2016

Fotoalbum van 2016

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

19e Europees Cadetten Circuit (ECC) sabeltoernooi Duitsland – 3 & 4 december 2016

EISLINGEN – Enli, Dirk-Jan en Quinton namen deel aan dit laatste ECC toernooi van 2016. Samen met schermers uit Brabant reisden ze samen naar het toernooi.

Uitslagen:

Meisjes individueel: Enli 186e van de 209 deelnemers.

Meisejes equipe: Nederland: 27e van de 31 deelnemende teams.

Jongens: Dirk-Jan 92e, Quinton 153e van de 213 deelnemers.

Jongens equipe: Nederland: 15e van de 25 deelnemende teams.

 

19e Europees Cadetten Circuit (ECC) sabeltoernooi Engeland – 29 & 30 oktober 2016

LONDON – 

Equipe: Meisjes 7e, Jongens 6e
meer volgt…

World Veterans Fencing Championships Duitsland – 10 t/m 16 oktober 2016

STRALSUND – Christian van Haselen schermde  zijn wedstrijd op de WK voor veteranen. De WK werd gehouden in Stralsund Duitsland. Hij schermde een goede voorronde en wist zelfs van de wereldkampioen Carlucci uit Italië van vorig jaar te winnen. Daardoor werd hij in de eerste eliminatie vrijgesteld.

Christian won zijn eerste eliminatie van de Oostenrijker Lindner met 10-1. Bij de laatste 32 won Christian met 10-8 van de Australiër Foster. Bij de laatste 16 verloor Christian helaas met 10-9 van de Azerbeidjaan Kassimov de latere nr 2.

Christian eindigde op een uitstekende 15e plaats.
Er werd ook equipe geschermd, daarover later meer.

18e Europese Cadetten Circuit (ECC) sabeltoernooi Hongarije – 8 & 9 oktober 2016

GÖDÖLLŐ – We vertrokken vrijdagmiddag vlak na 6 uur vanaf Rotterdam The Hague Airport met Transavia naar Boedapest. We zijn: Bote, Dirk-Jan, Jonas, Laura, Marleen, coach Mike, Quinton en ik. We hebben ook dit jaar weer overnacht in het Youth Hostel in Szentendre, op een dik half uur vanaf de luchthaven en de schermzaal in Gödöllő. Vanwege wapencontrole en dat de jongens al om 09:00 moesten schermen, zijn we om 05:15 opgestaan. Eenmaal in de zaal bleken we de eerste te zijn, zo rond 09:00 werd het een drukte van jewelste. Er hadden zich 256 jongens ingeschreven en het leek erop alsof die allemaal tegelijkertijd in de zaal aan het warmlopen waren!

Volgens Eurofencing deden er in totaal 428 schermers mee uit 26 landen. Er werden 2524 wedstrijden gespeeld.

Individueel jongens:

In de eerste poules haalden alle jongens voldoende punten om naar de volgende poule ronde te kunnen. Alle jongens van ons team vochten als leeuwen, maar alleen Dirk-Jan, Bote en Quinton werden gekwalificeerd. In de daaropvolgende eliminaties verloren ze: Dirk-Jan met 11-15 van Takafumi Shimizu uit Japan, Bote met 8-15 van de Hongaarse Mor Milassin en Quinton met 9-15 van de Rus Denis Bocharov.

Individueel meisjes:

Bij de meisjes ging het in de 1e poule heel goed, allemaal door naar de 2e poule. Helaas sneuvelden Laura en Inès in deze ronde. Marleen echter verloor maar 1 partij en ging door naar de eliminatie’s. Hier speelde Marleen tegen de Kroatische Zoe Marie Baldo. Marleen won overtuigend met 15-11. Daarna tegen de eveneens linkshandige Russische Elizaveta Kurzina. Dat viel niet mee: Marleen verloor met 7-15.

Allemaal mooie resultaten en schermervaring die je alleen op een ECC tegenkomt. Met vakkundige en enthousiaste coaching van Mike Goedhart.

Eindplaatsen:

Marleen 40e, Inès 129e en Laura eindigde als 142e. Er deden 202 meisjes mee.

Dirk-Jan 97e, Quinton 117e, Bote 126e en Jonas eindigde als 156e. Er deden 226 jongens mee.

Team Meisjes:

Het team Nederland met Inès, Marleen en Laura kwamen uit tegen Italy 1. De dames wisten er maar liefst 38 punten uit te slepen, maar verloren deze wedstrijd. Het Italiaanse team won nog 2 eliminaties en viel daarna af.

