2009

Fotoalbum van 2009

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

Nederlands Jeugdkampioenschap (NJK) Schermen Roermond (19 en 20 december 2009)

 • dag 1 – Koud, maar sneeuwvrij. Deze dag was voor Bas en Kilian. Hier de foto’s.
 • dag 2 – Met weeralarm voor de sneeuw naar Roermond met Jeroen, Bas en Quinton. Hier de foto’s.

21 december 2009 – Eén maal één, drie keer drie

Koud

We schrijven 19 en 20 december, dagen die de geschiedenis in zullen gaan als extreem winters. Reistijden tot wel 4 uur onder barre omstandigheden werden door (de ouders van) onze leden doorstaan om op het NJK (Nederlands Jeugd Kampioenschap) schermen aan te komen. Een compliment voor hun doorzettingsvermogen is dan ook wel op de plaats.

 

Deze keer moesten we naar Roermond waar schermvereniging Elan, ondersteund door de KNAS, een mooi toernooi had georganiseerd. Omdat Elan ook dit jaar haar 50 jarig jubileum vierde werden alle prijswinnaars, naast het eremetaal, getrakteerd op een fraai T-shirt en een USB-stick.

 

Volgend jaar hopen we natuurlijk op een grotere deelname van Surtout, want degenen die al hebben gesnuffeld aan het puntentoernooi en daar volgend jaar aan deel gaan nemen zullen naar verwachting ook wel gaan verschijnen op het NJK van 2010.

 


Onderstaand vind je de ranglijsten met betrekking op onze leden van het afgelopen Kampioenschap,

 

Eén maal één

Robbert Goossens, die ook lid is van Surtout maar tijdens wedstrijden van de KNAS uitkomt voor Deropement, behaalde de eerste plaats bij de junioren, hij verlengde daarmee zijn titel van zowel 2008 als 2007. Daarvoor behaalde Robbert al vijf keer de gouden positie in de diverse voorgaande leeftijdscategoriën. Dus ook namens Surtout van harte gefeliciteerd met je achtste nationale titel op rij.

 

Nederlandse Jeugkampioenschappen Schermen 2009/2010
Sabel Jongens Junioren [90-92]

rgnom prénomclubdate nais
1GOOSSENS RobbertDÉROPEMENT1992
2ROESINK BélaDEVENTER SV1992
3GOEDHART MikeDÉROPEMENT1992
4SLAGERS IvoDEVENTER SV1994
5TEN CATE JiriDELFT FENCING CLUB1991
6BREMER BasDEVENTER SV1991
7DOORAKKERS DirkDE RODE LOPER1992

 


Drie maal drie (of toch vier keer)

Bij de Benjamins gingen zowel Quinton Faas en Bas Holweg met een fraaie bronzen trofee naar huis. Bas Holweg had de dag daarvoor ook al meegedaan bij de pupillen, waar ook Kilian Faas zijn best deed. Bas wist Kilian net voor te blijven en eindigde op een hele nette zevende plaats, Kilian dus op de achtste.

Omdat het NJK geen aparte klasse kent voor de allerjongsten (de Kuikens) is er altijd nog een prijs voor de beste deelnemer in die leeftijdsklasse. Deze keer was die voor Geert Theijssen van Scaramouche die heel verdiend op de tweede plaats eindigde bij de Bejamins. Maar onze eigen Quinton is ook nog een kuiken en zoals je in het onderstaande schema kunt zien was hij derde in die categorie, helaas krijg je daar geen medaille of trofee voor.

 

Bij de Nederlandse Jeugkampioenschappen Schermen 2009/2010
Sabel Jongens Benjamins [98-99]

licencergnom prénomclubdate nais

Onze Bas tijdens het NJK

in Roermond 

 1DERKSEN JochemSCARAMOUCHE1998
Kuiken 12THEIJSSEN GeertSCARAMOUCHE2000
Kuiken 33FAAS QuintonSURTOUT2000
 4HOLWEG BasSURTOUT1998
 5VAN DUIJNEN MONTIJN OtisDÉROPEMENT1998
Kuiken 66BUSER JimiASV VD BERG2000

Nederlandse Jeugkampioenschappen Schermen 2009/2010
Sabel Pupillen [96-97]

licencergnom prénomclubdate nais
Meisje 11BROUWER ElviraDÉROPEMENTF 1997
Meisje 22VAN DER LINDE LisaDÉROPEMENTF 1996
Jongen 13DERKSEN JochemSCARAMOUCHEM 1998
Meisje 34HOFMAN HenrietteSCARAMOUCHEF 1996
Jongen 25TOOTEN LexRAPIERM 1996
Jongen 36THEIJSSEN RikSCARAMOUCHEM 1997
 7HOLWEG BasSURTOUTM 1998
 8FAAS KilianSURTOUTM 1997
 9BOS MathijsDÉROPEMENTM 1997
 10STROLENBERG RensELANM 1996
 11WULMS ErikELANM 1996
 12BOONSTRA WesleySCARAMOUCHEM 1996
 13VAN NOORT JesjhaDÉROPEMENTM 2000

