miste het een en ander aan noodzakelijke kledingstukken. Kennelijk zijn deze voorschriften niet voldoende bekend. Wij van de leiding trekken ons dat aan en beseffen dat we dit niet voldoende hebben gecommuniceerd. Er was helaas ook geen winkeltje waar ontbrekende kledingstukken of wapens gekocht konden worden dus dat gaf wel wat stress. Gelukkig kon er hier en daar wat geleend worden zodat toch iedereen mee kon doen.

Om dit in de toekomst voor te zijn vind je nu op deze site een overzicht van de kleding en materiaaleisen, klik hier om daar naar toe te gaan.

Of klik bij info op materiaal.

10 december 2008 – Jaap Hoogerwerf wint Pucktoernooi

Puck Hermans verblijdt met cadeaus

Het was vooral weer een gezellige avond en onze eregaste Puck Hermans vermaakte zich weer opperbest. Deze dame op leeftijd is “still going strong” en genoot zichtbaar van alle activiteiten en verwonderde zich over het mooie vaandel en de wapenrekken waarover onze vereniging beschikt. Omdat ze nog steeds lid is van onze vereniging ontving ook zij het Sint-Nikolaaspresentje en daar was ze erg blij mee. Het werd voor haar helemaal een feest toen ze na de uitreiking van de naar haar vernoemde trofee een trainingspak kreeg. Zelf schermt Puck niet meer maar ze sport nog steeds in de vorm van Tai Chi Quang, ofwel het chinese schaduwboksen, ze beloofde daar de volgende keer aan te treden in de kleuren van Surtout.

Verbaal schermen gaat Jaap het beste af

Het was ook een feestje voor Jaap Hoogerwerf die met de beker naar huis mocht, Jaap was er deze avond zeer op gebrand te gaan winnen en liet geen mogelijkheid onbenut om zijn doel te bereiken. Zo verzette hij zich vastberaden tegen onze regel dat degene die wordt gevraagd voor een partij, mag bepalen op welk wapen er wordt geschermt. “Er is maar één wapen en dat is de floret” klonk meerdere malen uit zijn mond. Ook schuwde hij het niet de wapens van de tegenstander vast te klemmen alvorens een treffer te maken. Er was vaak discussie te beluisteren omtrent een vermeende treffer van de opponent, die meestal in het voordeel van onze Jaap uitviel vanwege zijn alom bekende koppigheid. Daardoor kon hij de eindoverwinning voor zich opeisen, al was het een nipte, met een verschil van drie punten op indice met Tunghai Chiang.

De uitslagen

Hieronder zien jullie de hele Poule afgebeeld ik hoop hieraan later nog een aantal leuke foto’s toe te kunnen voegen.

 

 1234567891011VGOIR
Jaap Hoogerwerf VVV3VVV3VV84620+261
Ilsa Burgers0 022V211V322147-2610
René Berends2V V44V1VVV64132+ 95
Birgit Stichter0V1 22142VV32743-169 
Carmen BerendsVVVV 4V4VV474734+133
Astrid Visch14VVV 434VV54137+ 47
Ruud Grootenboer3V4V3V 42VV54133+ 86
Hans Woltjes3V3VVVV 1VV74232+104
Tunghai ChiangVV4V3VVV VV84724+232
Maaike Burgers031321013 301750-3311
Remco Middelveld1V43V1141V 33045-158

 

5 december 2008 – Sinterklaas en Puck Toernooi

Sinterklaascadeau voor alle leden wordt op 3 december uitgereikt

Het is tijdens de afgelopen les al aangekondigd maar nu toch ook nog maar even via het nieuws op de site.

Sinterklaas heeft ook dit jaar weer gedacht aan de schermers van Surtout en op zijn pakjesboot een heel bijzonder cadeautje voor elk lid van Surtout meegebracht.

Hij heeft aan Hans Woltjes, de zaalassistent, gevraagd of hij die woensdag 3 december aan iedereen wil geven want zoals jullie weten is de Sint deze dagen erg druk en zag hij geen kans de vereniging met een persoonlijk bezoek te vereren.

