2013

Fotoalbum van 2013

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

28 december 2013 – Surtout in de krant

Er staat op de voorpagina van het Apeldoorns Stadsblad een grote foto van een paar van onze jongens die reclame maken voor onze club en het toneelschermen. Deze leuke actie telt ook voor onze eigen leden, maar dan kost het slechts € 45 voor 10 lessen.

Jeugdpuntentoernooi, 14 December 2013

APELDOORN – Het was een druk bezochte JPT, met veel deelnemers van onze eigen club. Er moesten maar liefst 24 lopers in deze zaal, en dat was best vol…Kilian hielp onze leden die voor het eerst aan een JPT meededen met uitleg hoe alles in zijn werk zou gaan. Er was ook deze JPT een loper voorbereid voor het rolstoelschermen.
Vanwege het grote aantal deelnemers van onze club moesten we als club ook veel scheidsrechters leveren. Deze keer waren het Bas, DirkJan, Kilian en Quinton.
Er zijn deze middag 200 broodjes kroket en frikandel verkocht. Af en toe sloegen de stoppen door, maar de kantinedames bleven koelbloedig…
De omroepinstallatie ging kapot; gelukkig kon de vader van Dirk Jan als omroeper met luide stem iedereen de juiste loper wijzen.
Hier zijn de foto’s gemaakt door de vaders van Janessa en Justin.

Jeugdpuntentoernooi, 16 November 2013

WARNSVELD – Sinterklaas deed zijn intocht waardoor het lastig werd precies op tijd te komen. Toch nog net op tijd kon de elektrische apparatuur worden opgesteld. Meer beschrijving en foto’s volgens misschien nog – wie heeft er foto’ gemaakt en wil mij die sturen?

Willy-Schlegelmilch-Gedächtnisturnier – Duitsland, 10 November 2013

BERGHEIM – 6:15 vertrek uit Apeldoorn, om precies 2 uur later aan te komen in Bergheim. Daar schermt Kilian samen met Mathijs van Deropement en Rik van Scaramouche een equipe. Dat zijn wedstrijden waarbij clubs en landen tegen elkaar uitkomen met in iedere equipe 3 schermers. Deze wedstrijden gaan tot 45 punten, waarbij er met iedere 5 punten van schermers gewisseld word. Het enige team uit nederland speelde lekker en haalde daarmee een 11e plek van de 16 deelnemende equippes.

Jeugdpuntentoernooi, 19 oktober 2013

WOERDEN – Bij dit door de schermvereniging Gouda georganiseerde JPT waren maar liefst meer dan 100 schermers aanwezig! Willem heeft foto’s gemaakt, dank daarvoor! Hier kun je de foto’s bekijken.

16e “Flemisch Open” sabel schermtoernooi, 19 oktober 2013

GENT – Het was nog een hele rit, maar omdat er dit jaar zo weinig toernooien bij ons in de buurt worden gespeeld, zijn we toch maar gegaan. Enli, Dirk Jan en Quinton waren van de partij. Op dit toernooi, voor de 16e keer op rij georganiseerd door de oudste schermclub ter wereld (dit jaar bestaan ze 400 jaar!), worden de normale individuele wedstrijden gespeeld, maar ook de equipe wedstrijden waarbij ploegen schermers hun land verdedigen. De sporthal was lekker ruim en mooi opgezet, het was prettig vertoeven voor zowel de schermers als de ouders en familie. Dirk Jan en Quinton speelden heel goed in de 1e poule. Er werd nog een 2e poule geschermd. Vreemd genoeg werden daarmee de resultaten van de eerste poule niet meegenomen. Beide jongens kregen vrijstelling voor de 1e eliminatie. De 2e eliminatie werd door beide jongens gewonnen. In de 3e eliminatie werd Quinton uitgeschakeld met 15-14. Hij werd daarmee 8e. Dirk Jan daarentegen won die 3e eliminatie en ging door naar de halve finale. Daarin speelde hij tegen voor Singapore uitkomende Ywen Lau. De wedstrijd werd gespeeld op de fraai aangeklede wedstrijdloper. Zij speelde heel sterk en won daarmee deze wedstrijd met 15-13. Dirk Jan eindigde daarmee op een gedeelde 3e plek. Hier mijn foto’s en de filmpjes. De foto’s van Tunghai staan hier.

