2012

Fotoalbum van 2012

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

Jeugdpuntentoernooi, 15 december 2012

APELDOORN – Het traditionele december toernooi, hét moment om een JPT uit te proberen en kijken of het ook iets voor jou is. Direct na de opening is er een minuut stilte gehouden uit respect voor grens- en scheidsrechters. Indrukwekkende stilte.
Na de diplomauitreiking is er snel begonnen met het schermen. Er zijn heel wat partijen gespeeld vandaag, vaak 2 direct achterelkaar! Er is ook nog een ongeluk gebeurd, voor het eerst dat ik het meemaak. Daan zijn knieschijf is een soort van uit de kom geraakt. Enorm pijnlijk. De broeder van de ambulance kon de knieschijf samen met Daan terugdrukken, toen verdween de ergste pijn. In het ziekenhuis zijn er foto’s gemaakt, die lieten zien dat er geen breuk, scheur of andere schade is opgelopen. Wel moet Daan nog 4 tot 6 weken met een brace lopen om de spieren en pezen weer tot rust te laten komen. Hier foto’s van het toernooi. Vanaf foto 81 is het fotowerk van Lammert, vanaf 155 van Tunghai. Via deze link zijn een aantal filmpjes te zien van wat partijtjes.

Internationaal sabeltoernooi Duitsland, 29 en 30 september 2012

MÜLHEIM an der RUHR – In precies 1 uur en 30 minuten rijd je vanaf Apeldoorn naar deze ruime, moderne sporthal. Alles was weer goed geregeld: verschillende lekkere cakes, salades en fruit gemaakt door de ouders van deze schermvereniging, materiaalcontrole, verkooppunt van Artos en zelfs tweetalige omroepers (de/nl). Onze leden Dirk Jan en Quinton waren zaterdag aan de beurt, Bas en Kilian zondag. Het leuke van dit toernooi is dat ze herkansingen kennen. Lig je er bij een eliminatie uit, dan kun je door 2 x een herkansing te winnen weer met de eliminaties meedoen. Uiteindelijk zijn Dirk Jan en Quinton 9e en 5e geworden (van de 28 deelnemers in hun leeftijdcategorie). In de leeftijdcategorie van Bas en Kilian speelden in totaal 84 sabreurs mee. Om tot de eliminaties te komen moesten er 52 afvallen. Daarvoor zijn er 3 poules gespeeld. Bas viel uit de 2e poule en Kilian in de 3e. Kilian is 39e geworden. Hier zijn de foto’s van de eerste dag.

De Gulden Klauw België 22 september 2012

SINT-NIKLAAS –  Het ging met onze 2 jongens heel verschillend: Dirk Jan won slechts 1 wedstrijd in de poule, terwijl Quinton er slechts 1 verloor. Helaas kwam Quinton al meteen de 1e eliminatie niet door, waardoor hij naar huis kon. Dat was jammer. Dirk Jan echter won van zijn tegenstander. Vervolgens won hij van Quintons tegenstander. De wedstrijd daarna was tegen Bente, een bekende van schermverening Deropement die nog een jaar in deze leeftijdscategorie zit. Het was een hele strijd, waarbij Dirk Jan er nog 8 punten uit heeft weten te slepen. Hierdoor eindigde Dirk Jan op een gedeelde 3 of op de 4e plek. De definitieve uitslag moet nog komen. Hier zijn de foto’s met moeilijke belichting in de schermzaal.

Jeugdpuntentoernooi, 15 september 2012

ALMERE-HAVEN – Het eerste JPT na de zomervakantie georganiseerd door fencingclubalmere. Veel leden zijn hier naartoe gereisd en hebben enthousiast meegespeeld. Justin kreeg zijn diploma voor het behalen van 250 punten. Er werd in 3 poules gespeeld. Er was tijd voor 2 rondes. Dus veel geschermd!  Hier de foto’s. Update 19/9: de foto’s van Tunghai zijn er ook bij geplaatst.