Wel voegde de goedheiligman er aan toe dat hij dit keer ook voor de senior leden iets heeft meegebracht.

dus, kom allemaal aanstaande woensdag op de training.

Puck Toernooi 10 december

Na een jaartje zonder Puck Toernooi dan eindelijk weer de editie 2009, voor de seniorleden zal op 10 december het Puck Toernooi verschermd gaan worden. Ons oudste lid Puck Hermans zal die avond aanwezig zijn om de (wissel)beker te overhandigen aan de winnaar van dit schermevenement. De formule is onveranderd als alle jaren degene die gevraagd word voor een partij bepaalt op welk wapen er word geschermd en iedereen scherm tegen iedereen (poule unique).

Jeugdpuntentoernooi 11 oktober 2008

Als je op de volgende link klikt kun je een heleboel foto’s bekijken van het Jeugdpuntentoernooi van Apeldoorn, veel kijkplezier.

foto’s bekijken

29 november 2008 – Surtout op de radio

Jilly Wegman, Jeroen en Hans Woltjes werden tijdens de uitzending van Apeldoorns Sportcafé ondervraagt door presentator Herman Talstra, De uitzending was tussen 4 en 5 uur ’s middags op zaterdag en meestal is die live maar deze keer waren de opnamen al gemaakt op de dinsdag ervoor, omdat de presentator de 29e in Dublin (Ierland) moest zijn. Het was voor alle leden van Surtout de eerste keer dat ze opnamen moesten maken voor de radio en dat was in het begin wel een beetje onwennig, maar al gauw waren de eerste zenuwen overwonnen en ging het eigenlijk vanzelf. We krijgen de uitzending nog als Mp3-bestand en zullen hem dan ook via deze site voor de toekomst bewaren, daarover later meer.

22 oktober 2008 – Jaap Hoogerwerf erelid

Woensdag 22 oktober was een bijzondere avond voor onze vereniging. Ons oudste nog actieve lid Jaap Hoogerwerf ontving een erefloret en de titel erelid van Surtout.

 

Jaap krijgt de erefloret aangeboden door Hans Woltjes

Jaap is zichtbaar onder de indruk

Maandag 20 oktober was Jaap jarig en werd hij zeventig jaar, wij als bestuur zagen daarin een mooie aanleiding om Jaap te bedanken voor zijn inspanningen voor Surtout. Jaap is namelijk gedurende vele jaren onze penningmeester en secretaris geweest.

 

Vele seniorleden kennen hem al wat langer en weten zijn soms wat plagerige humor te waarderen. Na een afwezigheid van enkele maanden vanwege een schouderblessure was het wel weer even wennen voor Jaap. Als gewezen hartchirurg had hij zich dan ook goed voorbereid op de training door het dragen van een hartslagmeter. De meter noteerde meerdere malen een hartslag boven de 150 slagen per minuut.

 

Hoeveel slagen per minuut die aangaf toen Hans Woltjes hem de erefloret overhandigde zullen we echter nooit weten, wel weten we dat Jaap aangenaam verrast, maar ook een beetje beduusd was. Maar de eretitel en het bijbehorende aandenken is hem van harte gegund.

 

Er wordt met het erewapen een
prime-parade gemaakt

De aanval van Ruud Grootenboer wordt met
chirurgische precisie gepareerd

Van harte gefeliciteerd Jaap en we hopen dat je nog vele jaren actief zult deelnemen binnen onze vereniging.

12 oktober 2008 – NJK Schermen op Z@ppsport

Afgelopen zondag 12 oktober was er een uitzending van Z@ppsport met daarin een kort maar leuk verslag van het NK jeugd te Deventer. Klik in de gele balk hiernaast op de button “links” want daar kun je doorklikken naar de deze aflevering van Z@ppsport. Je moet wel even geduld hebben want er zitten eerst wat andere items voor, maar na het stukje over estafette zwemmen zie je een paar bekende gezichten, zoals Elvira Brouwer en Carmen Berends de dochter van onze voorzitter. Voor velen is ook Ivo Slagers van de Deventer S.V. geen onbekende. Veel kijkplezier.

