2011

Fotoalbum van 2011

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

Jeugdpuntentoernooi, Apeldoorn 17 december 2011

MHEENPARK –  Het laatste puntentoernooi van het jaar, deze keer mochten wij een deel van de organisatie uitvoeren. Al om 10:30 zijn we begonnen de zaal klaar te maken voor het JPT met een verwachte grote opkomst. Meteen bij aanvang werden er voor 4 kandiidaten scheidrechtersexamens afgenomen. Iedereen is geslaagd! Voor een aantal van onze leden wat het de eerste keer dat ze meededen; ze ontvingen aan het einde een speciale medaille. Ook vroegen we aandacht voor een bijdrage voor Serious Request want Surtout draagt deze actie een warm hart toe. Hier een reeks met foto’s.
Update: Surtout heeft tijdens het Jeugdpuntentoernooi van december een steentje bijgedragen aan de actie van 3FM Serious request voor het Rode Kruis. We zijn met de pot rond gegaan en hebben € 36,00 kunnen over maken naar deze mooie actie voor moeders in oorlogsgebieden. Iedereen die heeft bijgedragen hieraan hartelijk dank!

1 november 2011 – Nieuwe ledenwerfactie meer 18+

Na de vorige actie waarbij we hebben geflyerd in Noordoost Apeldoorn in een wijde omtrek rond onze trainingslocatie en ook hebben geadverteerd in de Stedendriehoek is het aantal jeugdleden flink gegroeid. Nieuwe jeugd blijft natuurlijk ook van harte welkom en ook voor hun geldt de actie. Zo langzamerhand begint ook het ledental bij de senioren weer wat te groeien, maar nog niet genoeg dus vandaar dat we weer een advertentie en een promotioneel stukje in de Stedendriehoek van woensdag 18 januari hebben geplaatst. We hopen dat mensen van 18 jaar en ouder zich hierdoor uitgedaagd voelen ook eens kennis te maken met de schermsport en lid van onze vereniging te worden. Hadden we bij zijn afscheid burgemeester de Graaf al erelid van onze vereniging gemaakt, afgelopen woensdag kwam de Apeldoornse wethouder Olaf Prinsen een kijkje nemen en we hebben er goede hoop op dat hij binnenkort (weer) lid gaat worden. Olaf heeft als kleine jongen (floret) en later toen hij op de middelbare school zat ook al (sabel) bij Surtout geschermd. Kijk voor meer info bij de link Actie in het gele vlak links.

Schermtoernooi, België, 22 en 23 oktober 2011

EMBOURGH – Vanwege de reistijd zijn we vroeg vertrokken met Dirk-Jan, Kilian, Quinton en scheidsrechter Hans: die is verplicht bij een deelname met meer dan 2 schermers per schermvereniging. Na onderweg een indrukwekkend beeld te hebben gekregen van dit deel van België kwamen we in een passende sportzaal. Daar was een duidelijke scheiding met hekken tussen de lopers met de schermers en de toeschouwers. Dat zorgde voor rust op de vloer. Kilian werd in de 1e eliminatie uitgeschakeld door een schermer die er een bijzondere schermstijl op nahield die elementen van zowel degen en floret combineerde in het sabelspel. Dirk-Jan en Quinton kwamen de 1e eliminatie door. Helaas moest Dirk-Jan zijn meerder erkennen in de 2e eliminatie. Quinton won in de halve finale van Jeshja. Pas in de spannende finale verloor hij van de nummer 1 van deze categorie. Hier een grote verzameling foto’s waarvan je maar even zoeken moet waar jij staat…

Sabelschermtoernooi, Duitsland,  1 en 2 oktober 2011

Mülheim a/d Ruhr, – Op deze zonnige en een van de laatste warme dagen van dit jaar zijn we de 1e toernooidag geweest. Het was er warm, maar de voornamelijk duitse schermers hadden daar geen last van; die waren sterk vertegenwoordigd in de finales. Dirk-Jan eindigde 8e van de Schüler. Quinton kwam niet door de eliminatierondes heen. Hier de foto’s.