Van de 38 deelnemende teams eindigde ons team op de 35e plaats.

Team jongens:

Onze jongens kwamen in 2 teams uit: Jonas speelde mee in België 2, Dirk-Jan, Bote, Phllippe en Quinton vormden team Nederland. België 2 streed tegen Engeland D. Ze verloren helaas met 19 punten.

Nederland had vrijstelling van de 1e wedstrijd. Daarna kwamen ze uit tegen Duitsland 1. Die wonnen met 45-21.

Van de 41 equipes werd Nederland 23e en behaalde België 2 de 39e plek.

Met hier de link naar de foto’s en filmpjes

SISTA – EK kwalificatietoernooi, 24 & 25 september 2016

AMSTERDAM – Hier was het spannend, kwalificatie voor de komende EK. Vanuit Surtout deden mee: Sophie, Bente en Chistian. Foto’s en uitslagen volgen nog.

ECC Polen, 24 & 25 september 2016

KONIN – Aan dit Europese Cadetten Cup sabel toernooi, deden vanuit Surtout mee: Enli, Dirk-Jan en Quinton. Vanuit schermverenigingen uit Delft, Eindhoven, Tilburg deden voor Nederland nog meer cadetten mee. Voor een groot gedeelte werd er gezamenlijk naar Polen gereisd en overnacht.

Uitslagen volgen nog.

Frans, vader van Bote heeft foto’s en filmpjes gemaakt.

Gulden Klauw België, 17 & 18 september 2016

SINT-NIKLAAS – In de sportzaal van het Koninklijk Atheneum organiseert schermgilde De Klauwaerts dit internationale sabel toernooi. Vanuit Surtout schermden zaterdag Bente en Christian en  zondag Enli, Dirk-Jan en Quinton.

Bente kwam uit bij de junioren en behaalde zijn 1e podiumplek in de junioren. Christian behaalde ook een podiumplek; hij werd 2e.

Zondag behaalde Enli een mooie 2e plek en Dirk-Jan werd eerste van de cadetten. Quinton moest genoegen nemen met een 6e plek.

En Tunghai heeft dit fraai fotografisch weten vast te leggen, foto’s volgen nog. Let op de bijzondere lichtval in deze zaal; ook door Ria gefotografeerd. Hier de foto’s.

Fotoshoot door zoom.nl, 3 & 4 september 2016

ULFT – In de oude DRU fabriek – een hele oude ijzergieterij in de buurt van Doetinchem – werd door fotografie liefhebbers maandblad zoom.nl een fotografie bootcamp georganiseerd. Een van de organisatoren kreeg inspiratie op de Olympische spelen, hij zag daar sabelschermen en was meteen verslingerd aan de snelheid en dynamiek van dit wapen. Terug in nederland was Georges snel gevonden en zo kwam het dat Bente, Dirk-Jan en Quinton na afloop van het sabel schermkamp mee gingen naar de fotolocatie om door 60 fotografen op de gevoelige plaat vastgelegd te worden. Zodra de foto’s vrij worden gegeven volgen er meer, maar dit is vast een voorproefje van een actie en dit meer een portret.

Update: Voormalig schermster Natanya was een van de 60 fotografen en heeft haar foto’s aangeboden om hier op onze site te tonen.

Surtout clubuitje zwaardvechtclinic, 27 augustus 2016

UTRECHT – Dit jaar hebben we een internationaal toernooi voor krijgskunsten bezocht, waar we in groepjes aan een clinic zwaardvechten hebben meegedaan. Een hele enthousiaste Cor Kronenburg (voorzitter van Zwaard&Steen) gaf de clinic en bracht ons schermers de eerste beginselen bij van het vechten met een loeizwaar middeleeuws zwaard. Het was leuk de verschillen en overeenkomsten met ons schermen mee te maken.

Daarna hebben we op een onverwachte plek in een brasserie een heerlijke lunch genoten. Het was een geweldige dag.

Hier de foto’s en filmpjes.

3e internationale Sabelcup toernooi, 2 juli 2016

VENRAY – Er werd flink geschermd in dit nieuwe toernooi. Bijzonderheid is dat na verlies je gewoon alle potjes uitschermt, waardoor je veel wedstrijdervaring op doet! Heel goed voor je ontwikkeling als topschermer!
Bij de senioren was een oude bekende van Georges aanwezig. Ze hadden elkaar al in geen 20 jaar meer gezien! Maar deze schermleraar speelde alle partijen nog mee!
Hier de foto’s en filmpjes.