Internationaal sabel bekertoernooi Duitsland, 5 oktober 2013

MULHEIM AN DER RUHR – Met Dirk Jan, zijn vader en Quinton naar het 2-daagse sabeltoernooi. Geweldig om te zien dat er hier zoveel sabelschermers komen, terwijl normaal de degen- en floret-schermers – qua  aantallen – de overhand hebben. Dirk Jan en Quinton zaten in 2 verschillende poules. Best goed gespeeld, maar helaas al in de 1e eliminatie uitgeschakeld (Dirk Jan met 9 – 10 en Quinton met 8 – 10). Dit toernooi kent echter de ‘hoffnungslauf’. Hierin strijden de verliezers verder. Als de je dat blijft winnen, val je vanzelf weer in de prijzen. Pas na het spelen van ieders 3 partijen zijn onze jongens uitgeschakeld. Door de punten die ze hebben gescoord haalde Dirk Jan de 6e en Quinton de 8e plek. Geen beker, maar wel een fraaie oorkonde. Natuurlijk ook meteen de behaalde resultaten in het KNAS schermpaspoort laten bijschrijven.

Hier wat foto’s van beide heren. Voor analyse van de partijen ook nog filmpjes.

Coda – kinderboekenweek, 5 oktober 2013

APELDOORN – Ook waren wij uitgenodigd om de schermsport te promoten op de opening van de kinderboekenweek. We hadden een zaaltje waar we mini-clinics hebben gegeven. Beneden in het gebouw konden de kinderen met een geblindeerd masker en een mini-sabeltje spekjes prikken. Deze stand werd bemenst door de moeders. Natuurlijk konden we dit niet zonder de fantastische hulp van kinderen en ouders. Ook mochten we een prachtige demonstratie geven. Ria vertelde de aanwezigen onderwijl alle wetenswaardigheden van de schermsport en onze vereniging. De eerste partij werd gespeeld door Dorien en Brendan waarbij Bas scheidsrechter was. De tweede partij werd op wedstrijdniveau gedemonstreerd door Bas en Peppijn. Ook waren we blij met de hulp van Aize, want hij gaf samen met de andere kinderen leuke clinic’s onder begeleiding van Debbie en Yvonne. Een paar foto’s staan hiernaast in de twitter, anderen volgen nog.

 

Barbecue, 4 september 2013

APELDOORN – Heel mooi weer, veel leden en een opperbeste stemming: allemaal ingrediënten voor een geslaagde barbecue! Ok, de voorbereiding doet ook veel, want die was ook perfect. Iedereen heeft lekker gegeten en zich prima vermaakt, Hier een paar foto’s met een sfeerimpressie van deze traditionele barbecue.

Brassard toernooi, 10 juli 2013

APELDOORN – Op deze avond zijn heel veel partijen geschermd waarbij iedereen iedereen kon uitnodigen. Nadat iedereen 15 wedstrijden geschermd had, zijn de resultaten verwerkt op zo’n manier dat iedereen kans zou kunnen maken op de wisselbekers door handicaps te geven aan de ervaren schermers. Op deze nieuwspagina een langer verslag. En hier staan ook de foto’s. (laatste foto-update: 21/7)

Brassard examens, 3 juli 2013

APELDOORN – Vandaag gingen voor theorie en praktijk 6 leden voor het gele brassard en 7 voor de rode brassard. 8 Leden deden het praktijkexamen van de blauwe brassard. Voor geel en rood was iedereen geslaagd. En voor de praktijk van het blauwe gedeelte waren er allemaal goede voldoendes. Het was een avond afgesloten met allemaal blije gezichten! En door de hulp van diverse ouders was het een geslaagde avond.