Jaarlijkse Barbecue, 29 augustus 2012

APELDOORN – Volgens jarenlange (4) traditie aan het begin van het nieuwe schermseizoen de jaarlijkse barbecue voor de leden. De opkomst was goed, de sfeer was ontspannen en gezellig. Iedereen heeft zin in een nieuw sportseizoen. Er zijn zijn nog wat foto’s gemaakt. Die staan hier. De romantische sfeer op de eerste helft van de foto’s word veroorzaakt door een vuile lens…

Break’s clinic,  3 augustus 2012

LISSE – Ruud had hulp gevraagd bij zijn clinic voor kinderen van naschoolse opvang. Bas en Quinton zijn door Debbie heen en weer gebracht. Enli was er met haar vader. Die heeft het fotografisch vastgelegd. Ze hebben Ruud goed kunnen helpen. Het was een geslaagde clinic.

Jeugdpuntentoernooi, 24 juni 2012

NIJMEGEN – Toch nog een behoorlijk aantal leden zijn naar de Jan Massink hal gegaan om daar aan dit toernooi mee te doen. De vader van Janessa heeft foto’s gemaakt en 3 wedstrijden gefilmd. Hartelijke dank daarvoor! Mochten er nog meer foto’s gemaakt zijn, stuur ze mij, dan plaatst ik ze hier bij.
(Update 27/6: foto’s van de vader van Enli bijgeplaatst)
(Update 28/6: filmpje van de vader van Justin bijgeplaatst)

Nederlands Jeugd Kampioenschap (NJK) 16 en 17 juni 2012

ALKMAAR – Hier hebben we het hele jaar naar toegewerkt! Je kunt meedoen met in je eigen leeftijdsklasse, maar je kunt ook een categorie hoger proberen… Deze dag werd Quinton 3e en Dirk Jan 5e bij de pupillen. Kilian werd 6e bij de junioren. Hier weer veel te veel foto’s van deze 1e dag.

De zondag deden ook Enli en Kata mee. Enli werd 1e bij de kuikens en Kata eindigde 2e bij de benjamins. Quinton en Dirk Jan deden mee bij de benjamins en eindigden in de finale waarbij ze tegen elkaar moesten spelen. Dirk Jan stond in de rust voor, maar Quinton kwam terug en won deze super spannende partij. Kilian speelde bij de kadetten. Hij overleefde de halve finale niet. Daarmee werd hij 3e van de kadetten. Al met al een succesvol resultaat waardoor Surtout op de 7e plek eindigde met de vereniging. Met maar 5 schermers is dat een geweldig resultaat. Hier ook de foto’s van deze 2e dag.
UPDATE1: 1 filmpje van Quinton en 4 filmpjes van Kilian ter analyse.
UPDATE2: aan het album van de 2e dag de foto’s van de vader van Enli toegevoegd
UPDATE3: Hollandschermen heeft van iedere finalepartij een filmpje gemaakt en een interview met de winnaar. Kijk hier.

Korenbloemtoernooi, 2 en 3 juni 2012

WAGENINGEN – Op een hele rustige 1e dag van dit toernooi werden alle deelnemers op sabel bij elkaar in 3 poules gezet. Junioren, kadetten, pupillen en benjamins door elkaar en ook de jongens en de meisjes. Moesten met zijn allen 2 setjes prijzen verdelen… Vreemd, of ik begrijp het niet. Ik ga het navragen. Hier heel veel foto’s van de 1e dag.

De 2e dag was het nat en koud buiten, dus prima weer om binnen te schermen! Deze dag was gans schermend Duitsland en Belgie naar Wageningen gekomen, dus lekker druk (helaas wel weinig kuikens)! Maar de reis naar Nederland maak je natuurlijk alleen als je denkt een goede kans te maken om hoog te eindigen, dus de tegenstand was behoorlijk groot. Dus heel leerzaam! Hier heel veel foto’s van de 2e dag. Op de site van de stichting Korenbloemtoernooi staan hier de uitslagen. Update 6/6/2012: foto’s van de prijsuitreiking aan Justin en Bas.

mini Klauw, België, 19 mei 2012

SINT-NIKLAAS – Dit keer een kleine uitvoering van het traditionele Gulden Klauw toernooi: de Miniklauw. Surtout deed het goed met een 2e en 3e prijs voor Dirk Jan en Quinton. Hier de foto’s gemaakt door de vader van Dirk Jan.