Kind Ouder toernooi 2016, 29 juni, 4 en 5 juli 2016

De laatste les werd afgesloten met het traditionele Kind Ouder toernooi. Ook nu weer mochten de kinderen hun ouders, ooms, tantes, buren enz. vertellen hoe schermen werkt. De ouders waren allemaal in schermkleding en speelden na de instructie een wedstrijd mee!
APELDOORN – Hier de foto’s en filmpjes.
DOETINCHEM –
ZUTPHEN –

NK 2016, 11 & 12 juni 2016

ALMERE – Op dit senioren toernooi mag ook jeugd meespelen. De senioren van club: Yoslier, Christian, Mike, Robbert en Sophie werden bijgestaan door Enli, Bo, Dirk-Jan, Tim, Bente, Mathijs en Quinton.

De 1e dag was voor de kwalificatie van de 2e dag. Met succes hebben Mike, Dirk-Jan, Tim en Quinton zich gekwalificeerd. Helaas lukte het Yoslier niet zich te kwalificeren.

Op de 2e dag kon er relatief veel geschermd worden. De NK organisatie had geregeld dat er een herkansingsronde gespeeld kon worden. Dus na je 1e verloren eliminatie, kon je nog een herkansing schermen! Dat was heel fijn! Dank gaat uit naar de perfecte NK organisatie!

Einduitslagen van dit toernooi voor dames sabel:

1 – Sophie

7 – Bo

7 – Enli

Einduitslagen van dit toernooi voor heren sabel:

1 – Robbert

2 – Mike

6 – Bente

7 – Dirk-Jan

8 – Tim

9 – Mathijs

10 – Quinton

14 – Christian

22 – Yoslier

Hier de foto’s en filmpjes van de 1e dag.

Foto’s hele zondag van Tunghai.

Foto’s en filmpjes van de zondagmiddag na 15:00, dat is inclusief alle spektakelstukken voor, tijdens en na de finales.

NK 2016 equipe, 28 mei 2016

PURMEREND – Met voor de dames: Enli, Bo en Sophie en voor de heren: Dirk-Jan, Bente en Mike kwam Surtout uit op sabel op dit nationaal equipe toernooi.
Wat een succes! Weer gewonnen, zowel met onze dames als de heren!
Zie hier het commentaar van Georges:

“Score resultaat mag er ook zijn: Dirk-Jan 37 treffers, Bente 46 treffers en Mike 52 treffers over drie ontmoetingen. Enli 24 treffers, Bo 27 treffers en Sophie 39 treffers over twee ontmoetingen Ben super trots op alle sabreurs!”

Hier het fotoverslag van Tunghai.
Hier meer info en uitslagen van dit toernooi op de KNAS site.

Mini Klauw België, 7 mei 2016

SINT-NIKLAAS – De bijzondere sportzaal van het Koninklijk Atheneum alhier is eigenlijk een beetje donker, maar door de deuren komt als wij er zijn altijd de zon vriendelijk en enthousiast naar binnen schijnen, waardoor er mooie foto’s ontstaan. Maar nu over het schermen:

Vanuit Surtout waren er op dit internationale, door schermgilde De Klauwaerts georganiseerde toernooi Enli en Bente van de partij. Die haalden beide een podium plek, al weet ik nu even niet welke…

En Tunghai heeft dit fraai fotografisch weten vast te leggen. Let op de bijzondere lichtval in deze zaal.

NJK 2016, 23 en 24 april 2016

BREDA – Na een aantal stevige potjes schermen hebben onze leden een enorme stapel prijzen binnengehaald!

Dit toernooi had een groot aantal spelers van onze vereniging uit Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen. Staan ze hier met een *, dan speelden ze ook in een hogere leeftijdscategorie. Tussen haakjes de eindpositie.

De jongens Benjamins scoorden: Aize (3), Lars (8) en Sebastiaan (12).

De meisjes Pupillen scoorden: Enli (1), Janessa (8) en Demi (9).

De jongens Pupillen scoorden: Justin (2), Guy (6) en Jelle Z (8).

De meisjes Cadetten scoorden: Enli* (3) en Jael (6).

De jongens Cadetten scoorden: Bente (2), Dirk-Jan (3), Quinton (3), Tim (8), Pepijn (10), Thomas (11), Mathijs H (13), Jelle W (17) en Thijs (18).