De foto’s en filmpjes van de vader van Job staan hier

Nederlands Jeugdschermkampioenschappen 2012/2013, 22+23 juni 2013

DUIVEN – Verdeeld over 2 dagen werden alle wedstrijden gespeeld voor het njk. Op dag 1 deden Bo, Peppijn, DirkJan, Quinton en Kilian mee. Dag 2 waren EnliJustinBas en weer DirkJanQuinton en Kilian aanwezig. Je mag namelijk ook in een hogere leeftijdsgroep meedoen, vandaar de dubbele deelname. De klikbare namen verwijzen naar de KNAS ranglijsten.

Er was alleen toegang voor de schermers en de coaches op de schermvloer, alle anderen moesten op de tribune zitten. Dat vond ik lastig, want de afstand was daardoor zo groot, dat ik niemand kon aanmoedigen. Ook de foto’s zijn daardoor met een telelens van boven gemaakt.

Maar de resultaten van onze club op het njk waren heel goed! De eerste dag slaagde Bo erin een gedeelde 3e plaats te veroveren. En Quinton lukte het om op de gedeelde 3e plaats komen in zijn eigen leeftijdscategorie. Kilian speelde in een hogere leeftijdscategorie en behaalde daar de 3e plaats. DirkJan en Peppijn werden helaas al in een eerdere eliminatie uitgeschakeld. Ze eindigden respectievelijk op de 5e en 10e plaats.

De 2e dag lukte het Enli om alle andere meisjes van haar poule achter zich te laten en veroverde daarmee de 1e plek! Justin eindigde ook op de 1e plek, dus goud voor Justin! Helaas hadden de andere Surtout schermers minder succes. Alle jongens werden in een eliminatie uitgeschakeld voordat ze voor edelmetaal in aanmerking kwamen. Kilian eindigde op de 6e plek, Quinton werd 9e, Bas 11e en DirkJan 13e.

Hier de uitslagen voor sabel van het hele njk op de site van de KNAS.

Hier de foto’s en filmpjes van beide dagen. Vanaf foto 172 zijn ze door Tunghai gemaakt.

Hier de uitslagen van de verenigingsbeker: de prestaties van alle deelnemende schermverenigingen waarbij we op de 7e plek van de 31 zijn geëindigd, een prestatie van formaat!. 

9e Jeugd Korenbloemtoernooi, 1 en 2 juni 2013

WAGENINGEN – Zaterdag speelden Kilian en Bas. Tijdens de eerste eliminaties zijn ze uitgeschakeld en konden op tijd naar huis. Bas werd 5e, Kilian 6e. Er speelden 10 schermers mee in deze poule, 1 jongen heeft vanwege een verzwikte enkel voortijdig moeten opgeven. Zondag zag het bijna zwart van de Surtout schermers: Enli, debuterende Bo, Kata, Dirk Jan, en Quinton. Peppijn was helaas ziek en kon niet meedoen. Hans was meegekomen als scheidsrechter.

Enli zat in een zware poule en lag er helaas al snel uit, ze eindigde in de samengevoegde benjamins/kuikens op de 11e plek. Bo en Kata speelden in een eliminatie tegen elkaar. Het was spannend tot op het eind, want Bo wist het op 15-14 te maken. De partij erna was tegen de nummer 1 van deze pupillen dames, daar verloor ze van. Met als gevolg dat Bo nummer 3 werd (en op het podium een medaille in ontvangst mocht nemen) en Kata nummer 5 werd..

Bij de jongens was een soortgelijk drama gaande. Dirk Jan moest in een eliminatie tegen Quinton en verloor met 12-15. Daardoor mocht Quinton verder en moest hij tegen de winnaar van de pupillen heren schermen: Bente. Quinton heeft heel goed geschermd, want hij heeft maar liefst 12 punten weten te halen in de partij tegen deze hele sterke speler. Bente moet het zwaar gehad hebben, want het verschil was maar klein. Daardoor kwam Quinton op het podium met een 3e plek en is Dirk Jan 5e geworden.

Hier de uitslagen, een link naar de foto’s de filmpjes staan aan het einde.

