2015

Fotoalbum van 2015

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

Jeugdpuntentoernooi, 12 december 2015

APELDOORN – De laatste JPT van het jaar is traditioneel voor iedereen toegankelijk. Vandaag zijn er 95 schermers vanuit het hele land naar Apeldoorn gekomen om punten te winnen. Na de inschrijving bij de ingang werd er door Lilian een W-up georganiseerd. Een hele leuke met elastiek en op muziek. Het leek allemaal heel makkelijk te gaan hoe iedereen heen en weer sprong. Hier een filmpje van de W-up door fencing club Almere. Vervolgens startte de 1e draai van het rad van fortuin. Dit hebben we kunnen organiseren met allemaal gesponsorde prijzen in 3 rondes. Om 13:00 startte het welkomstwoord door Ria Faas, de voorzitter van Surtout. Hierbij werden de behaalde diploma’s vlot uitgereikt. Hierna sprak Leon Pijnappel nog over de nieuwe spelregelboekjes en de schermpaspoorten. Daarna pakte Lilian de microfoon en begon alle deelnemers van alle poules op te noemen. Rond 15:45 was het afgelopen en sprak Ad nog een dankwoord uit voor Surtout voor de organisatie, de ouders, voor het sponsoren van hun kinderen, voor de scheidsrechters die hun vrije zaterdag opofferen om de schermsport te steunen. Daarna bedankte Leon Ad en Lilian voor hun tomeloze inzet voor ieder toernooi. Vervolgens werden Sjoerd Jaarsma en Lars Kramer nog in het zonnetje gezet, omdat ze samen met Ad en Lilian de organisatie bemensen. Als laatste kregen alle schermers een medaille uitgereikt van hun scheidsrechter. De gedachte daarachter is dat elke punt je je maakt een overwinning is voor jezelf. Daarom is iedereen een winnaar op een jeugdpuntentoernooi! Hier de link naar de foto’s en filmpjes. De uitslagen van dit toernooi staan altijd op de site www.fencingclubalmere.nl klik daar op het Jeugd puntentoernooi. RadioTV Apeldoorn heeft tijdens het toernooi gefilmd en Ria geïnterviewd. Hier zie je de televisieopname.

11e Europese Cadetten Circuit (ECC) Duitsland – 12 en 13 december 2015

EISLINGEN – Van onze club zijn hier: Enli, Bente, Dirk-Jan, Tim en Quinton naar toe gegaan, als begeleider waren Georges en de vader van Tim mee. Vanuit Eindhoven: Bote, Marleen en Jonas met begeleider Frans en uit Tilburg Laura. In totaal deden er 243 jongens en 220 meisjes mee. De eerste dag werden de individuele sabreurs tegen elkaar. Daarbij kwalificeren zich in de Surtout leden in de poule: Bente (54e), Dirk-Jan (103e) en Quinton (144e). Enli helaas niet, ze eindigde 188e. Daarna speelden in de 1e eliminatie Bente tegen Docavo (ESP), hij won met 15-6. Dirk-Jan verliest helaas met 13-15 van Haliwell (GBR). Ook Quinton was niet sterk genoeg tegen Patrice (FR) en verloor met 5-15. Bente speelde in de 2e eliminatie tegen de Hongaarse Abay Nemes. Die was helaas net iets beter en won met 15-10 van Bente. De tweede dag waren de equipes aan de beurt. Door samenspel met schermers uit andere verenigingen zijn 2 equipes gemaakt: Nederland (Marleen, Laura, Bente, Dirk-Jan en Quinton) en Nederland 2 (Enli, Tim, Bote, Jonas en Celina Trefkorn van schermclub Eislingen). Team 1 had vrijstelling voor de 1e eliminatie, Team 2 kwam uit tegen Egypte. Helaas verloren ze die partij met 18-40. Team 1 speelde de 2e eliminatie tegen Rusland 5. Na kort voorgestaan te hebben, liep het Russische team echter in en langzaam verder uit en wonnen de partij met 40-32. Een hele knappe prestatie om tegen het in schermen oppermachtige Rusland toch nog 32 punten weten te scoren! Dit Russische team werd pas in de 4e eliminatie uitgeschakeld door de winnaars van het toernooi, met slechts 1 punt verschil! Er deden 35 equipes mee uit 12 landen, team 1 van Nederland eindigde als 25e en team 2 als 34e. In de top-10 van de equipe winnaars zaten 7 Russische teams. Hier de foto’s van Tunghai Hier de foto’s en filmpjes van Martijn. En de link naar de uitslagen van de meisjes individueel, jongens individueel en de gemengde poules.