11 oktober 2008 – Apeldoornse editie Jeugpuntentoernooi succesvol

Pas vorige week zondag 5 oktober werd officieel bekend dat het JPT van Apeldoorn door zou gaan, door vruchtbare onderhandelingen met het KNAS-bestuur, Ad van der Weg, Hanneke Rosinno (Vrijbuiters Gouda) en Hans Woltjes van onze eigen vereniging werd woensdag 1 oktober de impasse doorbroken die was ontstaan tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering van de KNAS (Koninklijke Algemene Nederlandse Schermbond).

 

Zodoende kon de Apeldoornse editie van JPT weer als vanouds onder leiding van Ad van der Weg, bijgestaan door zijn levenspartner Lilian Quant van start, wat meer op de achtergrond maar niet minder belangrijk, ondersteund door Natascha Verwoerd die zich bezig hield met het wedstrijdsecretariaat. Hetgeen natuurlijk wel betekende dat er met man en macht gewerkt moest worden om de aankleding van het toernooi binnen die ene week voor elkaar te krijgen, mede dankzij de hulp van vele leden van onze vereniging hebben we deze krachttoer succesvol uitgevoerd, Een bijzonder woord van dank gaat naar de familie Faas, die als ouders van twee van onze jeugdleden (Kilian en Quinton) de armen wel heel bijzonder uit de mouwen hebben gestoken.

 

Actie

Er werd door Hans Woltjes een actie gestart, toen na de ALV van de KNAS bleek dat Ad, die zich als enige verkiesbaar had gesteld als bestuurslid breedtesport, toch niet gekozen was. De reden van de afwijzing was de kans op belangenverstrengeling juist doordat Ad van der Weg activiteiten aanstuurt en organiseert vóór die breedtesport.
Ad en Lilian konden na deze ontmoedigende en voor hen pijnlijke ontwikkeling helaas niet anders, dan ontgoocheld hun medewerking met betrekking tot het jeugdpuntentoernooi en het schermkamp per direct opzeggen, een begrijpelijke stap, maar rampzalig voor de breedtesport en het jeugdpuntentoernooi in het bijzonder.

 

Het doel van de actie (in eerste instantie een e-mail petitie) was te komen tot een Bijzondere Ledenvergadering, waarbij Ad opnieuw verkiesbaar zou zijn, tijdens een stemming met vertegenwoordigers van méér schermverenigingen dan tijdens de laatste ALV en in het licht van de ontstane situatie, tevens zou er dan aandacht besteed worden aan oplossingen voor het belangenverstrengelingsprobleem.

 

Gedurende de actie bleek echter dat de breedtesporters zich in meer opzichten niet vertegenwoordigd voelden door de KNAS, dat de nadruk bij de KNAS voornamelijk bij de topsport lag en dat daardoor verenigingen die geen topsporters in hun gelederen hebben maar mondjesmaat op de Algemene Ledenvergaderingen aanwezig waren. Dit probleem is nu gelukkig ook door de KNAS onderkent en getuige het feit dat Etienne van Cann en Huub Stegeman van de KNAS bij dit toernooi aanwezig waren, is er ook getoond dat de KNAS hier in de toekomst anders mee om zal gaan.

 

Nieuwe kandidaat bestuurslid breedtesport

Tijdens de opening van het toernooi werden beide heren dan ook aan de schermers voorgesteld, tezamen met Hanneke Rossino, voorzitster van s.v. de Vrijbuiters uit Gouda. Zij heeft zich kandidaat gesteld als bestuurslid breedtesport bij de KNAS, Ad zal samen met anderen, zitting nemen in een nog op te richten breedtesportcommisie en kan zich dan weer actief bezig houden met het aansturen en organiseren van evenementen en toernooien. Middels de commissie die adviseert en rapporteert aan Hanneke, kan Ad dan toch invloed uitoefenen op het beleid ten aanzien van de breedtesport binnen de KNAS.