Jeugdpuntentoernooi, 19 mei 2012

BAARN – Hier vond het JPT in mei plaats. Ik heb geen sfeerbeschrijving, want ik ben er niet bij geweest, maar aan de foto’s te zien was het weer een vertouwde JPT. Willen – de vader van Janessa – heeft zijn foto’s ter beschikking gesteld. Dank daarvoor!

27 mei 2012 – Sportiefste school van Apeldoorn

Het begon al om 9 uur met het klaarzetten van de materialen in het vrijgemaakte tekenlokaal, een beetje aan de krappe kant om de 14 deelnemers de beginselen bij te brengen maar het lukte allemaal prima.

 

Er waren ’s morgens twee clinics van ongeveer een half uur één voor de jongens en één voor de meiden. Dit omdat geen van hen ooit geschermd had en ze op die manier wat basisvaardigheden konden leren. Na de lunch, die prima verzorgd en smakelijk was, begon de eliminatie. Omdat er hier niet door voorrondes bepaald kon worden wie tegen wie zou aantreden werd dit door loting gedaan met behulp van speelkaarten, een systeem dat prima uitpakte.

 

Nadat we zo de volgorde hadden bepaald gingen ze de strijd met elkaar aan, het was goed om te zien dat er het nodige van de opgedane kennis was blijven hangen en er werd dan ook prima geschermd. Helaas liet de techniek het een beetje afweten en kon een aantal partijen niet elektrisch worden afgewerkt. Maar door de partijen in te korten tot drie treffers kon door jureren het programma toch binnen de gestelde tijd worden afgewerkt.

 

Aan alle deelnemers zijn vouchers aangeboden voor een gratis proefles, de eerste vier kregen er nog een bidon bij en de winnaars van de eerste prijs mogen een maand lang gratis lid worden van onze club.

Ik zal de namen even noemen van de eerste vier, te beginnen met de dames. Op vier was dat Emma Visser (Gymnasium), op drie Sophie van Het Christelijk Lyceum, op twee Anne Schutte (Veluws College) en op de eerste plaats Nienke Grasmeijer van de Heemgaard. Bij de heren waren dat respectievelijk, Damian Seynaeve (Chr. Lyceum), Didier de Vries (Heemgaard), Arvid (nee, niet Kardolus) Korporaal (chr. Lyceum) en bezette Kiley Evers (Heemgaard) de eerste plaats.

 

Na de prijsuitreiking alle schermspullen weer verzameld en uiteindelijk om een uur of vijf thuis, moe maar tevreden over een zeer geslaagde sportieve dag. Waar Surtout, mocht er volgend jaar weer een edtie worden georganiseerd, graag weer aan mee zal werken.

 

We hopen uiteraard dat we een aantal deelnemers enthousiast hebben gemaakt en zien ze graag verschijnen in onze schermzaal om hun tegoedbon te verzilveren. Het zou natuurlijk helemaal prachtig zijn als we door dit evenement een aantal nieuwe leden zouden kunnen noteren.

 

Vandaag 27 april staat er een mooi artikel in de Stentor door Hemmy van Reenen (redacteur en initiatiefnemer van dit evenement) met daarbij een grote foto van het schermen. Via onderstaande link kun je ook nog een kort filmpje bekijken met een impressie van deze geslaagde sportdag.

 

Rest nog de dank uit te spreken aan het KSG voor de prima organisatie en de begeleiding, door de leerlingen van de sportopleiding en het kader van de school. Ook het initiatief van de Stentor verdient een compliment. Niets dan lof en graag tot volgend jaar.

 

Last but not least Georges Derop bedankt voor het beschikbaar stellen van materialen en de hulp bij het bedenken van het eliminatiesysteem.

 

http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/10934523/Christelijk-Lyceum-sportiefste-school-van-Apeldoorn.ece

9 mei 2012 – Surtout op Radio Apeldoorn

Woensdag 9 mei 2012 heeft Surtout zich gepresenteerd met Hans, Ria en Quinton op Radio Apeldoorn (van 20:30 tot 21:30).  

Klik hier voor de opname.