Gele Rijders Jeugd Schermtoernooi, 28 november 2015

ARNHEM – Zaterdag organiseerde de Arnhemse schermvereniging Scaramouche een toernooi voor kuikens tot en met cadetten. Er zijn veel prijzen gewonnen door Surtout! Er is edelmetaal gewonnen door onze leden uit Doetinchem, Zutphen en Apeldoorn. >>> Ik hoop nog een korte sfeer impressie van een van de ouders te krijgen, dan plaats ik die hier op deze plek <<< UPDATE: Uitslagen sabel afkomstig van de facebook pagina van Scaramouche:

SABEL kuikens

Koen Dimmendaal Surtout K1 Hami Hamdaoui Scaramouche K2

SABEL Benjamins (a-poule)

Hülya Fakoglu PSV AM1 Fleur Laere van Vivas AM2 Mees Veltman PSV AH1 Floris Vermeulen Scaramouche AH2 Nathan Butin-Bik Beau Geste AH3 Damian Kuzmanovic Scaramouche AH4 Arend Bos Scaramouche AH5 Alex Blij Surtout AH6

SABEL benjamins (b-poule)

Kynan Böhmer Surtout B1 Lars Groot Nuelend Surtout B2 Ivo Vos Surtout B3

SABEL Pupillen

Enli Chiang Surtout v D1 Janessa Buitenhuis Surtout v D2 Véronique Hofman Scaramouche v D3 Demi Meulen vd Surtout v D3 Joop Kuilman Scaramouche m H1 Antoni Veldwachter Surtout m H2 Orlando Weering Scaramouche m H3 Guy Montulet Surtout m H4

SABEL Cadetten

Thalia Kruyf Surtout v D1 Jaël Luiten Surtout v D2 Thom Prins Scaramouche m H1 Gefeliciteerd allemaal met deze mooie uitslag! Via deze link ziet u de foto’s die deze dag zijn gemaakt door de vader van Enli. Hier de facebook foto’s van de Gele Rijders.

SISTA-MMIT Internationaal Senioren Schermtoernooi, 7+8 november 2015

AMSTERDAM – Zaterdag het equipe toernooi en zondag voor individuele schermers. Vanuit Surtout deden Mathijs (Zutphen), Dirk-Jan en Quinton (beide Apeldoorn) mee. Naast deze equipe speelden er nog diverse landenteams mee. Na een lange strijd heeft ons 3-tal de equipes van Finland en Roemenië voor moeten laten gaan. Daarmee hebben ze een bronzen medaille gewonnen. Een heel mooi resultaat! Gefeliciteerd jongens! Zondag stond dit satelliet wereldbekercircuit toernooi voor de mannen in het teken van het vergaren van kwalificatiepunten voor de komende NK. Er werd dus heel serieus en keihard geschermd omdat iedereen punten wil vergaren voor die wereldbeker! Vanuit Surtout waren aanwezig: Sophie, Bente, Dirk-Jan, Mathijs, Mike, Robbert en Quinton. Voor de mannen speelden er 20 verschillende nationaliteiten mee, allemaal strijdend voor plaatsing voor de wereldbeker. Dat maakte het er niet makkelijker op. In de eerste eliminatie zijn – op Robbert na – al onze schermers uitgeschakeld. Robbert heeft de beste plaats van de Nederlanders bereikt. Hij werd 23e, er deden 60 sabelschermers mee. Andere plaatsen volgen nog. Later die dag gaan ook de dames aan de gang. Ik ben er niet tot het einde bij geweest, maar Sophie heeft de 1e plaats bereikt door iedereen te verslaan. Dus goud voor Sophie! Hier de foto’s en filmpjes.

JeugdPuntenToernooi, 17 oktober 2015

ZEVENBERGEN – Een beschrijving van dit JPT volgt nog. Willem heeft een paar filmpjes gemaakt.

8e Grote Prijs Stad Leuven (Nationaal Circuit), België, 11 oktober 2015

LEUVEN – Yvonne reed in alle vroegte met Dirk-Jan, Bente en Quinton via Georges naar Leuven. Daar werden de jongens in 3 verschillende poules ingedeeld en konden goed scoren. Er volgde nog een 2e poule, daar eindigden ze allemaal in de top 4. In de 1e eliminatieronde won Dirk-Jan met 15-6, Quinton met 15-5 en Bente met 15-0. In de 2e eliminatieronde verloren Dirk-Jan en Quinton helaas met respectievelijk 15-7 en 15-6. Bente echter won met 15-7, hij zou doorgaan naar de finale! In de pauze stond Bente met 8-5 voor tegen Philippe Strijk. In een zenuwslopende finale wist Bente Philippe voor te blijven en won met 15-14. Dus goud voor Bente! Dirk-Jan eindigde op de 5e plaats, Quinton op de 6e. Dank aan Yvonne die alle foto’s met haar telefoon heeft gemaakt.