 

 

Dit bleek voor allen een win-win-situatie en dus hebben Ad, Lilian en Natascha zich weer bereid verklaard de Jeugdpuntentoernooien te gaan organiseren. Daar was best moed voor nodig, en er moest nog wel wat oud zeer worden weggeslikt maar de blik is gericht op de toekomst en die ziet er voor de schermende breedtesporters rooskleuriger uit dan ooit. De vele steunbetuigingen aan hun adres die binnenkwamen tijdens de e-mailactie hebben er zeker toe bijgedragen om deze keuze te maken, allen die hen dat steuntje in de rug gaven van harte bedankt hiervoor.

 

Gelukkig bleek hierdoor het beleggen van de Bijzondere Ledenvergadering niet meer nodig en kon het Apeldoornse Jeugdpuntentoernooi toch doorgang vinden. 85 schermers uit heel Nederland wisten de “Dynamohal ” in Apeldoorn te vinden en namen weer enthousiast deel aan dit prachtige scherm-evenement. Ook de vele scheidsrechters die hun medewerking weer verleenden verdienen het om van harte bedankt te worden. De volgende editie van het Jeugdpuntentoernooi zal worden verschermd in Alkmaar. Ad van der Weg sprak de hoop uit daar voor de eerste keer boven de 200 deelnemers uit te komen, omdat het toernooi dan niet meer gehinderd zal zijn door onduidelijkheid en een vakantieperiode.

 

Graag willen we er aan mee werken dat dit aantal deelnemers wordt gehaald en roepen hierbij iedereen op om Zaterdag 15 november 2008 naar Sportcomplex de Hoornsevaart aan de Hertog Aalbrechtweg 4 te Alkmaar te komen. Om daar aan het jeugdpuntentoernooi gefaciliteerd door Schermvereniging Alkmaar mee te doen. Route

24 september 2008 – Het puntentoernooi gaat door!!

Beste schermliefhebbers

 
Het zal u niet ontgaan zijn dat er na de Algemene Ledenvergadering enige beroering ontstaan is in de schermwereld.
Hans Woltjes van SV Surtout heeft een Breedtesportevenement georganiseerd met als doel het beleggen van een Bijzondere Ledenvergadering.
Zeer veel mensen hebben daar positief op gereageerd.
 
Tot mijn vreugde is dat nu niet meer nodig want mevr. Hanneke Rossino (voorzitter van de Vrijbuiters) heeft zich na overleg met Teun Plantinga (directeur van de KNAS), Hans Woltjes en met mij, beschikbaar gesteld als (ad interim) bestuurslid breedtesport. Dat is een zeer goed bericht. Als beoogd voorzitter van een nog te formeren commissie breedtesport kan ik met haar en anderen weer aan de slag! De breedtesport is bij haar denk ik in goede handen zodat ik mij kan richten op het organiseren van het puntentournooi enz.
 
Ad van der Weg
 

Hieronder vind u de gezamenlijke brief van het KNAS bestuur, Hans Woltjes en van Ad van der Weg

 
Beste jeugdpuntentoernooischermers,
 
Wij hebben geweldig nieuws te melden:
 

Het jeugdpuntentoernooi op zaterdag 11 oktober in Apeldoorn gaat door !!!

 
Net als op elk Jeugdpuntentoernooi (JPT) kunnen er weer punten verdiend worden en worden er weer diploma’s uitgereikt.
Het JPT wordt weer als vanouds georganiseerd door Ad en Lilian van der Weg en Natasja Verwoerd vanaf nu met ondersteuning van de KNAS.
 
Er is een nieuw (ad interim) bestuurslid Breedtesport gevonden dat de Breedtesport vanuit de KNAS een nieuwe impuls gaat geven. Jullie gaan hier nog veel over horen.
 