De jongens Junioren scoorden: Bente* (1), Dirk-Jan* (2), Quinton* (3), Mathijs B (6), Tim* (7) en Kilian (10).

Hartelijk gefeliciteerd allemaal!

Hier de foto’s van de vader van Enli en hier die van de middagen van dag 1 en dag 2.

Met de NJK is er ook een verenigings wisselbeker. Die wint de vereniging met het meest aantal punten op alle wapens. 1e plaats = 10 punten , 2e = 6 punten , 3e = 4 punten , 5e t/m 8e = 1 punt. 

Surtout is 2e geworden, maar als je alleen naar sabel kijkt, dan staan we op nummer 1! Hier de lijst met de eindstand.

Sponsoring jeugdleden Doetinchem, 18 april 2016

DOETINCHEM – Opleidingsbedrijf “InstallatieWerk” heeft vandaag de trainingsjassen gebracht en iedereen heeft meteen geposeerd voor een mooie foto. Nu is de jeugdploeg van Surtout Doetinchem duidelijk herkenbaar op het NJK.
Hartelijke dank hiervoor!
Hier de foto’s van de trotse eigenaren.

de Wereld Jeugd Kampioenschappen Frankrijk, 6 april 2016

Verslag van Bente Obdeijn.

BOURGES – Vandaag, de dag nadat ik terug ben gekomen van het WJK in Bourges Frankrijk, kijk ik terug op een zwaar maar geweldig WJK, helaas niet thuis gekomen met een mooi resultaat zoals ik gehoopt had. Het was een zware poule waar ik in moest spelen en kon zo niet goed in mijn spel komen. Maar het toernooi was voor mij nog niet afgelopen,want ik mocht ook mee doen met het mixed team (alle wapens, dames en heren in 1 team tegen elkaar). Bij deze competitie hebben we de eerste wedstrijd tegen Egypte gewonnen. Uiteindelijk een mooie 16e plaats behaald. Bij deze wedstrijden zat ik wel lekker in mijn spel en kan daardoor alsnog tevreden terug kijken op een mooi en leerzaam WJK. Alle mensen die mij hebben ondersteund voor en tijdens het WJK. BEDANKT!!!
Hier de foto’s van de WJK. En hier de link naar zijn Facebook sportpagina.

2e internationale Sabelcup toernooi, 3 april 2016

HILVERSUM – Gelre Events heeft een combi van sabeltrainingen en sabelwedstrijden georganiseerd. Dit is de tweede wedstrijd waarbij deelnemers uit heel Nederland bijeenkwamen om tegen elkaar te strijden. Deze cup is bijzonder omdat alle eliminaties uitgespeeld worden, dus je krijgt er veel wedstrijdervaring mee. En de oudere spelers zijn de scheidsrechters bij de partijen van de jongere schermers.

De uitslagen:

benjamins dames:

benjamins heren:

pupillen dames: 1 – Enli, 2 – Hulga, 3 – Sofia

pupillen heren: 1 – Martin, 2 – Justin, 3 – Liam 

cadetten dames: 1 – Enli, 2 – Laura, 3 – 

cadetten heren: 1 – Dirk-Jan, 2 – Quinton, 3 – Tim, 3 – Jonas

van de senioren: 1 – Christian

Hier de foto’s van de 2e helft.

23e DOM-toernooi Equipe en Individueel, 19 & 20 maart 2016

UTRECHT – Sophie is de topper van onze club: zowel 1e met haar equipe op zaterdag als 1e individueel op zondag!

Zaterdag met de equipe wedstrijden komen voor Surtout uit: Sophie, Christian en Jorn.  

Ze zetten daar een klinkend resultaat neer: de 1e plek! Gefeliciteerd!

Zondag werden de individuele wedstrijden gespeeld.

Deelnemers vanuit Surtout: Bente, Christian, Dirk-Jan, Jorn, Mathijs, Sophie en Tim.

1e eliminatieronde: Tim wint van Mathijs, Teun wint van Christian, Markus wint van Dirk-Jan en Bente wint van Yoram. Sophie was vrijgesteld.

2e eliminatieronde: Sophie wint van Laura, Tim verliest van Nico: 3 – 15 en Bente verliest van Bela: 12 – 15.

3e eliminatieronde: Sophie wint van Henriëtte met 15 – 4.

De bekende eindplaatsen: Sophie op de 1e plaats en Tim op de 7e plaats.