10e Europese Cadetten Circuit (ECC) Hongarije – 26 september 2015

GÖDÖLLŐ – Met buurman Hans op donderdagavond al vertrokken met Alexander, Bente, Dirk-Jan, Quinton en Tim naar een overnachting in Duitsland. De volgende dag op weg naar Gödöllő waar we tussen 16:00 en 20:00 de uitrusting moesten laten testen. Door een enorme file voor Wenen en dat we met onze aanhangwagen met alle schermtassen en etenswaren niet harder mochten dan 100 km/u kwamen we pas 20:03 aan. Gelukkig nog op tijd, want de mensen van de wapencontrole vond het geen probleem en had alle tijd. Alles werd goedgekeurd en van stempels en stickers voorzien. Via de Tom Tom vonden we een Italiaans restaurant op weg naar het hostel. Dat was een verrassing! Het restaurant had geen sterren en niemand van het restaurant sprak iets anders dan Hongaars, maar voor ca. € 6,40 pp hebben we heerlijk gegeten. Een vaste klant van het restaurant heeft even getolkt voor de bestelling. Aansluitend door naar ons Youth Hostel. Dat was stukken beter dan het hostel van vorig jaar. Prima prijs kwaliteitsverhouding! De dag van het toernooi na een zelfgemaakt ontbijt op naar de schermzaal. Na de jongens te hebben afgezet zijn Hans en ik naar de luchthaven gereden om Georges op te halen. Ongeveer gelijk was Georges op het toernooi en begonnen de wedstrijden. Ze waren nu over 3 zalen verdeeld – een best groot sabel toernooi – dus er moest door Georges en de supporting ouder veel gelopen worden. Het toernooi zelf was zwaar, heel zwaar. Tim en Quinton werden door de poule al geëlimineerd. Alexander en Dirk-Jan verloren in de 2e poule. Bente mocht door de winst in de 2e poule een eliminatie spelen. Helaas verloor hij die en was daarmee voor alle jongens het toernooi afgelopen. Er deden 229 schermers mee. Onze jongens eindigden op deze plaatsen: Quinton 209, Tim 207, Alexander 202, Dirk-Jan 141 en Bente 71. Voor zolang het werkt, hier de link naar de tussen en  eindstanden. Op de terugweg zijn we via Slowakije en Tsjechië gereden om zo mogelijke verkeersopstoppingen door vluchtelingen te omzeilen. Dat is gelukt. Slechts een kort oponthoud in Slowakije door door de politie gemaakte kunstmatige file om even goed in de (vracht)auto’s te kunnen kijken. Daar in Praag overnacht. De volgende dag op de terugweg nog even in een lokale supermarkt broodjes gekocht voor onderweg. Omdat we nu de tijd hadden en het lekker weer was, hebben we heerlijk kunnen lunchen met al het meegebrachte broodbeleg. Hier de link naar de foto’s, gemaakt door Hans en mijzelf.

Kind Ouderdag, 6, 8 en 9 juli 2015

APELDOORN – Vanavond was er de gelegenheid om je vader of moeder eens te leren hoe dat schermen nou precies gaat. Of je broer of nichtje. De vereniging heeft voor alle volwassenen een schermvest, masker, handschoen en sabel geregeld. Het begon met dat al onze jeugdleden de stelling, het voetenwerk en de wapentechniek aan hun ouder konden bijbrengen. Later nam Georges het centraal over en deed met Dirk Jan uitleg en beantwoording van vragen. Na een versnapering nog een 2e uitleg over de floret en degen met Quinton. Het was een geslaagde avond. Hier de foto’s en filmpjes van deze avond. DOETINCHEM – Het was een geslaagd feest. Rond de 40 mensen en er was limonade en allerlei hapjes en snoep. Ook door sommige mensen meegenomen van huis. Zelfs een zelfgemaakte cake. In de kaas en worst zaten mini sabels als prikker. Georges heeft ook nog wat uitgelegd over schermen. Hier de link naar de foto’s. ZUTPHEN – “Heel gezellig en geslaagd!” was de reactie van een ouder. Verder verslagje ontbreekt nog. Hier de link naar de foto’s.

NK Equipe, 28 juni 2015

DEN BOSCH – Vandaag schermden een aantal van onze leden in team verband, het zogenaamde equipe schermen. Er waren 2 teams samengesteld:

Dames: Bo, Enli en Sophie

Heren: Bente, Mike, Remy en Robbert

De uitslag staat als een huis: beide teams op de 1e plek! Deze resultaten hadden we niet kunnen behalen zonder de inzet van onze maître Georges. Van harte gefeliciteerd allemaal, grandioos! Hier de foto’s, gemaakt door de vader van Enli.

Manifestatie (H)eerlijk Ruurlo, 20 juni 2015

RUURLO – Vandaag was er weer de jaarlijkse manifestatie van zaken die zich in- en rond Ruurlo afspelen. Zo ook de schermsport die immers in de 2 nabij gelegen plaatsen Doetinchem en Zutphen bedreven wordt! Dus vanuit Surtout werden er onder leiding van maître Georges clinic’s en demonstraties gegeven door jeugdleden van onze vereniging. Alexander, Bente, Dirk-Jan, Quinton en Tim hebben de schermsport van zijn mooiste kant laten zien. Hier een paar foto’s uit Ruurlo.

