2017

Fotoalbum van 2017

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

JeugdPuntenToernooi 16 december 2017

APELDOORN – De traditionele eindejaars JPT werd weer georganiseerd door onze vereniging. Na de uitreiking van de diploma’s door voorzitter Jim en wedstrijdcommisaris Theo ging het van start. Er werden weer heel veel wedstrijden gespeeld. Hierna was er nog een mooi woord van Ad, dank aan de scheidsrechters en een leuke attentie voor alle schermers.

Hier de foto’s en filmpjes.

Wereldbekertoernooi, 9 december 2017 Duitsland

DORMAGEN – Enli, Dirk-Jan en Quinton waren al heel vroeg op pad. Dat viel nog niet mee, want er was veel sneeuw op de weg naar Dormagen.
Enli speelt als cadet tegen de junioren die allemaal gekwalificeerd willen worden voor de wereldkampioenschappen. Geen inkoppertje dus. Zo speelt ze in de poule best goed, maar kan slechts 1 wedstrijd in winst omzetten. In 2 andere partijen moet ze net met 5-4 de meerdere in haar tegenstander erkennen. Hierdoor heeft ze net niet genoeg punten behaald om zich voor de eliminaties te kwalificeren.

Dirk-Jan treft sterke tegenstanders en wint daarmee 1 partij, de anderen verliest hij net met 5-4. Helaas net niet door naar de kwalificaties. Quinton wint 2 partijen en mag wel door naar de eliminaties. Hij komt daar een tegenstander tegen die net wat beter in in de eerste helft van de wedstrijd zit. Na de pauze geeft Quinton geen punt gewonnen, maar de achterstand kon hij helaas niet wegwerken.
Het was een heel leerzaam toernooi om zo de aangeleerde technieken uit te proberen in dit internationale speelveld.

Grote dank voor de foto’s en filmpjes gemaakt voor Tunghai.

Tournoi de la ville, 19 november 2017 Belgie

GEMBLOUX – Enli deed mee met dit toernooi in Belgie. Ze werd eerste bij de categorie: Cadetten Meisjes.

Maar omdat cadet en senioren dames samen geschermd hebben mocht ze ook meedingen naar seniorenprijs. Daar is ze de tweede geworden. Dus goud en zilver voor Surtout, goed gedaan Enli!

Hier de foto’s van Tunghai.

JPT Gorssel, 18 november 2017

GORSSEL – Er was een grote groep van onze vereniging bij het JeugdPuntenToernooi in Gorssel aanwezig. Ook scheidsrechters Dirk-Jan en Quinton.

Hier zijn de foto’s van het toernooi door Tunghai.

Zilveren Sabel, 21 oktober 2017

BREDA – Dit internationale toernooi telt mee voor de NK kwalificatie 2018, vanuit Surtout deden mee: Enli, Dirk-Jan en Quinton. Het speelde zich af in de Koninklijke Militaire Academie waarvoor we ons moeten legitimeren. Gelukkig was alles goed en mochten we het terrein op om naar de schermzaal te gaan.

Het is een senioren toernooi, maar iedereen die lid is van de KNAS kan meedoen, onafhankelijk van leeftijd. De poules waren daardoor heel gevarieerd, jong, oud, dames en heren: alles door elkaar.

Enli, Dirk-Jan en Quinton kwalificeerden zich voor de eliminaties.

Surtout kwam, zag en overwon! Enli won goud, Dirk-Jan zilver en Quinton brons! 

Ik heb weer veel te veel foto’s en filmpjes gemaakt.

WK veteranen, 15-21 oktober 2017 Slovenië

MARIBOR – Het WK veteranen vond dit jaar plaats van 15-21 oktober in Maribor, Slovenië. Vanuit Surtout deed Christian hieraan mee. Hieronder lees je zijn verslag:

Op de 18e vochten 4 koene sabelstrijders (alle in mijn leeftijdscategorie) hun wedstrijd. In een poule van 6 trof ik een Chinees, een Japanner, een Engelsman, een Duitser (maar volgens mij een Rus) en een echte Rus. Tot mijn eigen verrassing fixte ik drie “V’s”, waaronder tegen Kobyakov. Tegen hem schermde ik vaker, maar won nooit. In de eerste eliminatie trof ik een Spanjaard en een scheidsrechter. We lagen elkaar niet zo, ten nadele van mij; het werd mijn eliminatie. Al mijn sabelmatties ondergingen hetzelfde trieste lot en daarna bleek ik met een 35e plek krapjes de hoogste notering van de heren sabreurs in mijn leeftijdscategorie te hebben. Dat, in combi met de winst op de “Duitser” doet mij terugkijken op een leuk WK. Op bijgaande foto’s de deelnemers in de poule en de scheids tijdens materiaal controle en een foto van de wedstrijd tegen de Spanjaard bij een geriefelijke 0-0 stand:)

Hier de foto’s van Christian.