Definitieve eindplaatsen van de andere deelnemers zijn mij nog niet bekend.

En superblij zijn we dat Yos op dit toernooi scheidsrechter is geweest.

Hier de link naar wat foto’s. Heb je nog meer foto’s of filmpjes die hier niet mogen missen: stuur ze me: webadmin@surtout.nl (Everhard)

Europese JeugdKampioenschap Servië 2016, 2 maart 2016

NOVI SAD – Met de wedstrijden van de Europese Cadetten Cup en andere Internationale toernooien heeft Bente voldoende punten verzameld om met de Europese JeugdKampioenschappen voor Nederland uit te mogen komen op het wapen sabel. Eerste partij tegen Engelsman Edwards kwam 4-0 achter kwam sterk terug tot 4-4 maar verloor toch nog met 4-5. Tweede partij tegen de Rus Pantaleev goed geschermd maar verloor met 5-2. Daarna winst tegen een Sloveen en een Spanjaard. De laatste partij was tegen de Turk Hezer die uiteindelijk 3e is geworden. De eliminatie was tegen de Georgiër Retchia eerste helft geen kans 8-1 achter in de tweede helft ging het beter maar verloor toch met grote cijfers. 15-5. Een goede 48e plaats was dik verdiend.

8e Internationale Delftse Tegeltjestoernooi 2016, 28 februari 2016

DELFT – Van onze vereniging zijn Bente, Dirk-Jan, Christian en Quinton naar dit toernooi voor volwassenen geweest. In de ochtend individueel en ’s middags voor equipes. Alle heren kwamen door de poules heen. Echter in de 1e eliminatie moest Dirk-Jan tegen Quinton spelen. De winnaar zou tegen Bente spelen (die had zich als enige vrijgesteld voor de 1e eliminatie). De wedstrijdleiding kon hier niets meer aan veranderen, deze opstelling komt uit de regels.

Christian won van Wisse Bouwdewijn met 15-12. Daarna tegen routinier Aleh Pimenau. Daar kon Christian nog een heel stuk meekomen, maar wist helaas geen winst te behalen, het werd 15-11.
Quinton won met 2 punten verschil van Dirk-Jan om daarna tegen Bente te spelen. Daar won Bente met 15-10. Bente speelde daarna tegen de in Duitsland studerende Rus Matouchkine. Die was net een beetje sterker, het werd 15-12.
’s Middags de poules. Surtout kwam uit met het team bestaande uit: Christian, Dirk-Jan en Quinton. Om een heel lang verhaal kort te houden: ze speelden de finale! Tegen een team met diezelfde Rus, een Iraniër en een Nederlander. We hebben even voor gestaan, een paar keer gelijk, maar uiteindelijk werd het 45-34. Dus een hele mooie 2e plaats!

Hier de link naar de foto’s en filmpjes.

Huldiging finalisten en toppers 2015, 27 januari 2016

APELDOORN – Dit jaarlijkse evenement in de hal van het stadhuis in Apeldoorn zette alle leden van Apeldoornse sportverenigingen die een nr. 1 plaats hebben behaald in het zonnetje met een sportpenning.

Tevens werd er de prijs uitgereikt aan het meest veelbelovende sporter van Apeldoorn. Surtout was daarvoor genomineerd met de heren equippe.

De prijswinnaars waren: Justin, Enli, Bo, Sophie, Bente ,Mike, Robert, Remy en Georges.

Hier de foto’s, waarvoor hartelijke dank aan Tunghai.

Hier de link naar de sportraad waar ook verslag is gedaan van deze huldiging.

12e Europese Cadetten Circuit (ECC) Oostenrijk, 16 januari 2016

WENEN – Dirk-Jan en Quinton doen mee aan dit laatste toernooi van dit ECC seizoen. Vanuit Eindhoven doet Bote ook mee met dit toernooi. Er waren 2 voorrondes om zo ruimte te maken vanwege het grote aantal deelnemers. Alle 3 de jongens komen goed door de 1e ronde heen, echter in de 2e ronde sneuvelen Bote en Quinton, Dirk-Jan gaat door. In zijn 1e eliminatie speelt hij tegen de Franse Samuel Leone. Het verschil was te groot en Dirk-Jan verloor met 4-15.
Hier nog wat foto’s en een paar filmpjes, het filmmateriaal allemaal van Frans.

Jeugdpuntentoernooi, 16 januari 2016

ALMERE – Het eerste toernooi van 2016. Verder geen gegevens bekend.