Wij, Ad van der Weg, schermvereniging Surtout in Apeldoorn en het bestuur van de KNAS, hopen dat jullie in groten getale op zaterdag 11 oktober a.s. naar Apeldoorn komen!
In deze bijzondere situatie kan men zich opgeven tot vrijdag 10 oktober 18.00 uur. (denkt u er aan om voldoende scheidsrechters en aanwijsapparatuur mee te laten komen?)
Opgeven via het normale E-mail adres advdweg@xs4all.nl
Tijdstip melden: van 12.00 tot 12.30 uur
 

Locatie

 
de “Dynamohal”

Morellenlaan 41

7322 JS Apeldoorn.
 

Toch ook een uitnodiging aan bestuurders van de verenigingen. 

Dit houdt in dat het andere “Breedtesportevenement” dat in plaats van het Jeugdpuntentoernooi zou plaatsvinden, niet doorgaat.
Dat neemt niet weg dat wij nog steeds erg geïnteresseerd zijn in nieuwe ideeën en initiatieven om mee te denken over de Breedtesport. Daarom zal Hanneke met nog een aantal bestuursleden van de KNAS op 11 oktober a.s. aanwezig zijn bij het Jeugdpuntentoernooi om hierover met jullie van gedachten te wisselen.
Hanneke heeft het voornemen een commissie Breedtesport te gaan vormen en zoekt daarvoor enthousiaste mensen met goede ideeën.
 
Met vriendelijke schermgroet,
 
Ad van der Weg, Schermvereniging Surtout, KNAS-bestuur

22 september 2008 – Schermevenement in Apeldoorn

Geen JPT maar wel wat anders

11 Oktober zou de Apeldoornse editie van het Jeugd Punten Toernooi, kortweg JPT verschermd gaan worden. Maar door verwikkelingen ontstaan bij de laatste ledenvergadering van de KNAS, is de doorgang hiervan op losse schroeven komen te staan. Zie ook het artikel Ad van der weg verdient de steun van schermend Nederland in deze nieuwsrubriek.

 

Het idee is nu om op deze dag (de zaal was toch al besproken) wel een schermevenement te organiseren, dus geen puntentoernooi maar meer een demonstratie waarin we laten zien dat de breedtesport erg belangrijk is voor de schermsport in Nederland. En te laten zien dat de wens, om beleid vanuit de bond met betrekking tot de breedtesport een andere richting te geven, breed gedragen word. Plannen voor ander beleid zullen door een beperkt aantal sprekers kort worden toegelicht. Door middel van het ondertekenen van een petitie door degenen die op het evenement aanwezig zullen zijn kunnen we duidelijk maken dat we dat velen hier achter staan.

Vooral actief schermen

Maar de dag zal vooral in het teken staan van actief met de schermsport bezig zijn. Over de manier hoe we dat precies gaan aanpakken wordt nog overlegt maar zodra we meer weten zullen we dat aan jullie laten weten.

 

Het wordt dus meer dan alleen een solidariteits-actie voor Ad van der Weg en we hopen dan ook op een grote opkomst van schermende breedtesporters. Dus ook senior schermers of schermertjes die er nog niet aan toe zijn om aan de puntentoernooien deel te nemen zijn van harte welkom, het gaat ten slotte alle schermers in Nederland aan.

 

14 juni 2008 – Steun aan Ad van der Weg

Tijdens de algemene ledenvergadering van de KNAS van zaterdag 14 juni, is door de leden besloten dat Ad als enige kandidaat toch niet benoemd moest worden tot bestuurslid breedtesport van de KNAS. Aanleiding voor de keuze hem niet te benoemen zou belangenverstrengeling zijn. Een bestuurslid mag zelf geen activiteiten organiseren voor zijn portefeuille, en een gedeelte van het beschikbare budget aanwenden om die activiteiten te organiseren.

Dat kan allemaal wel zo wezen maar Nederland is een klein schermland en er zijn maar een handjevol mensen die de capaciteten hebben om die activiteiten te organiseren, of een dergelijke bestuursfunctie te vervullen. Maar er is er maar één die het ook werkelijk wil doen en dat is Ad.