10e Grote Prijs Stad Leuven, 8 oktober 2017 België

LEUVEN – Hiernaar vertrokken: Enli, Sophie, Christiaan, Dirk-Jan en Quinton. Het toernooi was nu ook voor degen en floret, dit had helaas tot gevolg dat de snelheid er een beetje uit was. Het was lang wachten tussen de wedstrijden.

De einduitslag was:

Enli – 1e prijs dames cadetten

Sophie – 2e prijs dames senioren

Dirk-Jan en Quinton hebben het als nieuwe junioren ook goed gedaan in de senioren wedstrijd, ze werden respectievelijk 6e en 7e. Christiaan zat daar vlak achter op een 9e plaats.

Met grote dank aan Tunghai voor de mooie foto’s!

BBQ, september 2017

DOETINCHEM – De traditionele barbecue werd deze keer in Doetinchem gehouden. De nieuwe voorzitter Jim opende het buffet. Het werd een gezellige en smakelijke avond. Hier wat foto’s.

ECC Polen

Gödöllő –  verslag en foto’s moeten nog komen

ECC Hongarije

Boedapest – verslag en foto’s moeten nog komen

SISTA, 24 september 2017

AMSTERDAM – Het jaarlijkse wereldbekerselectietoernooi is altijd van hoog niveau. Ook dit jaar weer deelnemers van alle landen. De ideale plaats om je te meten met de ‘groten’ der aarde.

Vanuit Surtout deden mee: Enno, Enli, Christian, Dirk-Jan en Quinton.

Van de heren junioren en senioren kwam helaas alleen Quinton door de poule heen, maar moest in de 1e eliminatie de Colombiaan Pablo Troches als sterkere erkennen. Het eindigde 15-10.

Enno zat in een gemengde poule met sterke tegenstanders, hij kon zich helaas niet plaatsen voor de eliminaties.

Enli kwam echter de poule door en ging de eliminaties in, waarbij ze voor de eerste was vrijgesteld. De eerste eliminatie tegen de Duitse Sophie Ahrendt won ze. De eliminatie tegen Corine van Emmerik echter, kon ze niet meer in winst omzetten. Daarmee eindigde Enli op de 3e plaats, dus brons en daarmee een podiumplek voor Enli.

De SISTA website met uitslagen.

Hier de foto’s en de filmpjes.

 

Maskerade, 2 juli 2017

APELDOORN – Op deze speciale dag een vol programma:

  • Maskerade: verkiezing van mooiste masker
  • Maskerade toernooi: teams met hele verschillende deelnemers
  • uitreiking “Lid van verdienste” aan de voormalig bestuursleden
  • uitreiking medailles van de NK Equipes Dames en Heren 2017

Schermers en ouders uit Apeldoorn, Doetinchem en Zutphen zorgden voor een gezellig gevulde sportzaal. Het bestuur had voor hapjes en drankjes gezorgd. Georges legt uit wat de bedoeling is van deze dag.

Aan de 3 bestuursleden die tijdens de laatste ALV afscheid hadden genomen, reikt Georges – uit naam van het nieuwe bestuur – oorkondes van “Lid van Verdienste” uit aan: Ria, Yvonne en Debbie. De dames worden bedankt voor 9 jaar uitmuntend bestuur.

Nadat de publieksjury van de Maskerade punten had gegeven aan 12 van de mooiste maskers, begint het Maskerade toernooi. Door een kaart uit een kaartspel te trekken worden er teams samengesteld die in totaal 10 wedstrijden moeten spelen. Het is een leuk en verrassend toernooi geworden.

Hierna de uitslag van de Maskerade. De mooiste 20 krijgen een eervolle vermelding en hun masker op doek. De prijswinnaars zijn:

  1. Thijmen
  2. Astrid
  3. Guy

Daarnaast zijn we vandaag ook bezocht door Oscar Kardolus van de KNAS, die de medailles kwam uitreiken die al eerder verdiend waren op het NK Equipe afgelopen week.