Van dezelfde radio opname alleen de 1e 30 minuten met een diashow met 4 dia’s.

 

30 april 2012 – Koninginnedag 2012 groot succes

Allereerst wil ik nog maar eens zeggen hoe ongelooflijk blij ik ben dat we zulke betrokken leden en ouders hebben. Met name de jeugdleden die zelf nog niet eens zo lang schermen zoals Justin, Dorien, Janessa, Bo en Puk deden erg hun best en ik ben erg trots op jullie.

 

Enli ook heel erg bedankt voor je hulp. Hetzelfde geld natuurlijk ook voor de jongens die er eigenlijk altijd bij zijn om te helpen als Brendan, Quinton en Bas maar ook Lars en Thomas hebben laten zien waar we bij Surtout goed in zijn.

 

Doordat we zo lekker bezig waren was er constant actie bij Surtout wat steeds nieuwe belangstellenden lokte, ’s middags werd het zelfs zo druk dat ik een aantal groepen van om en nabij de zes deelnemers een introduktieles kon geven. Anderen bemanden op die momenten  het steekspel met de degen en de sabel-dummie. We hebben denk ik weer een hoop mensen kennis laten maken met het schermen en laten zien dat we er zijn.

 

Natuurlijk wil ik ook de ouders bedanken voor de hulp bij het opbouwen, de hulp gedurende de dag (leuk dat je ook nog even kwam helpen Sjamaël) en later bij het opruimen. Tunghai heeft foto’s gemaakt en Everhard heeft ze weer snel op internet geplaatst.

 

Met dank aan Melvin Mijnten van de Stichting Oranjefeesten Apeldoorn konden we dit jaar gebruik maken van dranghekken en konden we dus op een veilige manier voor onzelf en het publiek laten zien wat schermen inhoudt. Onze plek heeft er nog nooit zo mooi uitgezien.

 

Al met al kunnen we dus terugkijken op een geslaagde clubactiviteit. We hebben een dertigtal adressen van geïnteresseerden. Hopelijk komen hieruit een aantal nieuwe leden voor onze vereniging.

 

Ik hoop dat ik niemand vergeten ben te bedanken.

Wat mij betreft volgend jaar weer,

Groeten Hans Woltjes

 

Koninginnedag, 30 april 2012

BEEKPARK, APELDOORN – Op deze heerlijke lente-koninginnedag stond Surtout op de bekende plek in het Beekpark. Een legertje aan leden was in 3 ploegen van de partij om geïntresseerden de eerste beginselen van het schermen bij te brengen met een heuse mini-clinic. Het was een succes! Veelal waren alle leden bezet met het geven van zo’n mini-clinic of de begeleiding van het tennisballen prikken of de electrische trefpop. Hier een collage aan foto’s gemaakt door Tunghai.UPDATE 6/2/2012: 10 foto’s toegevoegd gemaakt door Joop Texier die tussen 1955 en 1957 schermleraar is geweest en ons op deze dag in het park tegenkwam.

16e Nürnberger Trichter internationaal sabeltoernooi, 28 april 2012

NÜRNBERG -Een toernooi voor gevorderde schermers. We togen met Dirk Jan, Bas, Kilian en Quinton naar deze Beierse stad. Na 8 uur rijden door regen en files kwamen we 00:05 in de jeugdherberg aan. Na een korte nacht en een lekker ontbijt naar de schermzaal. ’s Morgens was het om 7 uur al lekker weer, later die dag werd het warmer dan 30 graden! De tegenstand door de deelnemers was groot. Bas kon zich daardoor helaas niet kwalificeren. Dirk Jan, Kilian en Quinton konden door de herkansing-eliminaties nog een aantal stappen in de ranglijst maken. Dirk Jan werd 14e en Quinton 11e. Kilian werd 1e door alle verdere eliminaties te winnen (de finale zelfs met 10-2). Hier weer wat foto’s van dit toernooi.