Het Nederlandse schermen en met name de jeugd kan een man als Ad niet missen, maar doordat Ad deze afwijzing niet anders kon ervaren als een motie van wantrouwen, heeft hij zich naar aanleiding van dit besluit genoodzaakt gezien zijn activiteiten voor de KNAS met onmiddelijke ingang stop te zetten.

Dat houdt in dat het Jeugdpuntentoernooi niet meer door hem georganiseerd gaat worden, ook het schermkamp voor het volgende jaar zal niet meer door hem begeleid worden. Anderen zouden dit over moeten nemen, maar dat zie ik niet zo gauw gebeuren. Dit betekend een grote verarming van het schermen, met name voor de jeugd in Nederland.

Ik ken Ad als iemand die zijn zaakjes goed op orde heeft, eerlijk is en de activiteiten die hij ontplooit niet uit eigen gewin maar in het belang van de schermers en de schermsport uitvoert. Met de juiste controle kan vermeende verstrengeling van belangen snel worden opgemerkt, maar ik ben daar op voorhand al niet bang voor.

Steun dus mijn voornemen om middels een bijzondere ledenvergadering van de KNAS, deze misstap van de eerste orde weer recht te zetten.

Stuur een mailtje waarin je je steun voor Ad betuigd aan zaalassistent@surtout.nl zodat ik straks met een dik pak mailtjes mijn verzoek tot het oproepen van een bijzondere ledenvergadering kracht bij kan zetten.
Vermeld in je mail ook bij welke vereniging je schermt.

Alvast bedankt ook namens Ad  van der Weg

Hans Woltjes, zaalassistent Surtout Apeldoorn.

23 maart 2008 – Schermkamp 2008

14, 15 en 16 maart werd het KNAS Schermkamp gehouden, het was met meer dan 80 deelnemers weer één groot scherm en (wandel-) sportfeest. Dat wandelen moet ik even uitleggen, van zaterdag op zondagavond werd een speurtocht georganiseerd die voor sommigen uitmonde in een urenlange nachtelijke zoektocht terug het kamp. En dan moet je volgende dag nog allerlei trainingen en spellen doen.

Maar ondanks de vermoeidheid deden alle jeugdleden van de KNAS erg hun best om met hun team de eer van de overwinning te mogen smaken. Cheryl, Remco, Elvira, Jeroen en Kilian deden als leden van Surtout mee aan het kamp. Uiteraard hopen we dat volgend jaar meer van onze jeugdleden deel zullen nemen. Onze maître Vic en zaalassistent Hans waren ook aanwezig zij het als begeleiders Hans alleen op de zondag. De foto’s die toen gemaakt zijn vind je in ons fotoalbum.

Deelnemers aan het kamp zijn hierbij uitgenodigd een kort verslagje van hun ervaringen toe te sturen aan Hans Woltjes, die zet ze dan op de website.

Schermkamp 2008

Hallo Jongens en meisjes nu dan eindelijk wat foto’s op onze site en wel van het schermkamp 2008 die door Cherryl, Remco, Elvira, Kilian en Jeroen van onze vereniging werd bezocht, Hans woltjes was er de laatste dag ook bij en heeft wat foto’s gemaakt, door hier te klikken kun je ze bekijken. Nog meer foto’s van het kamp vind je op de site van Fencing Club Almere.

20 maart 2008 – Algemene Ledenvergadering

Donderdag 20 maart wordt onze ALV gehouden op het kantoor van Adcorporate (het bedrijf van René Berends) aan de oude Apeldoorse weg 41-45 voor een route beschrijving klik hier. Om jullie alvast te kunnen voorbereiden kun je hier de agenda downloaden.

 

We hopen dit keer op en grote opkomst want we willen deze avond ook op passende wijze afscheid nemen van Georges Dérop en hem bedanken voor zijn inspanningen de afgelopen 13 jaren. We hebben Georges hiervoor uitgenodigd maar omdat de donderdag een trainingsavond is van Deropement in Zutphen hebben we nog geen definitieve bevestiging gekregen dat Georges aanwezig zal zijn. We houden jullie op de hoogte.