Al met al kijken we terug op een zeer geslaagd evenement. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan heeft meegewerkt.

Mijn  foto’s en filmpjes staan hier.
De foto’s van Michiel staan hier.

Säbel Total 2017, 25 juni 2017

BOCHUM – Hier een samenvatting van Tunghai over dit internationale schermtoernooi.

Vorige week hebben Christian en Enli meegedaan aan een competitie in Bochum, Duitsland. Enli is als nr 4 (totaal 6) geëindigd maar heeft in de voorronde (iedereen speelt tegen iedereen) van iedereen gewonnen. Als de enige junior kreeg ze de eerste prijs in haar leeftijdsgroep.

Hier het toernooi zoals Christian het beleefd heeft:

Säbel Total, Bochum 25 juni 2017.Al bij aankomst vertelde een enthousiaste Felix Spanier mij dat er “viel Holländer” mee zouden doen én dat hij het idee had dat er op dit “Aktive” Turnier veel veteranen zich kwamen warmschermen voor het WK veteranen in Slovenië. Beide kon ik niet ontkennen. Toen ik informeerde of er ook een Hoffnungslauf zou zijn, werd vrijwel direct besloten tot een poule unique met 14 deelnemers én alles uitschermen. In de poule V8/D5, o.a. V tegen een Duitse schermer waar ik nog wat mee te “regelen” had i.v.m. een ontmoeting in Italië. Toen één eliminatie gefixed voor de laatste 8 en toen 15/13 verloren tegen een Linkshänder. Daarna nog wat sportieve partijen uitgeschermd, tegen schermers waar ik veel respect voor heb. (Bleek terecht). Mooi toernooi, met leuke schermers. Enli: dank voor het scheidsen. En Tunghai: jouw fraaie foto’s bewijzen dat ik kan vliegen 🙂

Hier de link naar de foto’s: dank Tunghai, ze zijn weer prachtig!

NK Equipe, 24 juni 2017

PURMEREND – Vandaag het Nationaal Kampioenschap voor teams – equipe. Bij de dames kwamen uit: Astrid, Sophie en Enli. De heren verdedigden onze vereniging in de personen van: Robbert, Mike, Dirk-Jan en Quinton.

De dames wonnen de finale met een heel overtuigende eindstand van 45 – 39.

De heren speelden kort daarna de spannende finale, waarbij Surtout aan het langste eind trok en won met 45 – 41.

Hiermee slaagden de heren van Surtout erin voor de 10e keer op rij goud te winnen!

Hier de foto’s en filmpjes van Tunghai, Ria en Yvonne. Grote dank hiervoor! Voor Facebook leden: Ook Frans van SCA heeft foto’s en filmpjes gemaakt.

JPT Lent, 17 juni 2017

LENT – Verslag van Rob:
Surtout weer met een grote ploeg aanwezig op het JPT te Lent. In een goede sfeer lopen de sporters overs de loper. Je ziet dat het niveau gedurende het jaar hoger wordt, de trainingen leveren zijn vruchten af.
Het is weer mooi om te zien dat zelfs vlak na het NJK onze schermers zeer gemotiveerd zijn. Goed gedaan allemaal

Hier een sfeerimpressie met wat foto’s.

Dank je wel Rob!

Tevens ontving Quinton vandaag zijn diploma voor Clubscheidsrechter niveau I voor Sabel. Gefeliciteerd Quinton!

NJK 2017, 10+11 juni 2017

>>> Nog steeds in bewerking … <<<
BREDA – Maar liefst 25 Surtout leden namen deel aan dit toernooi:

Silvana, Enli, Dirk-Jan, Vera, Quinton, Thomas, Demi, Lars. W, Philip, Lars. G, Enno, Jelle W, Jasper, Antonie, Janessa, Isabelle, Jelle Z. Sebastiaan, Tijn, Thijmen, Aize, Tim, Christian, Ysis en Roos

De eerste dag waren de pupillen en de junioren aan de beurt.

In de prijzen vielen:

Jelle – goud jongens pupillen

Enli – brons meisjes junioren

Janessa – brons meisjes pupillen

Dirk-Jan – brons jongens junioren

Quinton – brons jongens junioren

Er zijn heel veel foto’s en filmpjes gemaakt. Hier die van dag 1 van:
Willem,  Everhard en Tunghai.

Verslag van Ria:
Opgetogen na de prachtige resultaten op de eerste dag gingen we vol verwachting voor de 2e toernooidag naar Breda. Vandaag spelen de benjamins en de cadetten.