Afscheid Burgemeester de Graaf, 30 september 2011

Apeldoorn, Marktplein –  Burgemeester de Graaf neemt afscheid van Apeldoorn. Op een gezellig gevuld en zonovergoten Marktplein presenteren allerlei Apeldoornse verenigingen zich aan de burgemeester. Surtout mocht hem zijn laatste duel – als burgemeester – in Apeldoorn aanbieden. We hebben hem tevens een ere-lidmaatschap aangeboden. Klik hier voor de foto’s. Via deze link is ook de video te zien waarop de burgemeester met Kilian een duel aangaat.

Gulden Klauw sabeltoernooi, België, 24/25 september 2011

Sint-Niklaas – Op een mooie nazomerdag in alle vroegte naar België getogen om het als ‘gezellig’ omschreven sabeltoernooi te beleven. Het internationale karakter klopte, want er deden 3 landen mee: België, Mongolië(1) en Nederland(5). Gezellig was het ook, in een bijzonder ambiance, kijk maar naar de foto’s. In Duitsland was een ander toernooi dat verplicht was voor de duitsche schermers. De tegenstand was hier en daar groot. Dirk-Jan, Kilian en Quinton kwamen allemaal door de kwalificatieronden heen. Quinton verloor slechts de laatste eliminiatie en werd daarmee 2e. Hier de foto’s.

Jaarlijkse Barbecue, 31 augustus 2011

Apeldoorn – Volgens jarenlange (3) traditie aan het begin van het nieuwe schermseizoen de jaarlijkse barbecue voor de leden. Het weer was die week extreem slecht, maar precies tijdens de barbecue was het weer perfect! Hier een paar foto’s.

CastleFair in Vorden, 27/28 augustus 2011

Vorden – Bij kasteel Vorden even voorbij Zutphen vond weer een gezellige CastleFair plaats. Bij uitstek een gelegenheid om de schermsport weer eens onder de aandacht te brengen. Een aantal jeugdleden van Surtout gaven onder leiding van maïtre Georges een presentatie en genoten van de overige activiteiten zoals een roofvogelshow. klik hier voor de foto’s.

Zomertrainingskamp in Hongarije, 29 juli t/m 7 augustus 2011

Szombathely – Op de bakermat van de schermsport hebben 3 van onze leden meegedaan aan het trainingskamp “Solti team”. De Nederlandse groep bestaande uit 17 schermers onder leiding van maître Georges Dérop reisde met vliegtuig en bus naar Hongarije. In een – in de zomervakantie – leegstaand internaat werden in deze 10 dagen 420 schermers uit 21 verschillende landen door een keur van binnenlandse- en buitenlandse trainers de fijne kneepjes van de schermsport aangeleerd. Qua techniek, maar ook conditie, souplesse en snelheid. Of ze het leuk vonden zo lang van huis zijn en intensief (2 x ca. 3 uur per dag) te trainen? Het antwoord op de vraag: “Volgend jaar weer?” werd onmiddellijk met een enthousiast “ja!” beantwoord.
Hier is een link naar de foto’s en later ook nog wat filmpjes.

21 juli 2011 – Actie: Scherm gratis in 2011*

Neem een paar proeflessen in september of oktober. Word je daarna lid voor heel 2012, dan ontvang je de rest van 2011 een gratis lidmaatschap. Tijdens de actieperiode elke woensdag inloopavond van 18.30 tot 21.30 uur, meld je eerst even aan bij secretaris@surtout.nl dan weten we dat je komt.
We trainen in de gymzaal van De Moerbosch, Gentiaanstraat 804, Apeldoorn.

 

Meer informatie op onze Actie-ingang van onze site (hier rechts in het gele vlak).

 

De voorkant van de flyer die begin september 2011 in een groot aantal huishoudens in Apeldoorn is verspreid:

En op de achterkant een actiefoto van één van onze leden:

Nederlandse jeugdkampioenschappen, Oss 18 en 19 juni 2011

BERGHEM – Het Sportcentrum Berghem is zaterdag 18 en zondag 19 juni het decor van de Nederlandse Jeugdkampioenschappen schermen. Meer dan 500 jeugdschermers in verschillende jeugdklassen (7 tot en met 21 jaar) strijden om de wapens floret, degen en sabel om de titels. ArgOss levert ongeveer veertig lokale talenten. De NJK schermen worden georganiseerd door Schermvereniging ArgOss uit Oss in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Algemene Schermbond. De organisatie wordt verder ondersteund en gefaciliteerd door Schermacademie Brabant.