Jeugdpuntentoernooi, 21 april 2012

UTRECHT – Er waren weer heel veel Surtout-leden naar deze sporthal gekomen. De organiserende schermverening Pallos deed dit voor het eerst. Dat de loperverdeling wat rommelig verliep, was waarschijnlijk omdat de vaste indeler er niet was en het daarom wat minder optimaal verliep. Uiteindelijk is alles goedgekomen en kon er fijn geschermd worden. Tunghai, de vader van Enli heeft geholpen met scheidsrechten bij floret en Hans bij de sabel. Heren bedankt, zonder jullie kunnen we niet met zoveel leden medoen aan deze toernooien! Hier de foto’s van deze middag.<< updated link naar foto’s (25/4)

Schermtoernooi Challenge Wratislavia, Polen, 26 maart 2012

WROCŁAW – Dit jaar hebben: Enli, Dennis, Dirk Jan, Quinton en Kilian aan het internationale schermtoernooi in Wrocław in Polen deelgenomen. Samen met Georges, Remy, 3 begeleidende ouders van onze club en nog 1 coach en 2 begeleiders van Georges schermvereniging uit Zutphen. Totaal waren er 17 schermers uit onze twee verenigingen. Het was natuurlijk voor de nieuwkomers heel erg spannend om met zo’n giga toernooi (24 lopers in een grote sporthal) mee te doen. Er is door onze leden goed geschermd, al waren vooral de Russen en Polen sterker. Zij bezetten zo’n beetje de gehele top-30!  Hier de foto’s van de toernooidag.

14 april 2012 – Verslagen van onze deelnemers van het Pools schermtoernooi 2012

14 april 2012 – Verslagen van onze deelnemers van het Pools schermtoernooi 2012

Verslag Enli:

Enli’s Diary

Hallo iedereen,
Dag 1, 5:45 Vandaag ga ik naar Polen met de bus dus vroeg ontbijten en dan met de auto naar McDonald want daar wachten ook andere kinderen op de bus die ons naar polen brengt. We tillen de tas in de bus en dan gaan we ook in de bus, nog even tellen of we er allemaal zijn en dan begint de avontuur.
Dit is de sms die ik in de bus naar mijn moeder heb geschreven.
Hoi ma, we zijn in Polen. We mogen geen water uit de kraan drinken. En we gaan eten bij Sphinx (een restaurant), leuk he? Ja, alles is leuk behalve in de rijdende magnetron zitten.
Toen we uit de bus waren moesten naar het hostel om onze spullen daar te brengen, toen gingen we naar het restaurant Sphinx.
Dit is de sms die ik in het restaurant heb geschreven.
Hoi ma, ik heb nog niet gegeten hoor!
Maar ik ga nu eten mmm. Ik mis jullie zoooo. Ik heb het hostel gezien en ik en papa moeten in een kamer zo groot als mijn kamer slapen.

Dag 2, 7:00. ik ging mijn tanden poetsen.
Dit is de sms die ik ’s morgens heb geschreven.
Hoi ma, ja ik heb goed geslapen. Ik moet weg, doei.
Ps. Zwem lekker
Toen gingen we ontbijten. Daarna gingen we weg naar de zaal waar we maandag gaan schermen, daar kochten we wat spullen. Toen gingen we trainen in een kleine sportzaal.
Dit is de sms die ik na het trainen heb geschreven.
Hoi ma, het ging goed met de training maar we waren alleen met onze club. We gingen in een super kleine zaal oefenen maar op maandag gaan we in een grooooote zaal schermen! We hebben ook wat gekocht.

Vandaag zijn sommigen van ons naar het Panorama Ractawicka museum geweest. Sommigen zijn ‘s middags naar de dierentuin gegaan maar ik ben naar een ander museum geweest.
Dit is de sms die ik heb geschreven na afloop van de dag.
Hoi ma,Hoe is het in Nederland? Heet? Hier wel. Ik ben vandaag naar 2 musea geweest. Een van de musea had maar 1 schilderij! Morgen moeten we om 0700 uur ontbijten. Papa en ik moeten ontbijt maken, doei.