 


Last but not least

Als laatste waren de cadetten aan de beurt en moest Jeroen Woltjes de kleuren van Surtout gaan verdedigen. Na een voorronde die razendsnel werd verschermd over twee lopers en er dus weinig tijd was om weer op adem te komen eindigde Jeroen op de vijfde positie (gemengd). In de eliminatie vocht Jeroen zich terug naar een derde positie door te winnen van Jana Janssen, maar moest in de halve finale in Kayli Hensen zijn meerdere erkennen. Omdat na het schermen van de eliminatie de jongens en de meisjes weer gescheiden worden, moesten Bas van ’t Hoff en Jeroen nog een barrage schermen om de tweede en derde plaats omdat beiden waren gestrand in de halve finale.

Jeroen wist van het brons helaas geen zilver te maken de partij eindigde met 15 – 5 in het voordeel van Bas.

 

Nederlandse Jeugkampioenschappen Schermen 2009/2010
Sabel Cadetten [93-95]

licencergnom prénomclubdate nais
Meisje 11HENSEN KayliRAPIER1993
Jongen 12PARIS CeesDÉROPEMENT1995
Jongen 23VAN ‘T HOFF BasDÉROPEMENT1993
Jongen 34WOLTJES JeroenSURTOUT1994
Meisje 25JANSSEN JanaSCARAMOUCHE1995
 6MEEREBOER IbanVÍVÁS1995
 7AALTINK WesselELAN1994

 

We kunnen dus terugkijken op een geslaagde edite van het NJK en we feliciteren alle prijswinnaars en in het bijzonder die van onze eigen vereniging met hun prestatie, De complete uitslagen Sabel inclusief de voorronden en de poulestaten kun je downloaden door hier te klikken.

Jeugdpuntentoernooi Almere  12 december 2009

Via de deze link kun je een heleboel foto’s bekijken van het Jeugdpuntentoernooi van Almere.
En de foto’s van de vader van Marijn zijn hier te bekijken.

Jeugdpuntentoernooi Apeldoorn 17 oktober 2009

Een leuk bezochte JPT in de thuisbasis van Surtout. Hier de foto’s.

BBQ van Surtout  2 september 2009

Gezellig een activiteit buiten het schermen om. Hier de foto’s.

2 september 2009 – BBQ gezellig begin nieuwe schermseizoen

We zijn weer van start, maar eerst even gezellig bij elkaar zijn tijdens een heerlijke Bar-B-Q bleek een goed idee.

We hadden ontzettend geluk met het weer want ondanks de soms dreigende luchten en een weerverwachting die het ergste deed vermoeden hielden we het heerlijk droog en leek het er gedurende de avond eerder warmer dan kouder op te worden. Dat kan natuurlijk ook het gevolg zijn geweest van de heerlijk warm afstralende Barbeque en de vuurschaal waarin de jongens heerlijk fikkie konden stoken.

 

Ook de bomen op het terrein achter scouinggebouw de Pionier aan de Zilverschoon mochten op de interesse van de jongens rekenen, er werd geklommen naar hartelust.

 

Tijdens de korte openingsspeach van Rene Berends onze voorzitter werd Remco Middelveld genoemd omdat hij deel uit gaat maken van het bestuur als onze nieuwe wedstrijdsecretaris, Remco nogmaals van harte welkom in het bestuur en fijn dat je je extra wilt inzetten voor onze vereniging.

 

Oh ja jongens nog even en dan hebben we weer het eerste Jeugd puntentoernooi, geef je het even door aan Remco als je mee wilt doen hij geeft jullie dan op bij Ad van der Weg.

 

Het vlees dat we via de moeder van Remco konden regelen ging schoon op, mede door het scherpe inkoopbeleid van Ria Faas onze secretaris, die overigens een behoorlijke keukenprinses blijkt te zijn want haar eigengemaakte knoflooksaus was echt overheerlijk.

 

Hans Woltjes was de keukenprins en bereide de vleesgerechtjes op de door zijn chef Jos van der Wolde uitgeleende Mega barbeque. Graag gedaan hoor jongens maar de volgende keer nemen we meer tangetjes mee en mag je lekker zelf aan de gang. 😉

 

Kijk als je nog eens lekker wilt eten ook eens op de site Jos Kookt www.joskookt.nl.

De vuurschaal had Hans ook van hem te leen, dus helemaal geweldig.

 

Kortom we kunnen terugkijken op een geslaagd en naar wij hopen jaarlijks terugkerend evenement, vanaf de 9e gaan we weer lekker schermen en er een lekker gezellig en sportief jaar van maken.

1 juli 2009 – Nieuwe uitrustingsregels floret en miniwapens

In het kort komt het er op neer dat een gedeelte van de keellap (bif) van het floretmasker elektrisch geleidend moet worden.