Vandaag vielen in de prijzen:

Sylvana – zilver meisjes benjamins

Aize – brons jongens benjamins

Vera – brons meisjes benjamins

Ysis – brons meisjes benjamins

Enli – brons meisjes cadetten

Dirk-Jan – zilver jongens cadetten

Quinton – brons jongens cadetten

Van de 2e dag zijn hier de foto’s van Tunghai.

EK Veteranen, 24 t/m 29 mei 2017 Italië

CHIAVARI – Verslag van Christian:

In Chiavari in het mooie Italië, vond van 24 t/m 28 mei het EK veteranen plaats. De organisatie leek eerst wat rommelig, maar door de inzet van heel veel supervriendelijke Italianen gingen zaken als transport met een shuttlebus vanaf een parkeerplaats in de middle of no where en de wapencontrole lekker soepel. Gelukkig konden de sabreurs voor hun partijen terecht in de hoofdzaal, beter dan de aangeplakte, hete tent waar de steekwapenschermers hun partijen afwerkten. De poule ging heerlijk. Ik keek erg op tegen een partij tegen een Rus, die flitsend zaken stond te doen, maar toen bleek ik hem al “gehad” te hebben. Uiteindelijk in de poule 5 van de 6 partijen gewonnen, daarna vrijstelling, daarna een eliminatie met 10-8 gewonnen en daarna verloren met 10-8.

Einduitslag 20/74.

Met vriendelijke groet, Christian

Dank je wel Christian en gefeliciteerd met de mooie plek op de wereldranglijst: Super!

Hier de foto van Christian in actie.

JPT Baarn, 27 mei 2017

BAARN – Verslag van Rob:
Op deze tropische dag is de opkomst wederom hoog. Onze schermers wachten op de poule indeling waarnaar ze de lopers onveilig zullen maken. Ondanks de warmte doen ze het goed. De 6 schermers van Surtout staan weer hun mannetje.

Hier een sfeerimpressie.

Dank je wel Rob!

Mini-klauw, 27 mei 2017 België

SINT NIKLAAS – Verslag van Tunghai:
Vandaag hebben Lars, Janessa, Enli en Enno meegedaan aan het 7e internationale Sabeltoernooi De Mini-klauw in Sint Niklaas, België. Lars speelde mooi en aanvallend en won de eerste eliminatie met 15-2 ! Janessa en Enli eindigden beide op de gedeelde 3e plaats in de categorie Miniemen, respectievelijk Cadetten. Enno won in de finale met een spannende 10-9 van een grote Belgische schermster en ging tevreden naar huis met de eerste prijs.

foto’s volgen

Dank je wel Tunghai!

Hier de foto’s en filmpjes van respectievelijk Tunghai en Willem.

Ferrum Vetum, 6 mei 2017

TILBURG – Hier namen Martine en Christian aan deel. Lees hier verder het verslag van Martine:

Vandaag naar Tilburg geweest. Het betekent oud ijzer 🙂 Dit toernooi wordt 5 x per jaar gehouden iedere keer in een andere plaats. Vorige keer was het in Arnhem en nu in Tilburg.

Het is een heel gezellig gemoedelijk toernooi voor 40 plussers. Dames en heren schermen door elkaar.

Er waren vandaag 14 floret schermers, 15 sabel schermers en 30 degen schermers. Zelf heb ik degen geschermd. Met dit wapen scherm ik nooit in Doetinchem, maar dat is van oudsher mijn wapen. Zo heb ik nu dus eindelijk weer wat tegenstand en kan ik heerlijk partij schermen.

We zijn om 10.30 begonnen met de voorronde. Die was rond 12.00 afgelopen en was er een half uurtje pauze met soep. Nu werden er een A en een B poule gemaakt en schermde we een poule unique. We jureren zelf en je moet zelf gewoon in de gaten houden dat je tegen iedereen een partij hebt geschermd. 14 partijen dus voor mij. Het verbaasde me dat het best goed ging terwijl ik in geen 20 jaar een wedstrijd heb geschermd. Eind van het jaar worden prijzen uitgedeeld. Daarbij worden wel de dames en heren opgedeeld. Als je 40+ bent is dit echt een aanrader. Goeie sfeer. Over een paar dagen kan ik via nahouw.net kijken hoeveelste ik ben geëindigd. Spannend!

Groetjes Martine Bos
Bedankt Martine voor het motiverende verslag!