Internationaal sabel schermtoernooi TSV Bayer, Duitsland, 4-5 mei 2013

DORMAGEN – Zondag al heel vroeg op pad om het appel van 09:00 te halen. Het is deze keer ook weer op het grote sportcomplex van Bayer’s chemische plant in Dormagen. Gisteren waren Kata, Dirk Jan en Quinton van onze club van de partij. Vandaag zijn Bas en Kilian aan de beurt. Zondag valt er in de eerste poule niemand van ons af. Helaas na de 2e poule zijn we uitgeschakeld. Van de schermers uit Zutphen en Arnhem vallen Bente en Rik na hun 1e eliminatie uit. We kunnen allemaal naar huis. Op de zondag heb ik foto’s en filmpjes gemaakt, die vind je hier.

Lotto NK Senioren 2013, 20 en 21 april 2013

ROTTERDAM – Ondanks dat dit een (gesponsord) toernooi is voor senioren, mogen er ook ook jeugdleden aan mee doen. Maître Georges heeft een aantal jeugdleden geadviseerd om aan dit toernooi mee te doen, voor oefening met een groot en zwaar toernooi als voorbereiding op de komende NJK. Zo reden we zaterdagmiddag om 3 uur met Bas, Dirk Jan en Quinton naar Rotterdam. De sportzaal was in het topsportcomplex vlak bij het voetbalstadion. In de poule werd Dirk Jan jammer genoeg uitgeschakeld, Quinton net niet, terwijl Bas zo goed speelde dat hij een vrijstelling kreeg! In de daaropvolgende eliminatie won Quinton met 15-10 van Quinn. De dag was voorbij en Bas en Quinton moesten zondag terugkomen om hun volgende eliminatie te spelen. Er is geloot wie welke tegenstander zou krijgen. Bas moest tegen Nico Speelman en Quinton tegen Mike Goedhart (nr. 2 op NK 2012). Hier de foto’s van de 1e dag.
Vanwege een voetbalwedstrijd op zondag begonnen de wedstrijden al lekker vroeg: 8 uur melden bij de inschrijving en 9 uur wedstrijd.
Het niveauverschil was groot, zoniet erg groot. Bas verloor met 4-5 van Nico en Quinton met 2-15 van Mike. Een hele ervaring rijker en nog lekker vroeg op de zondag ochtend konden ze de schermzaal verlaten. Het was klaar. Ik heb van deze dag geen foto’s.
ps. op dit toernooi: Degentitels 2013 voor Kelly Boone en Bas Verwijlen , Florettitels 2013 voor Saskia van Erven – Garcia en Max Janssen, Sabeltitels 2013 voor Sera Palings en Robbert Goossens.

Schermtoernooi Challenge Wratislavia, Polen, 25 maart 2013

WROCŁAW – met een gevoelstemperatuur die misschien wel 30 graden lager was dan vorig jaar, reden we met 2 busjes naar polen. Dit keer gingen er 15 mensen mee: 8 schermers (oa. Enli, Kata, Dirk Jan, Bas en Quinton), 2 coaches, een scheidsrechter en 4 ouders. Zaterdag reden we naar Wrocław, zondag veel rust en een dwergenspeurtocht op het mooie marktplein.Maandag de wedstrijd en dinsdag weer 10 uur in de bus op weg naar huis
Enli scoorde 48%, Kata 66%, Dirk Jan 58% en Quinton 93%. Uitleg hierover staat in het verslag op het nieuwsoverzicht. Foto’s: the best ofdag 1dag 2dag 3dag 4 en de filmpjes.

Kentener Krokodil Duitsland, 20 januari 2013

BERGHEIM – In Duitsland was het flink aan het sneeuwen, de reis was door een prachtig besneeuw landschap. Ondanks dat waren er 4 nationaliteiten aanwezig: Duits, Belgisch, Nederlands en Engels. Onze jongens vonden het leerzaam om tegen engelse tegenstanders te strijden, dat hadden ze nog nooit gedaan. Dirk Jan overleefde 2 eliminaties en eindigde op de 8e plek. Quinton helaas 1 eliminatie minder, hij werd 10e. Er zijn 24 deelnemers op komen dagen, er hadden zich 36 deelnemers aangemeld. Misschien was het de sneeuw…

Jeugdpuntentoernooi, 19 januari 2013

ALMERE – Wie heeft een klein stukje tekst en een paar foto’s?