Dag 4, Vandaag gingen ik en papa het ontbijt klaarmaken dus weer vroeg opstaan.
Toen gingen we met z’n allen naar de schermzaal en wat ik je al vertelde, het is echt heel groot. Toen we daar aankwamen was eerst de oudere groep aan de beurt. En na lang maar dan echt lang wachten was ik eindelijk aan de beurt in de voorronde, ik vond het echt super spanend toen ik tegenover mijn eerste tegenstander kwam. Maar ik verloor en dat ging nog 1 keer door totdat ik eindelijk een de winnende punt maakte, ik was echt HEEL blij!! Ik dacht, dat kan ik volgende keer ook maar doordat ik dat dacht ging het fout, ik verloor! De keer daarna won ik weer maar toen was de voorronde voorbij en ik heb 2 partijen gewonnen en 3 verloren maar gelukkig mocht ik door naar de eliminatieronde! Ik ging tegen een schermster uit Rusland schermen maar ik verloor met 8:0 doordat ik niet snel genoeg riposteerde en niet goed weerde, mijn voornemen is dus dat dat ik het de volgende keer beter zal doen. Toen het klaar was gingen we terug naar het hostel.

Dag 5, Vandaag was het vroeg opstaan, weer in de bus naar….. huis, eindelijk!!!!!!!!!!!!!!


Redactie – Enli heeft in de kwalificatie tegen 4 Poolse meisjes en een Russin gespeeld. Zoals ze al in haar verslag schrijft zijn de punten (met tussen haakjes de plek in de uiteindelijke ranglijst): V4(32) V4(15) 1(14) 2(31) 2(4), dus ook in de verliezende partijen heeft ze punten gescoord! In de eliminatie komt Enli tegenover de Russische Aleksandra Andreeva te staan. Helaas lukt het Enli niet om te winnen van Aleksandra (die in het toernooi 8e werd). Jammer maar helaas. Het toernooi is voor Enli ten einde, maar met mooie scores en een prima resultaat! Mooi dagboek overigens!Verslag Dirk-Jan:

We zitten nu in de bus naar Polen. Het is lang maar wel gezellig.
Het hebben we training gehad, we hebben geoefend met het afmaken van de aanval.
Nu ben ik aan het relaxen, straks gaan we naar de dierentuin. Het was leuk bij de dierentuin er werd een lammetje geboren.
Net de wedstrijd gehad ik ben 53ste geworden van de 95 deelnemers.
Ik heb veel geleerd en wil volgend jaar weer mee gaan.


Redactie – Dirk-Jan heeft in de kwalificatie 6 wedstrijden gespeeld. Hij speelde tegen 3 polen (3 x winst), 2 russen (2 x verlies) en een Duitser (1 x verlies): 1 V4 V4 0 1 V4. Hiermee haalt hij voldoende punten om aan de eliminaties mee te kunnen doen. Hier komt hij Roemeen Kirian Lavoisard tegen. Dirk-Jan haalt deze wedstrijd toch nog 3 punten. Hiermee is echter voor hem het toernooi afgelopen. Zijn tegenstander word later die dag 13e. Dirk-Jan eindigt 53e van de 98 deelnemers in zijn leeftijdscategorie, een hele mooie score!Verslag Dennis:

Verslag schermen in Polen

Het was heel gezellig in Polen. We hebben er van alles gedaan zoals: naar de dierentuin en naar een museum waar de kinderen die voor het eerst waren heen moesten. Op zaterdag hadden we de training. Zondag gingen we naar de zoo en Panorama. Maandag was de wedstrijd. Ikzelf was erg onder de indruk, want het was erg groot. Om 11:00 waren de kinderen van 2000 aan de beurt. Helaas had ik niks gewonnen, maar George had mij verteld dat elke punt die je scoort een overwinning was. Ik heb veel dingen geleerd van de 5 dagen die erg leuk en gezellig waren. Dat ik op mezelf moet vertrouwen en dat het niet alleen om winnen gaat, maar om de ervaring die je opdoet in de wedstrijd. Ik was wel een beetje teleurgesteld in mezelf, maar ik heb me best gedaan. Ik ben 87e geworden van de 95 sabelschermers. In totaal waren er 2000 schermers die meededen aan deze wedstrijd. Ik vond het erg leuk en als het mag wil ik de volgende keer weer mee.