Zie hier de foto’s van dit toernooi.

Jugendpokal, 5 & 6 mei 2017 Duitsland

DORMAGEN – Enli en Lars zijn deden zondag vanuit Surtout aan dit 2-daagse internationale sabeltoernooi mee. De moeder van Lars Willems en de vader van Enli hebben ieders een verslag gemaakt:

Naast Enli en Lars van onze club, deden waren er Bote, een paar Belgen en heel veel Duitsers. Je kunt zien dat het sabel bij Duitsers meer leeft dan bij ons, bovendien zijn de Duitsers zeer competitief ingesteld en schermen niet alleen voor de lol. En dat is natuurlijk zeer leerzaam. 9 lopers met sabreurs, uiteindelijk een tableau van 32, dus volle bak.

Groeten, Arline.

Bij de dames deden naast Enli ook Marleen en Laura uit Nederland mee aan dit toernooi met totaal 27 deelneemsters. De organisatie was efficiënt en er kon vlot geschermd worden. Enli won de eerste eliminatie met 15-5 en is bij de laatste 16 geëindigd.

Groeten, Tunghai

Bedankt Arline en Tunghai voor jullie de verhalen en heldere analyse!

Zie hier de foto’s van dit toernooi.

JPT Vleuten, 22 april 2017

VLEUTEN – Met de schermers: Aize, Jasper en Jelle en 2 scheidsrechters Antonie en Quinton naar het JPT in Vleuten. Het ging weer voortreffelijk. De mannen lieten zich weer van hun sportieve kant zien en gunde de tegenpartij af en toe ook een paar punten. Antonie was voor het eerst scheidsrechter en dat deed hij met verve. Hij hield de wilde kuikens goed in bedwang. Chapeau mannen!

Met dank aan Jaspers vader voor bovenstaand verslag en de foto’s!

Hier de link naar de foto’s.

NK Senioren, 15 &16 april 2017

ALMERE – Onze club was goed vertegenwoordigd op dit NK: Enli, Sophie, Lars, Dirk-Jan, Quinton, Tim, Mathijs, Mike, Robbert en Christian.

Wat een spannende dag! Het resultaat erg mooi! Eind resultaat: Sophie bij de dames en Robbert bij de heren de 1e plaats, Een 3e plek voor Quinton. Dirk-Jan is de jongste deelnemer bij de 1e 8 en heeft daar een prachtige wisseltrofee voor ontvangen. Surtout heeft laten zien dat wij top sabelschermers hebben: Sophie, Enli, Christian, Mathijs, Lars, Mike, Dirk-Jan, Tim, Robbert en Quinton: we hebben van jullie genoten vandaag!

Einduitslagen:

Dames: Sophie 1e plek, Enli 5e plek.

Heren: Robbert 1e, Quinton 3e, Dirk-Jan 6e, Mike 7e, Christian 11e, Mathijs 12e, Tim 14e, Lars 16e

Hier de foto’s en filmpjes van zondag van mijzelf.

Via deze link de foto’s van zondag van Tunghai.

Jeugd WK Bulgarije, 1 april 2017

PLOVDIV – Dirk-Jan en Quinton gesteund door coach Georges en hun beider vaders waren erbij.
In de poules won Dirk-Jan 3 van de 5 partijen. Daarmee kwalificeerde hij zich voor de eliminaties. De 1e eliminatie won Dirk-Jan overtuigend met 15-4 van een Argentijn. De volgende eliminatie was tegen een Amerikaanse schermer die later 3e zou eindigen. Hier kon Dirk-Jan slechts een paar punten maken en moest dus zijn meerdere erkennen. Dirk-Jan eindigde hiermee als 54e.

Quinton won 1 poule met 5-1, en een wedstrijd net niet. In de andere kon hij helaas nauwelijks treffers maken. Daarmee was hij helaas niet gekwalificeerd voor de eliminaties. Hij eindigde op de 89 plaats.
Hier de foto’s en filmpjes

24e DOM-toernooi, 1 & 2 april 2017

UTRECHT – Aan dit door Pallos georganiseerde toernooi deden mee: Christian en Tim op de equipe dag en Enli, Sophie, Christian, Tunghai en Robert op de individuele internationale toernooidag. Op beide dagen is door onze leden weer goed gescored:

  • Christian en Tim, bijgestaan door Lazlo (Pallos) eindigden 2e in de equipe – ZILVER
  • Sophie werd 1e en Enli eindigde op de 3e plaats bij de sabel dames – GOUD & BRONS
  • Robbert werd 1e bij de sabel heren – GOUD


Hier staan de 3 foto’s

Internationaal schermtoernooi Den Bosch, 25 maart 2017

DEN BOSCH – De schermers: Demi, Jael, Roos, Thijmen, Denver, Julian, Justin, Aize, Jasper, Enno, Janessa, Enli, Dirk-Jan, Lars, Quinton en Christian en scheidsrechter Georges zijn hier naar toe gereisd.