Nederlandse JeugdKampioenschappen, 13 + 14 juni 2015

DUIVEN – Dit jaar doet Surtout met maar liefst 30 schermers mee uit Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen; een absoluut recordaantal! De Nederlandse Jeugd Kampioenschappen is voor Kuikens (10 jaar of jonger), Benjamins (11-12), Pupillen (13-14), Cadetten (15-17) en Junioren (18-20).

Groot succes op NJK 2015 met maar liefst 3 keer Goud, 5 keer zilver en 6 keer brons

Met een grote groep van maar liefst 30 schermers, of moet ik zeggen sabreurs, hebben wij meegedaan met de NJK. Met een groot aantal medailles en titels tot gevolg. In totaal 14 ere plaatsen voor de Surtout-sabreurs. Een geweldig succes. En met maar 1 wapen deelnemen en dan toch de tweede plaats op de verenigingsbeker is een grandioos succes. De sabreurs die niet in de medailles zijn gevallen hebben het super gedaan. Voor sommige was het de eerste keer dat ze meededen. Alle sabreurs mogen trots zijn op zichzelf, dat zijn wij (het trainers collectief) in ieder geval wel. Waar we als vereniging trots op kunnen zijn is ook dat de kwaliteit van onze sabreurs elk jaar beter wordt. Op deze manier hopen we volgend jaar op nog meer succes met nog meer deelnemers uit onze vereniging. Uitslagen Heren:

Junioren

Bij de junioren hadden we een finale van Bente Obdeijn tegen Dirk Jan Bouwman. Bente was erg goed geconcentreerd voor deze finale en goed opgewassen tegen de mentale druk. Bente won de finale van Dirk-Jan met 15-5. Derde werd Mathijs Bos nadat hij de halve finale had verloren van Dirk-Jan. Overige resultaten; 5de Quinton Faas, 6de Alexander Gimbrère, 9de Tim Imming, 10de Pepijn van Delden, 12de Kilian Faas, 13de Bas Holweg, 20ste Thomas Plooij

Cadetten

Ook hier stonden in de finale Bente en Dirk-Jan. Dirk-Jan had zich na het verlies bij de junioren goed hersteld en ontstond er meer een strijd die we van deze twee kunnen verwachten. Bente won de finale nu met 15-13. Derde werd Quinton Faas na een verloren halve finale tegen Bente 15-4. 5de Alexander Gimbrère en 8ste Tim Imming

Pupillen

Dit jaar geen prijzen bij de pupillen. 5de Jelle Wilbrink, 8ste Job Logmans en 9de Antonie Veldwachter.

Benjamins

Justin Evers was hier oppermachtig en met ruime cijfers drong Justin door in de finale en won deze met 10-5 van Ines Grozeva van PSV. Verder een 8ste Christiaan van der Does, 9de Stuart Zegers, 10de Max van Steenbergen en 11de Thomas Corba.

Kuikens

Met drie kleine musketiers, Jasper, Alex en Tycho gingen zij de strijd aan met twee andere sabreurs uit het land. Jasper Hendriks wist daarbij een zilveren plak te veroveren en Alex Blij werd derde. Tycho Klopman werd vijfde. Uitslagen Dames:

Junioren

Bij de junioren dames hadden we geen medailles, 5de Enli Chiang, 6de Bo Wever, 9de Thalia Kruyf en 10de Jaël Luiten

Cadetten

Enli Chiang wist zich prima in de finale te schermen door de halve finale met 15-14 te winnen van Marleen Buitenhuis van PSV. In de finale kwam Enli nog te kort tegen Laura Talbot van Rapier. Het werd wel een zeer spannende partij 13-15. Derde werd Bo Wever.

Pupillen

In de finale was het weer Enli Chiang die nu opnieuw Marleen Buitenhuis trof. Marleen was dit maal te sterk en won met duidelijke cijfers 15-6. Jiska Frijns legde beslag op de derde plaats..

Benjamins

Deze werd gemengd gescherm met de jongens maar in de prijzen wel gesplitst. Tweede werd Janessa Buitenhuis en derde Demi van de Meulen.

Kuikens

Geen deelname. Namens het trainers collectief maître Georges Derop Hier staan de foto’s van de 1e dag. Hier staan de foto’s van de 2e dag gemaakt door de vader van Enli en Janessa, en hier van mijzelf, met hulp van Kilian. Op de eerstvolgende trainingsavond werden de winnaars gehuldigd en het toernooi nabesproken. Hier de link naar de foto’s en 2 filmpjes.