Floretschermers moeten daardoor naast de fil de corps dus ook een fil de tète aanschaffen. Alle details vindt je in bijgaande nieuwsbrief van de KNAS.

Over de grootte van de kommen van met name de miniwapens bestond nogal wat onduidelijkheid in dezelfde brief worden de eisen nog eens netjes voor je op een rijtje gezet.

Korenbloemtoernooi 6 juni 2009

Als je op de volgende link klikt kun je een heleboel foto’s bekijken van het Korenbloemtoernooi te Wageningen, veel kijkplezier.

Jeugdpuntentoernooi Wageningen 16 mei 2009

Lekker schermen in een mooie hal. Hier de foto’s.

13 mei 2009 – Brassardsysteem

Hoe het Brassardsysteem is ontstaan

In 2006 is door Ad van der Wg, George Dérop en Hans Woltjes gestart met het maken van het eerste Brassardboekje. De kleur van deze Brassard (armband in het frans) was geel. het rijk geïllustreerde boekje moest er in voorzien dat er eindelijk een leidraad voor de schermopleiding (trainer, Maître) en een naslagwerkje voor de jeugdige schermer zou komen.

Inmiddels ligt het tweede (rode) boekje bij de drukker en worden er al weer voorbereidingen getroffen voor het derde.

Vanaf eind maart kunnen de rode boekjes worden besteld.

 

Wat is het brassardsysteem.

Het systeem werkt als volgt:

 1. de leerling kan bij zijn vereniging aangeven dat hij wil deelneme aan het brassardsysteem.
 2. De vereniging bestelt de boekjes voor haar leerlingen bij het bondsbureau van KNAS
 3. Na het succesvol afronden van een schermtoets over de inhoud van het boekje, wordt een mouwembleem (éénmalige) en de brassard (een gekleurde strip die in het mouwembleem wordt gestreken) aan de leerling uitgereikt.
 4. Bij het behalen van een hogere brassard krijg je dus telkens alleen de strip die je weer aan je embleem kan toevoegen.Het embleem is ontworpen om op de onderarm van je ongewapende arm gestreken te worden.
 5. De toets van de eerste drie boekjes wordt op de vereniging zelf door de Maître afgenomen.
 6. De drie hoogste brassard worden afgenomen door een beoordeeld door een examencommissie. Hierover volgt later meer informatie.
 7. Er komt binnekort ook een schermpaspoort waarin de behaalde brassards zullen worden opgenomen.
 8. Het doe van het brassardsysteem is voornamelijk gericht op het behouden en enthousiasmeren van (jeugd)leden voor de schermsport en ze een uitdaging te bieden om zich steeds verder te bekwamen in de schermsport.

 

Hoe kan je meedoen ?

het eerste boekje is af en kan nu al besteld worden door de vereniging bij het bondsbureau in Rosmalen. Wil je meedoen stuur dan een mailtje aan onze secretaris. De bestelling gaat in vijftallen dus als er minimaal 3 deelnemers zijn gaan we pas bestellen. De kosten voor een boekje zullen € 12,50 bedragen inclusief de bijbehorende brassard. Zoals al eerder vermeld krijg je bij het eerste (gele) boekje ook éénmalig het verzamelembleem uitgereikt.

 

Ik heb al geel !

Dat kan, een aantal leden van onze vereniging hebben al examen gedaan voor de gele brassard, wanneer zij een mailtje sturen naar onze zaalassistent, geeft deze die door aan het bondsburo en kun binnen afzienbare tijd zo’n stoere brassard-embleem op je mouw strijken. je kunt vanaf eind maart dus ook verder gaan met je rode brassard.

De kleur van de door jouw behaalde brassard ga je ook terugzien op je nieuwe sportpas, hoe cool is dat.

30 april 2009 – Rouw op Koninginnedag 2009

Allereerst wil ik dit bericht beginnen met onze oprechte deelneming uit te spreken aan de nabestaanden van de overledenen, en veel sterkte en beterschap te wensen aan de gewonden en hun familieleden. Bovendien wil ik ook onze Koningin en haar familie alsmede de directe omstanders ons medeleven betonen en sterkte wensen om deze schok weer te boven te komen.

 

Het begon allemaal zo mooi, de zon scheen over het Oranjepark, waar wij van Surtout een prachtige plaats hadden gekregen om ons te presenteren aan de Koningin en haar familie. Het park lag er prachtig bij en stroomde vol met mensen die een feest gingen vieren, en ook van zins waren om er één groot feest van te maken voor onze Koningin.

 

Wij van Surtout waren erg blij met de complimenten die ik persoonlijk van Hare Majesteit in ontvangst mocht nemen. Ook het in ontvangst nemen van de eresabel door kroonprins Willem Alexander was een absoluut hoogtepunt voor onze vereniging. We kijken dan ook met gemengde gevoelens terug op deze dag.