Hier het verslag van Yvonne:

Vandaag een prachtig toernooi in Den Bosch. Vele deelnemers van Surtout. En wat een prestaties! Voor Denver, Justin, Enno, Thijmen en Roos was het de eerste keer dat ze deelnamen aan een wedstrijdtoernooi. Jasper, Aize, Quinton, Dirk-Jan, Lars, Janessa en Enli zijn meer ervaren. Wat hebben ze het goed gedaan. Iedereen heeft wedstrijden gewonnen. Bij de kuikens was er de bloedstollende finale tussen Julian en Enno. Deze werd gewonnen door Enno. Zo werd het:

1. Enno

2. Julian

3. Justin

En bij de benjamins hebben Aize en Jasper hard gestreden en hebben een gedeelde 3e plaats gehaald!

Yvonne

Hierna spelen de pupillen: Roos, Demi en Janessa, Hier wint Janessa een gedeelde 3e plaats.

Vervolgens spelen de cadetten: Enli, Lars, Dirk-Jan en Quinton komen allen door de poule heen, de laatste 2 krijgen vrijstelling voor 1e eliminatie. Hierin spelen de Surtout kampioenen tegen elkaar. Dirk-Jan weet met 15-14 van Quinton te winnen.

Christian speelde vandaag bij de senioren. Hier zijn verslag:

Wat een fijne schermlocatie, Maaspoort Den Bosch! Er waren 3 poules bij de senioren sabel, met oa dames. Maar in mijn poule (3) geen dames 🙂 Bleek achteraf toch wel fijn want ze sloegen menig heer van de loper. Toen bleken er 3 linkshandigen in mijn poule. Dus ik was wel happy met 3 van de 5 winst in poule 3.Trof ik in de eliminatie de geduchte veteraan Sterkenburg. Dit keer trok ik aan het langste eind.

In de volgende eliminatie verslikte ik me in de lichaamsparades van Doorakkers.

Leuk toernooi en Jael, bedankt voor je mooie foto’s!

Christian

Hier de link naar de foto’s: deze zijn via WhatsApp aan mij doorgestuurd. Dank aan iedereen!

Hier de link naar de foto’s van Tunghai. Dank Tunghai, ze zijn prachtig!

Hier de link naar de foto’s van Willen. Dank Willem, ook die van jou zijn weer heel mooi!

JPT Best, 18 maart 2017

BEST – 5 schermers: Jelle, Jasper, Emma, Justin en Christian en scheidsrechters Dirk-Jan en Quinton zijn naar het JPT in Best afgereisd. Ze gingen met veel plezier de loper op en hadden plezier in het schermen. De organisatie had er alles aan gedaan om de wedstrijden in goede banen te leiden. Het was weer een leuke middag!

Hier de link naar de foto’s.

Algemene Ledenvergadering, 13 maart 2017

DOETINCHEM – Op deze vergadering de overgang van 3 functies naar het nieuwe bestuur. Na 9 jaar de club te hebben geleid geven voorzitter Ria, secretaris Yvonne en wedstrijdcommissaris Debbie het stokje door aan: Jim, Astrid en Theo.
In deze ledenvergadering werden de dames Debbie, Yvonne en Ria in het zonnetje gezet met een mooie bos bloemen en werden ze benoemd tot “Lid van verdienste”.
Hier de foto’s.

Brassard examens: 6, 7 en 8 maart 2017

APELDOORN / DOETINCHEM / ZUTPHEN – Op deze avonden is bij Surtout de gele, rode en blauwe Brassard examens afgenomen. Er is door iedereen goed gestudeerd op theorie en praktijk, inclusief de lastige Franse woorden.
Apeldoorn geel: Vera, Jelle, Justin, Gijs, Philip, Emma, Denver en Wietze

Apeldoorn blauw: Antonie en Jasper

Doetinchem rood: Guy en Lars
Zutphen geel: Tijn, Sebastiaan, Sylvana en Thijmen.
Zutphen rood: Ivo. 