 

Vriendelijke groeten het bestuur.

1 maart 2008 – Apeldoorns succes in Arnhem

Zaterdag 1 maart organiseerde Scaramouche de Arnhemse Schermvereniging weer het Snaphaene Toernooi voor degen en sabel en op zondag 2 maart waren de floretten aan de beurt op het Arnhems meisje toernooi.

Beide toernooien werden bezocht door leden van Surtout en niet zonder succes, Zo behaalde Jeroen Woltjes de zilveren medaille bij de pupillen op de sabel, voor de complete uitslag klik hier, Evira Brouwer wist bij de dames benjamins beslag te leggen op een derde plaats en ging dus met een bronzen plak naar huis, klik hier voor de complete uitslag.

 

Jeroen werd 2e bij de pupillen Elvira toont haar bronzen medaille

 

Cheryl de Jong moest zaterdag vroeg op om met de degen aan het toernooi deel te nemen, en behaalde daarmee een zeer verdienstelijke 7e plaats in een gemengde poule van jongens en meisjes, ze werd daarmee het tweede meisje en kreeg dus een zilveren medaille mee naar huis. (Cheryl stuur ons even een foto als je die hebt) De volledige uitslag vind je hier .

 

Zondag was het de beurt aan Jilly Wegman die, bij de dames pupillen, met een bronzen medaille mocht vertrekken. Helaas hebben we ook hier (nog) geen foto van (dus Jilly stuur ons er eentje toe) De volledige uitslag vind je hier .

 

Namens alle leden en het bestuur van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten.

21 januari 2008 – Nederlands Jeugd Kampioenschap deel 1

19 en 20 Januari waren topdagen voor de schermjeugd van Nederland, de nationale kampioenschappen voor de cadetten en junioren werden gehouden op Papendal, Jeroen, Cheryl en Jilly deden mee aan dit toernooi hoewel zij allen nog geen cadet zijn. Jeroen werd uiteindelijk 9e bij de cadetten op sabel en Cheryl eindigde in dezelfde categorie als 10e op de degen. Jilly Wegman wist beslag te leggen op de 16e plaats met het wapen floret, ook in de cadetten categorie. Hierbij van harte gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties, en dit toernooi was natuurlijk een mooie oefening voor het NJK deel 2 (21 en 22 juni 2008, Deventer) in jullie eigen klasse.

1e dag NJK 2007-2008 I

De 1e dag van het NJK 2007-2008 deel I telde 102 deelnemers en is geheel volgens planning verlopen. Er was 1 grote verrassing te noteren. De in Italië woonachtige Nathan Kulhanek was de beste bij Floret Jongens Cadetten.

 


Kampioenen

Floret Meisjes Cadetten : Imam Kulhanek – Zaal Heerooms
Floret Jongens Cadetten : Nathan Kulhanek – Zaal Heerooms
Degen Meisjes Junioren : Cheryl Jahn – de Troubadours
Degen Jongens Junioren : Matthijs de Vries – Putten
Sabel Meisjes Junioren : Jamie van Dongeren – Déropement
Sabel Jongens Junioren : Robbert Goossens – Déropement

Opvallend was het goede resultaat van een tweetal puppillen. Zoals gezegd won Nathan Kulhanek bij Floret Jongens Cadetten en Carmen Berends wist de 2e plaats te behalen bij Degen Meisjes Junioren, Carmen is voor Surtout geen onbekende want zij is de dochter van onze voorzitter René.

2e dag NJK 2007-2008 I

Op de 2e dag van het NJK 2007-2008 I waren er wat minder deelnemers dan de dag daarvoor, nl 88. De laatste finale was daardoor reeds klaar om ca 16:15. Echt grote verrassing waren er niet. Cheryl Jahn en Robbert Goossens wonnen hun 2e titel van dit NJK.