 

Voor zover wij weten zijn er geen familileden of kennissen van leden van onze vereniging slachtoffer geworden van deze ramp. Uit een telefoongesprek vanmorgen met de directeur van de KNAS, Teun Plantinga, kon ik opmaken dat schermend Nederland zich daar zorgen om maakte, we danken jullie voor jullie bezorgdheid.

 

Als afsluiting zou ik graag willen zeggen dat de circa 300.000 mensen die in Apeldoorn aanwezig waren, de vele duizenden die zich hebben ingespannen tijdens de voorbereiding. De miljoenen die in Nederland hun eigen Koninginnedag vierden allemaal maar één doel voor ogen hadden namelijk samen feest vieren en de Koningin en haar familie een onvergetelijke blijde dag bezorgen. Het grote gros van de Nederlandse bevolking houdt van haar Vorstin en is blij met ons Koningshuis, ik hoop dan ook dat er, nadat deze grote schok is verwerkt, ook ruimte mag zijn voor mooie herinneringen aan deze dag en dat Koninginnedag in de toekomst weer het grote volksfeest mag zijn wat het altijd was. Het mag niet zo zijn dat één man met een zinloze, boosaardige en desastreuse actie dit gevoel van saamhorigheid en affectie voor ons Koningshuis van heel Nederland afpakt.

 

Nogmaals mijn oprechte medeleven met de slachtoffers en hun familie.

 

Hans Woltjes, Surtout.

Nog meer foto’s van koninginnedag

Een lieve mevrouw uit het publiek, mevrouw Strohm, heeft een CD met foto’s gestuurd. Op het kaartje dat er bij zat schreef ze dat onze jeugd een diepe indruk op haar gemaakt had en dat je goede herinneringen moet koesteren. En dat koninginnedag Apeldoorn voor wat de ochtend betrof een mooi feest was. Everhard heeft ze weer op Picasa gezet en door middel van de volgende link zijn ze te bekijken , veel kijkplezier.

foto’s bekijken

Koninginnedag 2009 toen het feest nog een feest was.

Door op de volgende links te klikken kun je foto’s en videofilmpjes bekijken van Koninginnedag 2009 en het bezoek van onze koningin aan Surtout in het Oranjepark, op dat moment was het nog een Koninginnedag als alle andere en waren we beretrots op de aandacht die de Koningin en overige leden van het koningshuis hadden voor de activiteiten van onze vereniging, Er ligt een zware domper op deze dag maar we willen jullie de mooie beelden van toen het feest nog een feest was niet onthouden.

foto’s bekijken1 foto’s bekijken2

Nog meer foto’s zijn te bekijken via Michiel.Visch.org klik op deze site bij links op koninginnedag

11 april 2009 – Surtout in Oranjepark tijdens bezoek Koningin

Het Draaiboek voor koninginnedag

Wil je het draaiboek uitprinten download dan het Word-document door hier te klikken

 

Materialen meenemen:

Laptop
Tafeltje, pennen, papier, afvalbak
Vaandel Surtout
Enkele posters van Surtout
Grastapijt
Sjerpen Nationaal lint (Ria)
Dummy voor sabel*
Kroon voor floret/degen*
De nieuwste grote vesten+maskers en handschoenen.
Wapens + rekken en electrisch materiaal
Enrouleurs en aanwijsapparatuur (verlengsnoeren)
Spinwand (nog vragen bij Wegener)*
Betongaasmatten (voor ophangen maskers)*
Kledingrekken*
Plastic floretten*
Broodjes en frisdrank
Gegraveerde sabel op wandbord*
Pallets (klein 2 x)

Druk- (print)werk*

Pamfletten via de KNAS, Hans maakt ontwerp (concept al verstuurd)
Strookjes voor deelname aan:

 • “naar de kroon steken” op floret en degen (*)
 • “houwen naar de dummy” op sabel (*)
 • clinics op floret en sabel
 • uitnodiging voor proeflessen


De met een sterretje gemerkte onderdelen worden door Hans verzorgt.

KNAS zorgt voor:

Finale loper, (waarschijnlijk plus monteurs)
Setjes kinderkleding sabel en floret voor de clinics.
Pamfletten (flyers)

Woensdag 29 april

’s Ochtends materialen naar het Oranjepark brengen, (hulp van (jong)volwassen leden is zeer welkom) opzetten, aansluiten en testen.
Details over ophalen materiaal volgen nog.


Van ± 13.00 tot 15.00 uur generale repetitie (NOS televisie)

Na afloop hiervan kwetsbare materialen toedekken en electrische toestellen enzovoorts onder de finale loper opbergen.
(let op materiaal niet los op de grond maar op bijv, een pallet (i.v.m. mogelijke regen en plassen)

30 april, Koninginnedag

 

Foto’s:

Everhard Faas gaat foto’s maken voor onze site en belangstellenden.
(Camera van Wegener vragen voor die dag plus telelens, verslag in personeelskrant?)* Hij moet zich buiten het hek opstellen, deelnemers binnen de hekken mogen geen foto’s maken.