Voor iedereen: van harte gefeliciteerd met jullie behaalde brassard en op naar de volgende!

Hier de foto’s van alle vestigingen. (stuur me meer foto’s!)

Jeugd EK Bulgarije, 28 februari t/m 9 maart 2017

PLOVDIV – In deze 2e stad van Bulgarije word dit jaar het EK en WK voor de jeugd georganiseerd. Georges was mee als coach en begeleider van het Nederlandse sabel team (in totaal 12 sabreurs). Hier zijn verslag:

Met drie schermers van Surtout naar de EK in Plovdiv in Bulgarije. In 2019 de culturele hoofdstad van Europa. Enli Chiang, Dirk-Jan Bouwman en Quinton Faas vertegenwoordigde Surtout in het respectievelijk dames en heren Sabelteam. Voor het eerst op zo’n titeltoernooi is een hele ervaring. In het individuele toernooi was dat ook nog zichtbaar, gedreven door onzekerheid en onwetendheid. Toch gingen ze alle drie de strijd aan en wisten goede aanvallen met succes af te maken. Met 1 winstpartij van Dirk-Jan kwamen ze alle drie met een ruime ervaring uit het individuele toernooi. Uitslag Dirk-Jan 65ste, en Quinton 68ste. Enli eindigde bij de dames als 68ste.

Het equipe schermen was een ander verhaal. Met de ervaring van het individuele toernooi gaven de Nederlandse schermers meer blijk van durf en doorzettingsvermogen. Mede ingegeven door de aanmoedigingen die ze elkaar gaven. De heren moesten de eerste ontmoeting tegen het sterke Rusland. En in deze ontmoeting lieten ze zien wat ze kunnen. Drie partijen eindigde in 5-5 en drie partijen verloren we nipt met 5-4. In slechts drie partijen konden de Russen het verschil maken. Een top ontmoeting door onze jongens met een klein verlies van 45-32. Helaas was de kracht er een beetje uit tegen Turkije. We verloren met 45-25. Tegen Slovenië vonden we weer de juiste spirit en wisten deze ontmoeting te winnen met 45-42. De laatste ontmoeting was tegen onze zuiderburen België, waarin we onze vrienden niet konden verslaan en verloren met 45-31. Bij de dames equipe werden geen ontmoetingen gewonnen maar konden Griekenland wel achter zich laten. Met een ruime ervaring gaan Quinton en Dirk Jan begin april opnieuw naar Plovdiv, maar dan voor de WK.

Hier een link naar de mooie foto’s op de Facebookpagina van de Europese scherm federatie.

Dit zijn de foto’s en filmpjes die Yvonne en Ria gemaakt hebben.

JPT Breda, 18 februari 2017

PRINSENBEEK – Dit keer is schermvereniging Pallas uit Breda de organisator van het JPT. 

Verslag van een van de ouders:

Leuke JPT met wederom een goede opkomst. Onze schermers hebben zich weer kranig verweerd en veel punten gehaald voor hun volgende JPT diploma. In een fantastische ambiance excelleerde onze kanjers weer naar een hoog niveau. 

Hier de foto’s gemaakt door de ouders.

NK Veteranen 2017, 11 februari 2017 

ALKMAAR – De KNAS organiseert dit toernooi voor veteranen in 4 categorieën: 40-ers, 50-ers, 60-ers en 70-jarigen en ouder. Van onze vereniging deden Christian en Tunghai mee op respectievelijk sabel en floret.

Hier het verslag van Christian:

Het NK veteranen werd dit jaar georganiseerd door Holland Schermen, in Alkmaar in sporthal De Meent. Er werd geschermd in een wedstrijd voor alle deelnemers en daarna nog voor de leeftijdscategorie.In de poule won ik alles en stond nr 1 na de voorronde.Dat leverde me een gunstige uitgangspositie op voor zowel het tableau overall (14 deelnemers) en voor mijn leeftijdscategorie (6 deelnemers). Bij allebei bereikte ik de finale en ik verloor ze ook consequent. Lekker veel geschermd dus.

Met vriendelijke groet,

Christian

Hier de foto van de deelnemende sabreurs.

Equipe toernooi, 11 februari 2017 

APELDOORN – Nieuw! Equipeschermen met je clubmaatjes tegen teams van andere clubs. Tot de 45 punten: hoe gaaf is dat?