Korenbloemtoernooi, 30 + 31 mei 2015

WAGENINGEN – Op dit internationale toernooi waren er een aantal zaken niet zo goed gelopen. Na wat onduidelijkheden over de inschrijfbalie konden de sabelschermers zich toch nog net op tijd inschrijven. Duitsland was goed vertegenwoordigd, maar helaas schitterde België door afwezigheid. Het grote toernooi is voor alle wapens, het was dus een drukte van belang. Ongeveer een half uur later dan aangekondigd begonnen de 4 poules voor de jongens en meisjes pupillen, cadetten en junioren. De uitslagen daarvan zijn gebruikt voor de 2e set met 4 poules, de uitslag daarvan werd gebruikt voor het samenstellen van het tableau 32. De best scorende 11 kregen vrijstelling voor de eliminatie’s. Dat waren van Surtout: Bente Dirk-Jan, Matthijs en Quinton. Dirk-Jan speelde tegen Leon Usov maar verloor helaas. Matthijs speelde tegen Till Brüggenthies en verloor. Bo speelde tegen de voor Nederland uitkomende Rebekka Goubitz. Bo won met 15-7. Bente speelde tegen Jonas van Alphen. Bente won met 15-4. Quinton speelde tegen Bote Schaafsma. Nipt won Quinton met 15-14. Bente en Quinton zaten bij de laatste 8. In die eliminatie moesten ze tegen elkaar spelen. Bente won met 15-10. Bo kwam in haar 2e eliminatie tegenover de Duitse Amelie Klamm te staan. Amelie was sterker en won met 15-4 van Bo. Bo eindigde hiemee op een gedeelde 3e plaats. Tegelijkertijd speelde Bente in de kwartfinale tegen Martin Hamelmann. Dat won Bente met 15-13. Vervolgens een heel uur wachten op de sabel finale jongens cadetten. Daar kwam Bente uit tegen André Fabian. Voor de minuut pauze stond André nog met 8-3 voor. Daarna kwam Bente sterk terug maar verloor helaas met 14-15. Dus een mooie 2e plaats voor Bente. Hier de foto’s en filmpjes van de 1e dag. Helaas ontbrak het in de zaal aan een podium, dus de prijsuitreiking zag er minder professioneel uit. Gezien de hoogte van het inschrijfgeld, hadden we meer verwacht van dit toernooi. Zeker in vergelijking met vorig jaar. Zondag 31 mei, de 2e dag van het Korenbloemtoernooi voor de jongere jeugd. Verslag van de vader van Enli. Deelnemers van Surtout waren: Alex, Christiaan, Enli en Stuart. Stuart schermde zeer gecontroleerd en ook verbazingwekkend kalm op de loper. Enli kwam langzaam op gang. In de voorronde won ze 2 partijen maar verloor tamelijk dramatisch van de rest. Op de ranglijst stond ze onderaan als de eliminatie begint. Ze moest eerst tegen de Duitse Leona Reimann van wie ze verloren had. Gelukkig lijkt Enli nu wakker te zijn geworden en in no time staat ze met 8-1(of zoiets) voor. Uiteindelijk wint ze met 15-13. Daarna wint ze ook van de Duitse Oleg Generalov, maar nu met 15-5. In de halffinale komt ze tegen de Uiteindelijke kampioen van de dag: de Duitse Eric Seefeld. Verloren met 15-6 maar het waren wel 6 erg mooie treffers. Enli eindigde als 3e, samen met Jonas. Bij de dames eindigde Enli als eerste en mocht ze op de foto met de mooie fotobeker. Hier de foto’s en een filmpje van de 2e dag. Uitslagen: Alex: 8, Alexander: 16, Bente: 2, Bo: 3, Christiaan: 17, Dirk-Jan: 10, Enli: 3, Matthijs: 9, Pepijn: 20, Quinton: 6, Stuart: 15, Tim: 12.

Jugendpokal Ranglistenturnier Nordrhein, 3 mei 2015

DORMAGEN – Omdat bij 3 deelnemers van de vereniging verwacht word dat er een scheidsrechter meegaat, maar deze helaas ziek werd konden we deze keer maar 2 leden laten schermen. Bente en Quinton wonnen voldoende wedstrijden in de poule om gekwalificeerd te worden voor de eliminaties. Daarna echter verloor Quinton met 15-3 van Tim Nanewaija. Bente won zijn 1e eliminatie wedstrijd met 15-5. Helaas verloor Bente zijn 2e eliminatie tegen Hilger. Dit toernooi kent ook de ‘Hoffnungs-lauf’ (herkansing). Quinton verloor die 1e herkansingspartij met 15-5, Bente won maar liefst 2 herkansingspartijen achter elkaar. Pas bij de 3e herkansing was zijn tegenstander te sterk en verloor hij met 15-5. Al met al weer goed gespeeld en veel geleerd in dit zware toernooi. Vandaag vooral veel korte slow-motion filmpjes gemaakt voor de analyse van beide heren. Hier staan de foto’s en filmpjes. Let op het 1e filmpje, daar vliegt Bente naar zijn tegenstander!