Redactie – Dennis heeft in de kwalificatie 5 wedstrijden gespeeld. Zijn tegenstanders waren een rus, een Roemeen en 3 polen. Iedere wedstrijd ging tot en met 4 punten. Hij haalde daarmee de volgende resultaten: 2 1 1 1 3. De laatste is dus met maar 1 punt net in zijn nadeel afgelopen. In alle wedstrijden heeft hij echter punten gehaald en dat is best uniek! Hij heeft tegen jongens gespeeld die 35e, 17e en 8e zijn geëindigd! Voor de 1e keer prachtige resultaten!Verslag Kilian:

De reis was leuk want we hadden een grote bus. De chauffeur Hennie was super aardig en we hadden een DVD-speler aan boord, dus de tijd ging wel lekker voorbij.

Toen we aankwamen waren er 2 groepjes Polen. Die vertrokken de dag erna. Na een dag kwamen er 5 Nederlandse studenten, hele aardige mensen.

Onze groep heeft optimaal gebruik gemaakt van de Playstation die in het hostel aanwezig was. Iedereen vond het een leuk hostel. We aten drie keer bij de Sphinx. Zij hadden zeer lekkere dingen. De laatste dag gingen we naar de Mexicaan en dat was te merken in de bus.

De dag van het toernooi kregen we een speech. Eerst liepen we even warm, toen kleden we ons om. Mijn eerste wedstrijd van de pool verloor ik dik met 5-0. Toen ik de file de corps had omgewisseld won ik alles, daardoor werd ik vrijgesteld voor de eerste eliminatieronde. De tweede ronde werd ik eruit gegooid door de 2e van het toernooi. Ik kleedde me om en ging de finales kijken. Eenmaal bij het hostel aangekomen had Georges een leuke verrassing voor mijn verjaardag. We gingen taart eten. Toen we de taart op hadden gingen we een beetje geinen. De volgende dag gingen we naar huis.


Redactie – Kilian heeft in de kwalificatie 6 keer gespeeld en 5 keer gewonnen: 0 – V5 – V5 – V5 – V5. Hierdoor werd hij de 1e eliminatie vrijgesteld. Vervolgens kwam hij de Russische Vasily Shirshov. Kilian haalde voor de rust 3 punten en na de rust 3 punten. Toen het 12 – 6 was voor Vasily was het toernooi voor Kilian afgelopen. Hij is 38e op de ranglijst met 110 deelnemers van zijn leeftijdscategorie geworden. Later is Vasily 2e geworden op het toernooi. Al met al een prima score.Verslag Quinton:

Vandaag aangekomen. Best wel moe, maar wel leuke reis. Straks gaan we eten.

Vandaag lekker trainen. Overmorgen de wedstrijd!

Vandaag naar de dierentuin geweest. Superleuk. We hebben alligators gezien. Super leuk. ook zebra’s en giraffen. Er was ook een lammetje geboren. Was super schattig.

Vandaag de dag. De wedstrijd. Heb er zin in. Niet zenuwachtig. Net de wedstrijd gehad. Ben 60e geworden. Jammer maar was wel leuk. Vanavond lekker feesten. Morgen weer in de bus.


Redactie – Quinton heeft in de kwalificatie 5 keer gespeeld en 2 keer gewonnen: 2 – V4 – 1 – 1 – V4. Vervolgens kwam hij in de eliminatie tegenover de Russische Arseniy Panteleev te staan. Quinton gaf tot de rust 6 punten weg. Na de rust haalde Quinton 2 punten. Het toernooi was voor Quinton afgelopen. Hij is 60e geworden van de 98 deelnemers in zijn leeftijdscategorie. Later is Arseniy 4e geworden op het toernooi. Al met al een mooie score…

Prijsuitreiking, 14 maart 2012

APELDOORN – Deze reguliere trainingsavond was toch bijzonder vanwege de uitreiking van de wisseltrofees: de prijzen van het Brassard toernooi van afgelopen week. Peppijn, Bas, Oscar en Kilian vielen deze keer in de prijzen. Maar over ongeveer een half jaar is er weer een kans om een van de prijzen te winnen! Hier een paar foto’s van deze uitreiking.

Brassard toernooi, 7 maart 2012

APELDOORN – De hele week op gewacht, maar vandaag werden de brassard diploma’s uitgereikt. Daarna zijn we gestart met het Brassard toernooi waar iedereen – jong en oud – super enthousiast aan meedeed. Hier de link naar de foto’s.