Kijk hier naar de foto’s die Everhard Faas gemaakt heeft van het NJK

 

18 en 19 juni 2011 – Kort verslag NJK 2011

Het Nederlands jeugd Kampioenschap schermen (NJK) in Berghem onder de rook van Oss is verdeeld over zaterdag 18 en zondag 19 juni. Zaterdag stonden van onze club op de schermloper: Bas en Kilian en zondag: Enli, Dirk-Jan en Quinton. Ondanks dat de zaal krap was voor het grote aantal schermers met weinig ruimte voor de ouders, was de sfeer gemoedelijk.

Bas en Kilian zijn beide door de selectieronde heen gekomen en konden zich plaatsen op het tableau. Kilian verloor echter met 11/15 van zijn maatje Matthijs en werd daarmee 9e, terwijl Bas won van David. Bas werd echter in de volgende eliminatieronde uitgeschakeld door Elvira en eindigde daarmee op de 4e plaats.

Enli heeft heel wat treffers gemaakt, maar kon dat helaas niet omzetten in winst. Dirk-Jan en Quinton komen wel door de selectierondes heen en plaatsen zich op het tableau. Quinton is vrijgesteld voor de eerste eliminatie. Dirk-Jan wint daar met 10/3 van Igor. In de 2e eliminatieronde wint hij van Tim met 10/1. Quinton verloor daar helaas met 8/10 van Kimberly en eindigde daarmee op de 4e plaats . In eliminatieronde 3 verliest Dirk-Jan met 8/10 van Bente. Daarmee haalt hij een 2e plaats op het podium.

 

Kijk voor de foto’s bij het Fotoalbum of klik hier.

Schermtoernooi TSV Bayer Dormagen,Dormagen 7 mei 2011

Op een mooie zaterdag in mei rijden we in 2 uur naar het grote sportcomplex vlakbij de chemische plant van Bayer in Dormagen. Hans was mee als scheidsrechter. In de steeds warmer wordende sporthallen worden veel partijen gespeeld.  In hal 2 wel wat problemen met de aanwijsapparatuur, waardoor de wedstrijden daar wat rommelig verliepen en veel oponthoud veroorzaakten. Via deze link de foto’s van onze jongens met de eindplaatsen tussen haakjes: Dirk-Jan (15), Quinton (7), Bas (23) en Kilian (19).

Koninginnedag, Beekpark Apeloorn 30 April 2011

Op deze fraaie dag hebben we weer heel wat kinderen iets van de schermsport kunnen laten zien. Er waren veel geïntreseerden! Klik hier voor de foto’s.

Arnhems Meisje, Arnhem 6 maart 2011

Op een eigenlijk veel te mooie dag om binnen te zitten gaat er een kleine groep schermers naar de 2e dag van dit tournooi. Gisteren is de degen aan de beurt geweest, vandaag de floret en de sabel. Surtout kan trots zijn, want: Dirk-Jan 2e prijs benjamins, Quinton 3e prijs benjamins én de Fairplay prijs, Kilian: 1e prijs kadetten. Hier staan de foto’s van dit tournooi.

Kentener Krokodil cupBergheim – Duitsland 23 januari 2011

Vorig jaar waren Bas en Quinton de enige Nederlanders op dit toernooi, nu was Nederland volop aanwezig. Van onze vereniging waren dat: Dirk-Jan, Bas, Kilian en Quinton. Er zijn helaas geen prijzen binnengehaald, maar er zijn veel leermomenten voorbij gekomen en het belangrijkste: ze hebben veel plezier gehad! Hier zijn de foto’s te zien.

Jeugdpuntentoernooi, Nijmegen 15 januari 2011

Het 1e toernooi in de jaarserie was weer als vanouds gezellig. Nieuwe- en bekende gezichten met veel sportiviteit!
Hier zijn de foto’s te zien.