EK Veteranen 2015 Kroatië, 17 mei 2015 – Eigen verslag

POREČ – Na een heerlijke vakantie in Poreč, Kroatië met mijn vrouw, één van mijn dochters en haar vriendje mocht ik als afsluiting meedoen met een schermtoernooi (op sabel); het EK veteranen. Lekker relaxed, genietend van de sfeer, een beetje sparren met wat leeftijdsgenoten. Dacht ik. Nou, die jongens namen dit behoorlijk serieus, dus ik moest vol aan de bak. 3 wedstrijden op rij in de poule verloren. Toen de motor wat aangezet en toch nog twee partijtjes op mijn naam gezet. Kom je toch nog als 29/51 op het tableau. Altijd al eens een Spanjaaard willen elimineren, en dat lukte (10-7). De als 5e geplaatste Wit-Rus die ik vervolgens ontmoette wilde mij elimineren. Best een aardige kerel, dus ik gunde het hem wel, maar ik werd lekker gecoacht door Oscar Kardolus en opeens was het 10-8. Voor mij. De Fransman die ik daarna tegenover mij kreeg, kreeg achter miijn rug tips hoe hij mij kon pakken. Met 10-5 lukte die club dat en met 16/51 als eindstand en 2 gele kaarten voor kruispassen (ja ja, ik werk hieraan) zijn wij teruggescheurd naar Nederland. Een superervaring. Smaakt naar meer! Met vriendelijke groet, Christian Hier staan de foto’s. En hier de resultaten vanuit de KNAS.

Weekthema: Schermen, de Mheen basisschool, 30 april 2015 – Eigen verslag

Ik mocht op school een Weekthema doen. Dat is een presentatie over een onderwerp. Je kiest dan iets wat je zelf heel leuk vindt. Mijn onderwerp was dus Schermen. Eerst ging ik er over vertellen en ik liet alles zien. Ook had ik filmpjes gevonden van het Klokhuis en Zappsport. Boeken zijn er bijna niet in de bieb (over schermen), dus heb ik het Brassard boekje en het internet gebruikt. In de klas hebben we daarna dingen over dit thema gemaakt. Hans kwam toen aan het einde van het weekthema op school om een les te geven aan de klas. Dat was heel erg leuk! Op de site van school kun je zien hoe het ging. http://www.demheen.nl/algemheen/schermles-bij-de-egels-door-surtout/ Groetjes van Lars. Klik hier om de PowerPoint presentatie van Lars te zien, in pdf formaat.

Special Heroes,  26 April 2015

APELDOORN – In het Omnisportcentrum was Surtout aanwezig om te laten zien dat je met een beperking prima kunt schermen. Georges gaf aan de geïnteresseerden clinics, geholpen door een aantal Surtout leden. Yvonne stond er met een kraampje met informatie en leuke extra’s. Met een paar foto’s.

Jubileum barbecue “60 jaar Surtout”, 25 april 2015

APELDOORN – Het begon met een presentatie van Ria waarin ze na een kort welkom van iedereen maar in het bijzonder die van Doetinchem, Zutphen en de ere leden – de bestuursleden voorstelde. Daarna stond ze even stil bij de geschiedenis van onze schermvereniging, vervolgens kwamen de memorabele gebeurtenissen van de afgelopen 6 jaren langs. Hier is de link naar de presentatie en het promotie filmpje. Verder was er natuurlijk de barbecue en ruimte om te spelen. Hier de foto’s, met dank aan Kaspers vader en andere aanwezigen.

NK Senioren 2015, 18 + 19 april 2015

ROTTERDAM – Dit jaar hebben we veel leden die onder de vlag van Surtout aan de NK deelnemen. Voor onze club komen uit: Robbert, Bente, Matthijs, Christian, Mike, Quinton, Alexander, Dirk-Jan, Tim en Sophie. Op de eerste dag zijn al veel schermers vrijgesteld door hun score in de voorliggende KNAS-CUP, de 1e dag vinden alleen de poules plaats om te bepalen wie er de 2e dag aan de eliminaties mee mogen doen. Dirk-Jan, Mike en Tim weten zich te kwalificeren, Alexander en Quinton vallen af.

Podiumplekken voor Surtout! Sophie nr. 1 van de dames, Robbert nr. 1 van de heren!

Verslag van dag 2 volgt nog, de foto’s staan er al wel, zie hieronder. Hier de link naar de foto’s van dag 1 en hier de foto’s van dag 2 (met dank aan Yvonne en Matthijs).

1e trainingsavond onder vlag Surtout Doetinchem, 13 april 2015

DOETINCHEM – Om kennis te maken met onze nieuwe leden in Doetinchem gingen secretaris Yvonne, voorzitter Ria en webmaster Everhard zich voorstellen in onze nieuwe vestiging in Doetinchem. We troffen een leuke enthousiaste groep, druk met de basis pasjes van het schermen. Jorn, ons wel bekend in Apeldoorn, zorgde dat de kleintjes deze pasjes onder de knie kregen. Om 19:30 start de gevarieerde groep met junioren en paar senioren. Ook hebben we kennis gemaakt met Martine, een enthousiaste ouder die veel voor de vereniging doet. Zie hier wat foto’s.