Vandaag is de pilot equipe competitie jeugd van start gegaan. Er worden gedurende het jaar ongeveer 2 zaterdagen van de maand competities gehouden.

Surtout heeft 4 equipes waarvan de dames in Arnhem bij Lancelot hun eerste wedstrijd spelen. En 3 equipes in onze eigen zaal.

Namens Surtout, ouders en de kinderen willen de de scheidsrechters Kilian en Dirk-Jan bedanken voor hun inzet. En Georges voor het coachen.

Hier de foto’s.

En het verslag en foto’s van Lancelot op facebook.

EK training 4 februari, 2017 België

GENT – Als voorbereiding van de deelname door Enli, Dirk-Jan en Quinton aan de jeugd Europesche Kampioenschappen in Plovdiv, Bulgarije, heeft de KNAS in samenwerking met de Belgische schermbond een training georganiseerd in Gent. In het topsportcentrum waren van alle wapens schermers uit België en Nederlandse aanwezig.

Van 9:30 tot 17:00 hebben ze een inspannende, maar leerzame en leuke training gehad.

Hier de foto’s.

Sport van de maand, 4 februari 2017

APELDOORN – Jaarlijks kunnen kinderen zich in schrijven om zich op te geven voor diverse sporten zo ook voor schermen. Surtout organiseert deze proeflessen. Georges, Yvonne, KIlian hebben deze kinderen kennis laten maken met onze fantastische sport. Hier de foto’s.

Uitreiking sportpenning Apeldoorn 2016, 25 januari 2017

APELDOORN – Dit jaarlijkse evenement in de raadszaal van het stadhuis zette alle leden van Apeldoornse sportverenigingen die een eerste plaats hebben behaald in het zonnetje met een sportpenning. Dit jaar gingen voor onze vereniging de prijzen naar :

Enli – 1e plaats NK pupillen

Dirk-Jan, Bente en Mike – 1e plaats NK equipe

We zijn natuurlijk weer heel trots op onze schermers!

Hier de foto’s en een filmpje.

12e Europese Cadetten Circuit (ECC) Oostenrijk, 15 & 16 januari 2017

MÖDLING – Dit zijn stukken uit het draaiboek van reis, verblijf, voeding, warming-up en andere voorbereidingen voor dit toernooi:

Vrijdag 13 januari: Aanwezig Rotterdam Airport 16:00

Huurbus ophalen

Naar 24Hours Appartment

Avond voorbereiding wedstrijd, peptalk coaches;Op tijd naar bed

Zaterdag 14 januari 5:30 opstaan, korte hardloop training van Ron, spieren losmaken

Een stevig ontbijt en prepareren food-pakket voor de dag.

6:45 Vertrek naar de sporthal

Overdag haalt Ron de boodschappen voor zaterdagavond en ontbijt zondag en food voor de wedstrijddag 2

17:00 Terug naar appartement, even bijkomen en uitrusten, evaluatie

19:45 Vertrek naar centrum voor een schnitzel @ Figimuller

22:00 Terug naar 24Hours appartment; Gezellige avond (boerenbridge) maar op tijd naar bed!

Met het volledige sabelteam van cadetten het laatste ECC toernooi van dit jaar.

Met een top resultaat voor Dirk-Jan. In de voorronde kon DJ met drie gewonnen partijen naar de volgende ronde. Quinton met een beetje geluk met slechts 1 gewonnen partij ook door naar de tweede ronde. In de tweede ronde ging het bij Quinton niet veel beter en moest de strijd na de tweede ronde staken. Enli zat in een zware poule en kon daardoor helaas niet genoeg punten halen, ze viel hier af. “Het was wel een heel leerzame poule was; ze weet wat ze moet verbeteren” gaf ze aan.

Dirk-Jan ging in de tweede ronde helemaal los. Alle zes partijen sloot hij met winst af. Met een achtste plaats op het tableau als gevolg. Ook de eliminaties gingen goed. Bij de laatste 32 moest hij de Engelsman Thornley voor laten gaan met een nipt verlies van 15-14. Met een uiteindelijke 20e plaats van de 176 deelnemers. Quinton 140e. Bij de dames werd Enli 128e.

Hier een paar foto’s en filmpjes.

Surtout leden naar Jeugd Europesche Kampioenschappen in de Media

APELDOORN – Enli, Bente, Dirk-Jan en Quinton zijn door de KNAS geselecteerd om deel te nemen aan de Jeugd EK begin maart 2017 in Plovdiv Bulgarije. Hier de krantenartikelen erover.