07.30 uur tot 08.00 uur:

Iedereen verzamelen in Oranjepark, deelnemers binnen de hekken denk aan je pasje, leden die willen kijken daarbuiten, (Tip: Wil je verzekerd zijn van een goede plek bivakeer dan een nachtje in het park en hou plaats vrij voor je teamgenoten de volgende ochtend.)

08.00 uur
Iedereen die aanwezig zal zijn tijdens het bezoek van Hare Majesteit en gevolg moet nu aanwezig zijn. Alle aparatuur weer opstellen, aansluiten en testen. Repeteren met groeten, warming up, partijtjes enzovoorts’. broodje met melk, koffie of thee. Surtout draagt zorg voor de innerlijke mens.

±10.00 tot 11.00 uur
Officiele gedeelte bezoek van de koningin en haar familie.

Bij aankomst allen op de loper en een salut aan de koningin.

QUINTON en BAS bijten het spits af partijtje op Sabel
JEROEN jureert

Dan MONICA en JILLY partijtje op degen
REMCO jureert

Dan JEROEN en REMCO partij op sabel
HANS jureert

JAAP en ENLI gaan de sabel aanbieden aan Willem Alexander

Degenen die niet aan de beurt zijn fungeren als gastheer bij het houwen naar de dummy met de sabel, of als ballen-jongen -meisje bij het “naar de kroon steken” en leggen uit wat de bedoeling is, zie verderop in de tekst voor uitleg.±11.00 uur
Einde van het bezoek van de koningin, het park wordt nu vrijgegeven voor het publiek.

Ik zie graag zo veel mogelijk leden van Surtout op het terrein. Allen in schermkleding (liefst compleet en electrisch plus wapen, maar tenminste vest, masker en handschoen) Allen mogen een demonstratiepartij schermen op de finale loper, eerlijk afwisselen en je door iemand laten jureren.
JEROEN en JILLY assisteren bij aan en afkoppelen wisselen van kleding enzovoorts, afgewisseld door REMCO en MONCA.

Leden lopen rond met inschrijfkaartjes voor “naar de kroon steken” en “houwen naar de dummy”, bonnetjes voor proeflessen en geven aan iedereen die dat wenst uitleg over schermen en onze vereniging.
Ook wijzen ze bezoekers erop dat ze mee kunnen doen aan een gratis clinic, en verwijzen door naar de inschrijftafel

Clinics
HANS gaat clinics verzorgen op sabel, MONIEK en CARMEN op floret
Deze clinics duren 25 minuten, maximaal 16 personen per keer.
Om het half uur word er gewisseld (floret en sabel) dus tussen elke clinic op hetzelfde wapen zitten 35 minuten pauze.
De clinics worden ingedeeld op volgorde van inschrijving tot er weer één vol is, deelnemers briefje meegeven met aanvangsttijd als ze nog niet direct kunnen beginnen.

Naar de kroon steken.

Het logo van Koninklijk Apeldoorn is door Hans nagemaakt uit een plaat MDF deze “kroon” wordt gebruikt om naar tennisballen in de daarin aawezige openingen te steken met een floret of degen.

Vanaf een lijn op de grond moet worden gestart met een pas voorwaarts uitval, (kandidaten uitleggen hoe dit moet)

Er mag maar één keer naar elke bal (10 in totaal)  worden gestoken en de tijd word opgenomen.

Het aantal ’treffers’ en de benodigde tijd worden genoteerd op het deelnambriefje deelnemers leveren deze voorzien van naam en adresgegevens in bij de inschrijftafel.

Ballen die vallen doordat tegen het bord wordt gestoken worden niet geteld en ook niet teruggelegd.

Houwen naar de dummy

Met de sabel wordt telkens naar de 1 van de raakvlakken (5 aluminium plaatjes)  op de dummy gehouwen. We doen dit twee keer na elkaar (eerst één keer rond en dan nog een keer langs alle trefvlakken).
Het aantal groene lampen word geteld en de tijd wordt opgenomen.

Het aantal ’treffers’ en de benodigde tijd worden genoteerd op het delnamebriefje deelnemers leveren deze voorzien van naam en adresgegevens in bij de inschrijftafel.

Op beide onderdelen kunnen de beste 3 prijzen winnen, (bijvoorbeeld een gratis wapen bij inschrijving) (of een maand gratis les) hier moeten we nog over beslissen. Prijswinnaars krijgen persoonlijk bericht.

Bij de bovengenoemde onderdelen moeten steeds leden van Surtout aanwezig zijn om te assisteren, uitleg te geven en tijd en punten waar te nemen.

Wissel elkaar af zodat ieder even kan pauzeren en een broodje eten of wat drinken.