Dom toernooi, 29 maart

UTRECHT – Van Surtout deed alleen Quinton mee. Hij had in de poule goed gespeeld en won de 1e eliminatie van Stefan Marsden. De 2e echter, tegen Bela Roesing verloor hij. Quinton werd hiermee 11e op dit toernooi. Vandaag was het laatste toernooi met deelnemers van Déropement. Vanaf 1976 tot nu heeft deze schermvereniging vele winnaars opgeleverd. Ook vandaag scoorden zijn spelers weer plekken op het podium. Hier een paar foto’s, waaronder die van de afscheidsbanner voor en met Georges.

25e Willem Eggert toernooi, 15 maart 2015

PURMEREND – De schermers zijn gevaarlijker gebleken dan de oehoe die er hier rondvloog. Dirk-Jan, Quinton, Bente, Alexander deden hier mee. Iedereen kwam met goed resultaat door de poules heen. Daarna in de 1e eliminaties speelde niet iedereen mee, vanwege vrijstelling door goede resultaten in de poules. Helaas trof Alexander in zijn eliminatie een sterke tegenstander en werd uitgeschakeld. De rest ging door. in de 2e eliminatie werd Dirk-Jan helaas uitgeschakeld door Daniel Nivard met 11-15. Bente, Matthijs en Quinton zaten bij de laatste 8. Daar speelde Quinton tegen Martijn Polak. Hij won dit met 15-13. Hierna speelde Quinton tegen Matthijs. Quinton verloor met 11-15. Bente en Matthijs moesten in de finale tegen elkaar. Aleh Pimenau en Quinton speelden om de 3e plek. Quinton won deze partij met 15-10. Podiumplekken voor: 1 – Bente, 2 – Matthijs, 3 – Quinton. Met hier de foto daarvan.

Maître Jean Goffin toernooi, 8 maart 2015

LUIK – Er deden in dit sabeltoernooi – gespeeld in een oud zwembad – maar 19 deelnemers mee. Uit Nederland deden er 5 jongens en 2 meisjes mee. Iedereen kwam door de poules heen: Quinton werd 8e, Tim werd 9e, Dirk-Jan werd 11e, Bote eindigde als 14e en Jonas kwam op de 16e plaats. In de 1e eliminatie vielen Dirk-Jan, Jonas en Tim af. In de 2e eliminatie kwam Quinton Poizat tegen en verloor daar met 7-15 van. Op welke plek Bote is geëindigd hebben we (nog) niet kunnen achterhalen. Hier het beeldmateriaal: een filmpje van het invalide schermen en wat foto’s.

Schlagel und Eisen turnier, 28 februari 2015

BOCHUM – Op dit internationale toernooi kwamen vanuit Nederland Dirk-Jan en Quinton op sabel en onder andere Holland Schermen met veel floret schermers. Dirk-Jan en Quinton kwamen beide door de poule heen en begonnen sterk aan de eliminaties. Ze overleefden de 1e eliminaties, maar Quinton verloor de 2e eliminatie. Dirk-Jan echter won en ging door voor de laatste 8. Hij won een kwartfinale, maar moest zijn meerdere erkennen in de halve finale. Hij eindigde daarmee op een gedeelde 3e plek. Quinton is 7e geworden.

Sabeltoernooi, individueel en equipe, Duitsland, 7+8 februari 2015

MÜLHEIM AN DER RUHR – Dit schermtoernooi is in 2 dagen opgedeeld. er spelen voornamelijk Duitse en Belgische schermers. Het niveau lag weer hoog en niet iedereen die vanuit Nederland naar Mülheim was gekomen kon door de poule heenkomen. Dirk-Jan en Bente echter, wisten zich zelf zo goed te kwalificeren dat ze voor de 1e eliminatie werden vrijgesteld. In de 1e eliminatieronde verloor Jonas nipt met 13-15, Tim won met 15-13 en Quinton won met 15-3. In de 2e eliminatieronde verloor Dirk-Jan met 8-15, terwijl Bente won met 13-15. Bente speelde in de 3e eliminatieronde tot de pauze erg sterk, het stond 7-8. Na de pauze bleek de tegenpartij toch de voorsprong te kunnen uitbouwen, het werd 10-15. Laura verloor haar eliminatie met 3-15, maar wist zich toch nog op de 19e plek van de 74 deelnemers te plaatsen. Verdere uitslagen: Bente 22, Dirk-Jan 36, Quinton 59, Tim 60, Jonas 71, Bote 75, Jimmi 76 en Alexander 92. In totaal speelden er 103 deelnemers mee in de jongenscategorie. Hier de foto’s en filmpjes van de 1e dag. De 2e dag werden er uitsluitend equipes gespeeld. Dirk-Jan, Alexander en Quinton vormden het team voor Nederland. In dit toernooi moet 2 x gespeeld worden. De eerste wedstrijd was tegen team 1 van België. Dat verloren ze met 36-45. Daarna moesten ze tegen België II, daarvan wonnen ze met 45-37. Ondanks deze winst lagen ze echter toch uit het toernooi. Hier het beeldmateriaal van de 2e dag met het equipeschermen.