Schermtoernooi, Duitsland 3 maart 2012

BOCHUM – Druk bezocht pupillentoernooi waar vanuit Apeldoorn Bas en Kilian aan hebben deelgenomen. De uitsluitend duitse tegenstanders waren erg sterk en zorgden ervoor dat beide heren zich niet konden plaatsen. Daarom was de vreugde van korte duur. toch is het nog laat geworden omdat we de jongens die samen met Bas en Kilian trainen hebben aangemoedigd. Hier is het fotoverslag van de middag.

Brassard examens, 29 februari 2012

APELDOORN – Op deze schrikkeldag zijn de theorie- en praktijk-examens van de gele en de rode Brassars afgenomen. Iedereen had zich goed voorbereid en stond met spanning te wachten op wat er komen zou gaan. Gelukkig kwam eigenlijk alles weet langs wat iedere keer tijdens de training verteld en geoefend is, dus het meeste was bekend. Toch komt het er op aan om nu al het geleerde in op papier te zetten en te tonen aan de examinatoren. Dat is gelukt. Iedereen is geslaagd! Hier een dikke 100 foto’s van deze avond.

Jeugdpuntentoernooi, 11 februari 2012

ALMERE – Op een koude maar zeer zonnige zaterdag naar een enorme sporthal in Almere. Er was een overweldigende hoeveelheid schermers uit Apeldoorn van de partij! Nog nooit heb ik zoveel clubleden op het JPT gezien. Hier weer wat foto’s.

Schermtoernooi, 4 en 5 februari 2012

ARNHEM – Terwijl er in Europa nog 14 andere schermtoernooien plaatsvonden was dit toch een gezellig druk toernooi. Goed georganiseerd omdat er al 15 keer eerder ervaring met dit toernooi was opgedaan. De eerste dag is Kilian 1e geworden bij de Cadetten. Op de tweede dag zijn Dirk-Jan en Quinton als Benjamins in de prijzen gevallen. Op de respectievelijke 2e en 1e plaats. Hier de fotos van deze dag.

Nieuwe trainingspakken met clublogo, Apeldoorn 25 januari 2012

De fonkelnieuwe en fraai bedrukte traingingspakken zijn uitgedeeld. De met speculaasbrokkenverkoop en door sponsoring door Break schermclinics en JCSPORTWORLD bijelkaar gespaarde pakken staan iedereen heel fraai. Ook als iedereen in een groep staat geeft het een mooi beeld. Hier een aantal foto’s die op deze trainingsavond gemaakt zijn.

25 januari 2012 – Nieuwe trainingspakken vallen in de smaak

Het heeft even geduurd maar eindelijk waren ze er dan, onze nieuwe trainingspakken. Er is een hoop voor gedaan, allereerst door de kids zelf, die fantastisch hun best hebben gedaan om zoveel mogelijk speculaasbrokken te verkopen. Velen van hen, waarbij ik met name Quinton Faas even wil noemen, hadden al snel zoveel verkocht dat voor hun het pak inclusief T-shirt helemaal gratis was.

 

 

 

Het lange wachten was de moeite waard.

De pakken zijn van een zeer goede kwaliteit en de bedrukking is erg fraai aangebracht. Het ging ons natuurlijk vooral om de bedrukking achterop waar onze clubnaam doorkruist met de drie wapens duidelijk laat zien dat we trots zijn op onze vereniging. Onze voorzitter Hans tekende voor het ontwerp. Maar ook willen we onze sponsors; Break schermclinics en JC Sportworld nog eens hartelijk bedanken voor hun bijdrage. We zullen ook jullie logo’s met trots op ons pak dragen.

 

 

Ook een bijzonder woord van dank voor Ria Faas onze secretaris die de hele actie heeft bedacht en gecoördineerd. Zonder haar was het allemaal niet gelukt. Dus Ria helemaal top.

 

Het was kortom een beetje feest 25 januari en Everhard Faas heeft het uitdelen en de trotse eigenaartjes weer prachtig op de foto gezet.

Klik hier voor de reportage.