Dit houden we zo lang vol als het feestje duurt, hoe lang dit is is op dit moment nog niet bekend.

Het programma zit nog niet in beton gegoten en we staan open voor suggesties.


TOT SLOT NOG EVEN EEN OPROEP AAN AL ONZE LEDEN (en hun ouders):

Meld je in grote getale aan bij Hans of Ria en zeg je hulp toe.

Want we kunnen alle handen gebruiken op beide dagen.

Alvast bedankt voor je hulp.Als laatste voeg ik nog de brief toe die ik heb gekregen van Melvin Mijnten van de stichting oranjefeesten Apeldoorn.

Beste deelnemers aan Koninginnedag 2009,


nog even en dan is het zover. Graag zouden wij van alle deelnemers die binnen de hekken staan tijdens Koninginnedag de voor en achternaam, adres en geboortedatum willen ontvangen. Mijn vraag is of jullie dit willen inventariseren en mij dit op korte termijn toe te mailen. Als het lukt voor woensdag 8 April, maar dat is bij een aantal al bekend + de deelnemers die aanwezig zullen zijn uiteraard ook.

Korte inschatting met hoeveelheid personen binnen de hekken op het moment van het bezoek van Hare Majesteit de Kongingin en haar familie;
– Volleybal: 4 spelers van Dynamo + 4 spelers van Alterno + 1 scheids = totaal 9
– Trampolinespringen: 2 tot 4 springers + 2 begeleiders = totaal 6
– Schermen: 6 deelnemers + 1 begeleider + 2 personen die de sabel aanbieden = totaal 9

Tot slot nog een aantal belangrijke data;

Aanstaande woensdag (8 April) zal er een persconferentie plaatsvinden en daarin wordt tevens het programma vrijgegeven. Het kan zijn dat jullie benaderd worden door de media (meestal gaan zij op onderzoek uit om items prijs te geven). Voor zover ik weet kunnen jullie hier gewoon op reageren en bied het een mogelijkheid om de sport waar jullie voor staan te promoten.

Op dinsdagavond 14 april van 18:00 tot 21:00 uur is er een bijeenkomst in het Stadhuis voor alle deelnemers van Koninginnedag (Dit even onder voorbehoud omdat het nog niet bevestigd is, maar ik wou jullie toch op de hoogte stellen hiervan).

Op 29 april zal er een generale repetitie gehouden worden met de NOS. Zoals het er nu voor staat zijn de tijden gepland van 15:00 tot 17:00 uur (ook dit kan altijd nog aangepast worden). Op dat moment moeten ook de materialen aanwezig zijn (Politie en bewaking zullen overdag en ’s nachts aanwezig zijn, betere beveiliging is er niet). Indien het regent moet met name de trampolines en schermveld bedekt worden en zullen dan alleen tijdens het rondlopen van de familie snel worden vrijgegeven voor de korte demo en vervolgens direct weer toegedekt kunnen worden om alles op een zo’n normale manier te laten verlopen. Uiteraard gaan wij daar niet vanuit en hopen op goed weer!

Op 30 April dienen alle deelnemers uiterlijk 08:00 uur aanwezig te zijn bij zijn en of haar onderdeel in het Oranjepark (deelnemers ontvangen vooraf een toegangsbandje die zij om moeten doen). Vervolgens zal om 10:00 uur de Koninklijke familie het Oranjepark betreden en rond 11:00 uur verlaten.

Binnenkort zou ik graag samen met de voorzitter en of secretaris bij iedereen willen kijken om te zien welke deelnemers er ook aanwezig zullen zijn tijdens het bezoek op 30 April, dit kan als een soort “repetitie” gezien worden.

(Komende woensdag komt de delegatie bij ons. (Opm. Hans))

Ik hoop iedereen voldoende geïnformeerd te hebben en als er vragen zijn kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet,

Melvin Mijnten
Stichting Oranjefeesten Apeldoorn

Jeugdpuntentoernooi Baarn 18 april 2009

Nog wat foto’s gevonden van dit puntentoernooi. Hier de foto’s.

23 maart 2009 – Schermkamp 2009 groot succes

Vijf jongens van onze vereiging (waar blijven jullie meiden?) hebben deelgenomen aan deze edite van het schermkamp, ook onze zaalassistent Hans Woltjes was dit jaar alle dagen aanwezig als begeleider, en omdat hij ook de schrijver is van dit stukje kan ik je vertellen dat hij er ook erg van heeft genoten.

 

Het begon allemaal op vrijdagavond toen iedereen rond de klok van zeven uur ’s avonds aankwam op de kampeerboerderij in Hengelo Gelderland, de inmiddels bekende locatie voor de schermkampers.

 

Die avond werd er na een voorstelronde waarbij het de bedoeling was elkaar een beetje beter te leren kennen om 21.00 uur gestart met een doorschuifcompetitie voor alle schermers in de grote zaal van dit complex. Dus schermpak aan maskers op en lekker partij schermen tegen een heleboel verschillende tegenstanders.