Sportpenning, 4 februari 2015

APELDOORN – Vandaag werden de sportpenningen uitgereikt aan de kampioenen van 2014 in ons gemeentehuis. Enli en Dirk-Jan waren de winnaars van 2014 en daarom uitgenodigd voor deze huldiging. De Apeldoornse wethouder van sportzaken interviewde alle winnaars en vroeg een korte uitleg van hun sport. Enli en Dirk-Jan vertelden waarom schermen zo leuk is. Hier de link naar de foto’s.

JeugdPuntenToernooi, 31 januari 2015

ALMERE – Voor een aantal leden was dit de eerste keer dat ze meededen en werd het voor hun een spannend eerste toernooi! Even onwennig en zoekende, maar de sfeer was goed en de jongsten mochten flink wat partijtjes spelen. Hier komt de link naar de foto’s…

9e Europese Cadetten Circuit (ECC) Engeland, 31 januari 2015

LONDON – Dit schermtoernooi speelt zich af in de befaamde Copper Box Arena, Queen Elizabeth Olympic Park bekend van de Olympische spelen in de zomer van 2012. Vanwege slecht weer was het vliegtuig vertraagd. Ze waren om 7:30 op Schiphol, het vliegtuig vertrok pas om 12:50. Nog geen uur later landen ze op Southend. Daar met de trein naar het hotel, vlak bij de Copper Box. De poules werden gewonnen door Bente, Dirk-Jan en Quinton, helaas konden Alexander, Tim en Jonas niet voldoende punten halen om door te kunnen. In de 1e eliminatie werd Quinton met 10-15 door Karel Toch uitgeschakeld. Dirk-Jan werd door James Day verslagen met 4-15. Bente won zijn partij van Edwards met 15-12. De 2e eliminatie liep voor Bente niet goed af; hij verloor met 9-15 van de Bulgaar  Stefan Buldeev. De 2e dag speelden onze mannen in een 2 tweetal equipes: het “Michiel de Ruyterteam” en het “Flying Dutchmen team”. Beide teams hebben hun poule niet gewonnen, maar het Flying Dutchmen team had genoeg punten gescored om toch door te kunnen gaan. Ze speelden daarna tegen Duitsland. Na een aantal spannende wedstrijden behaalden het Duitse team helaas meer punten. Het werd 30-45. Op de terugweg was er trein uitgevallen, er werd vervangend vervoer ingezet. Deze bussen stonden echter niet op de plek waar ze moesten staan, dat was een station verder. Dus nog een hele wandeling met alle bagage naar het juiste vertrekpunt. Daar was wel de juiste bus, maar die moest wachten tot ie vol zat. De tijd tikte echter door, steeds minder tijd om het vliegtuig te halen. Eenmaal op de luchthaven was er maar 1 röntgenscan medewerker die liet zich niet opjagen, integendeel zelfs. Iemand van de ploeg had nog teveel vloeistoffen in zijn handbagage zitten, dus daar ging de scan mevrouw moeilijk over doen: hij moest in de wachtrij om nader onderzocht te worden. Het vliegtuig echter zou niet wachten, dus door kordaat optreden van de moeder van Jonas is alsnog de vlucht gehaald. Deuren dicht en gas erop. Ok, ze waren net niet de laatsten. Nog geen uur later landen ze op Schiphol. Hier de foto’s van Henny.

8e Europese Cadetten Circuit (ECC) Oostenrijk, 17 januari 2015

MODLING – Het 8e ECC toernooi van dit seizoen met 148 deelnemers. Alexander en Quinton zijn in de 1e poule uitgeschakeld, ze konden zich helaas niet kwalificeren voor de eliminatie’s. Dirk-Jan en Bente wel en gingen nog een 2e poule ronde in. Daar viel helaas Dirk Jan af. Bente ging door en begon aan zijn 1e eliminatie partij. Bij de stand van 9-7 in het nadeel van Bente is de tegenstander gewond geraakt. Binnen 10 minuten is de wedstrijd hervat, maar helaas in het nadeel van Bente, hij verloor met 15-9.Weer een leerzaam stukje ervaring waarmee ze hopelijk over 2 weken in Londen in het laatste ECC toernooi van dit seizoen, weer iets verder komen. Klik hier voor alle resultaten. De vader van Dirk-Jan heeft mooie foto’s gemaakt.