Kampioenen

Floret Meisjes Junioren : Djinn Geurts – O.K.K.
Floret Jongens Junioren : Mats Stijlaart – Scaramouche
Degen Meisjes Cadetten : Cheryl Jahn – de Troubadours
Degen Jongens Cadetten : Mick Broekman – ArgOss
Sabel Meisjes Cadetten : Kayli Hansen – Rapier
Sabel Jongens Cadetten : Robbert Goossens – Déropement

Volledige uitslagen zijn te vinden op de NK2008 pagina

Deel twee van de Jeugdkampioenschappen zullen in het weekeinde van 21 en 22 juni 2008 plaatsvinden in Deventer dan zijn de kuikens, benjamins en de pupillen aan de beurt. Jeroen, Cheryl en Jillyzullen dan in hun eigen klasse uitkomen, we hopen dat we dan meer schermers van Surtout op de loper zullen zien.

2 januari 2008 – KNAS Schermkamp 2008

Op 14,15 en 16 maart organiseert Maître Ad van der Weg in
samenwerking met de KNAS, een schermkamp voor jeugdleden van de
KNAS. Tijdens dit kamp zal er veel geschermd worden. Daarnaast wordt er
aandacht besteed aan andere sportieve zaken zoals sport en spel, bosspelen enz.
De organisatie en leiding ligt in handen van Maître Ad van der Weg.


Een inschrijfformulier download je hier of meld je aan via de wedstrijdcommisaris wedstrijden@surtout.nl


1: Voor wie: deelname is mogelijk voor alle KNAS leden van 10 t/m 17 jaar
(meetdatum 01 maart 2008).


2: Plaats: het schermkamp wordt gehouden in het vakantiecentrum de Haverkamp
Vierblokkenweg 3, 7255 MX in Hengelo (gld).


3: Aanvang / melden: je kunt je melden op vrijdag 14 maart van 19.00 tot 20.00 uur;
je hebt dan al gegeten.


4: Einde: zondag 16 maart om16.00 uur.


5: Kosten € 55,00 p.p. Betaling geschiedt door het betreffende bedrag te storten op
postbanknummer: 1271708 t.n.v. KNAS schermkamp. Onder vermelding van de
achternaam /namen van de deelnemers.


6: Er kunnen maximaal 100 kinderen deelnemen aan dit kamp. De volgorde van
inschrijven wordt bepaald door de datum waarop het geld is overgemaakt en
het inschrijfformulier binnen is.


7: Bij een deelname van minder dan 80 personen gaat het schermkamp niet door.


8: Inschrijven: d.m.v. bijgaand inschrijfformulier, vóór 01 maart 2008 via de TNT
(datum poststempel).
Inschrijvingen na deze datum worden niet meer geaccepteerd. Je krijgt altijd een
bevestiging of de inschrijving geaccepteerd is (via de e-mail).


9: Bonte avond: op zaterdagavond wordt er een z.g.n. bonte avond georganiseerd.
Elke vereniging verzorgt één of meerdere voorstellingen (b.v. een kort toneelstuk,
zang, dans of iets anders).


10 : Deelnemers dienen over een goede conditie te beschikken.


11: Meenemen: slaapzak, een kussensloop, en een extra deken. Kinderen van 15
jaar en ouder nemen een luchtmatras of veldbed mee.
Neem in ieder geval je schermkleding mee (incl. je elektrische materiaal als je dat
hebt). Verder moet je voldoende droge shirts, ondergoed, een trainingspak,
sportbroekje, zaalschoenen, toiletgerei, regenkleding, reserve schoenen,
handdoeken, zaklantaarn en een warme jas meenemen.
Het is niet toegestaan om kostbare spullen, walkmans, I -Pods, spelcomputers
e.d. mee te nemen. Mobiele telefoons zijn niet toegestaan. In geval van nood zijn
de kinderen te bereiken via 06-50258690 of 06-29460409. Bij geen bereik van de
mobiele telefoons kunt u bellen naar 0575-467219.