 

Om 22.00 uur vertrokken we met zijn allen voor een stevige wandeling van 4.5 km door het nachtelijke en daardoor erg donkere bos.

 

Gewapend met zaklantaarns en in de veiligheid van elkaars gezelschap was het erg gezellig en toch ook een beetje spannend. Om ongeveer 24.00 uur kwamen we weer teug op het kampement en kropen de kids in hun slaapzakken. Toch bleef het op sommige kamers nog lang onrustig.

 

De volgende ochtend zaten dan ook velen al met kleine oogjes aan het ontbijt dat door de beheerders weer prima was voorbereid. Door de leiding en geholpen door de kinderen die corveedienst hadden werd alles op tafel gezet. Na het ontbijt was het tas met schermspullen inpakken en in een bus of auto laden om vervolgens onder leiding van Chritaan en Dominic richting sporthal te wandelen, een tripje van ongeveer 1,5 km. Daar aangekomen volgde een spelprogramma in de zaal en werden er voorbereidingen getroffen voor het puntentoernooi dat dit jaar deel uitmaakte van het schermkamp. Alle deelnemers hieraan deden er dus ook aan mee voor sommigen ws dat de eerste keer. We hopen dat ze de smaak te pakken hebben gekregen en er allemaal weer bij zullen zijn in Baarn.

 

Tussen de midddag werd het meegebrachte lunchpakketje opgegeten en de middag stond in het teken van het puntentoernooi. Onze schermers hebben goed hun best gedaan, en ook wil ik Remco en Jeroen even een complimentje geven voor de goede manier waarop zij hebben gescheidst bij de jeugdige sabreurs. Prima werk jongens. Klik op deze link voor foto’s die Everhard de vader van Kilian en Quinton maakte tijdens dit toernooi

 

’s avonds was er een heerlijke warme maaltijd met soep vooraf, als hoofdgerecht gebakken aardappeltjes, een gehaktbal, sla, wortelen & doperwtjes en appelmoes, daarna twee bolletjes ijs als toetje. Later was er de traditionele bonte avond. waabij een aantal groepjes iets leuks hadden ingestudeerd, zo was er een schimmenspel die een gruwelijke operatie liet zien vanuit de operatiekamer van dokter Frankenstein. Waren er verschillende stand-up comedians actief die moppen tapten en was er een optreden van Jeroen en Hans Woltjes die zich als Rasjid en Achmed Al Kasaar hadden verkleed en een aflevering van “Altijd prijs met Achmeeeed” opvoerden. Degenen die niets hadden ingestudeerd ontkwamen echter niet aan een optreden en schreeuwden hun kelen schor tijdens de Karaoke.

 

Om 22.30 was het weer tijd om naar het bos te gaan waar een sluipspel en een geluiden spel werden gespeeld. Bij de één was het de bedoeling om zo vaak mogelijk ongezien binnen een cirkel te komen. wanneer je door de bewaker werd gezien en beschenen met een zaklamp moest je terug naar af en opnieuw beginnen.

 

Bij het andere spel hadden de begeleiders zich verstopt in het bos rond een centrale plek, en hadden ze verschillende geluidjes bij zich, zoals een badeendje een ratel een fluitje enzovoorts, groepjes kinderen moesten de verstopte “vossen” op het gehoor zien op te sporen en hun briefje laten aftekenen. De uitslag (ook van het puntentoernooi) is misschien al bekend en te vinden op de site van Fencing Club Almere.

 

Laat en nu duidelijk erg moe gingen de kids weer naar hun mandjes, en deze nacht was het duidelijk eerder rustig.

 

De volgende ochtend vertrokken we na het ontbijt weer richting de sporthal waar een trainingscaroussel werd uitgezet, groepen kinderen draaiden door langs verschillende maîtres en begeleiders en kregen bij elk van hen een kwartier een specifieke schermhandeling aangeleerd of een voor het schermen geschikte conditie- of krachttraining.

 

Tussen de middag werd het lunchpakketje gegeten en was er een lekker broodje kroket dat er na al die inspannigen wel in ging.

 

Na het eten was er het laatste sportieve onderdeel van het schermkamp, Het punten/tijdslimiet spel. steeds verschillende groepjes kinderen streden met en tegen elkaar om zoveel mogelijk punten te krijgen bij het A spel en zo min mogelijk tijd te gebruiken bij het B spel van een onderdeel. Na vier minuten werd gewisseld bij hetzelfde onderdeel. en werden de rollen dus omgedraaid. Daarna vertrok elk groepje weer naar een volgend onderdeel met weer andere tegenstander. Er waren een zestal onderdelen er er werd fanatiek gestreden ondanks de vermoeidheid.

 

Daarna was het zaak al je spullen weer bij elkaar te verzamelen in je tas te stoppen en in een bus te leggen, om daarna voor de laatste keer terug te wandelen naar de kampeerboerderij, daar aangekomen moesten de koffers weer gepakt en de kamers opgeruimd. Vanaf 16.00 uur druppelden de ouders binnen om hun kinderen weer op te halen en werd de leiding even in het zonnetje gezet maar ook de ouders en de kinderen kregen een complimentje omdat alles zo fijn was verlopen.

 

Moe maar voldaan ging iedereen weer naar huis en ik hoop dat er weer vele nieuwe vriendschappen zijn ontstaan en dat we een aantal van hen binnenkort weer terug zullen zien bij toernooien in het land.

 

Dit was het voor nu ik hoop dat er binnenkort nog meer foto’s en mischien wel een filmpje op onze site te zien zal zijn maar dat is iets voor later.

Schermkamp 21 maart 2009

Als je op de volgende link klikt kun je een heleboel foto’s bekijken van het Snaphaene toernooi te Arnhem, veel kijkplezier.

foto’s bekijken

 

Snaphaenetoernooi 28 februari 2009

Als je op de volgende link klikt kun je een heleboel foto’s bekijken van het Snaphaene toernooi te Arnhem, veel kijkplezier.

foto’s bekijken

 

Jeugdpuntentoernooi 14 februari 2009

Als je op de volgende link klikt kun je een heleboel foto’s bekijken van het Jeugdpuntentoernooi van Almere, veel kijkplezier.

foto’s bekijken

12 januari 2009 – Inschrijven voor KNAS Schermkamp 2009

De tekst van onderstaande brief en een inschrijfformulier zijn te downloaden met onderstaande link.

 

INSCHRIJFFORMULIER

 

Inschrijven uiterlijk voor 12 maart 2009 !!! Stuur je ingevulde formulier naar Ad van der Weg en meld het ook even aan Hans Woltjes.

 

Op 20,21 en 22 maart organiseert Maître Ad van der Weg in samenwerking met de KNAS, een schermkamp voor jeugdleden van de KNAS. Tijdens dit kamp zal er veel geschermd worden. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan andere sportieve zaken zoals sport en spel, bosspelen enz.

De organisatie en leiding ligt in handen van Maître Ad van der Weg.

1: Voor wie: deelname is mogelijk voor alle KNAS leden van 10 t/m 17 jaar
(meetdatum 01 maart 2009).

2: Plaats: het schermkamp wordt gehouden in het vakantiecentrum de Haverkamp
Vierblokkenweg 3, 7255 MX in Hengelo (gld).

3: Aanvang / melden: je kunt je melden op vrijdag 20 maart van 19.00 tot 20.00 uur;
je hebt dan al gegeten.

4: Einde: zondag 22 maart om16.00 uur.

5: Kosten € 55,00 p.p. Betaling geschiedt door het betreffende bedrag te storten op
postbanknummer: 1271708 t.n.v. KNAS schermkamp. Plaats is Almere. Onder
vermelding van de achternaam /namen van de deelnemers.

6: Er kunnen maximaal 120 kinderen deelnemen aan dit kamp. De volgorde van
inschrijven wordt bepaald door de datum waarop het geld is overgemaakt en
het inschrijfformulier binnen is.

7: Bij een deelname van minder dan 80 personen gaat het schermkamp niet door.

8: Inschrijven: d.m.v. bijgaand inschrijfformulier, uiterlijk vóór 12 maart 2009 via de TNT
(datum poststempel).
Inschrijvingen na deze datum worden niet meer geaccepteerd. Je krijgt altijd een
bevestiging of de inschrijving geaccepteerd is (via de e-mail).

9: Bonte avond: op zaterdagavond wordt er een z.g.n. bonte avond georganiseerd.
Elke vereniging verzorgt één of meerdere voorstellingen (b.v. een kort toneelstuk,
zang, dans of iets anders).

10:Op zaterdag 21 maart, doen alle deelnemers aan het kamp mee aan het
jeugdpuntentournooi wat voor deze gelegenheid in Hengelo gehouden wordt.

11:Deelnemers dienen over een goede conditie te beschikken.

12:Meenemen: slaapzak, een kussensloop, en een extra deken. Kinderen van 15
jaar en ouder nemen een luchtmatras of veldbed mee.
Neem in ieder geval je schermkleding mee (incl. je elektrische materiaal als je dat
hebt). Verder moet je voldoende droge shirts, ondergoed, een trainingspak,
sportbroekje, zaalschoenen, toiletgerei, regenkleding, reserve schoenen,
handdoeken, zaklantaarn en een warme jas meenemen.
Het is niet toegestaan om kostbare spullen, walkmans, I -Pods, spelcomputers
e.d. mee te nemen. Mobiele telefoons zijn niet toegestaan. In geval van nood zijn
de kinderen te bereiken via 06-50258690 of 06-29460409. Bij geen bereik van de
mobiele telefoons kunt u bellen naar 0575-467219.