2018

Fotoalbum van 2018

Heb jij misschien nog leuke foto’s voor ons? Stuur ze dan naar webadmin@surtout.nl en misschien zie je ze de volgende keer wel hier op de site staan.
De foto’s staan hier in Google’s Photo en Google+. Die foto’s zijn verkleind om ze lekker snel te kunnen bekijken, maar als je een foto wilt gebruik om te laten afdrukken geeft dat het beste resultaat met de originele, niet verkleinde foto. Ik heb bijna alle originele foto’s nog en kan je die naar behoefte ter beschikking stellen. Mail me dan even.

Stuur ook even een mailtje als je er bezwaar tegen hebt dat jouw gezicht op een van de foto’s van deze pagina staat.

Stropkenstornooi, 15 december 2018 België

GENT – Enno nam deel aan dit toernooi, hier zijn verslag:

Twee weken geleden ging ik naar Gent voor het Stropkenstornooi, ik werd derde van de 26 andere kinderen. Ik verloor uiteindelijk van een Franse jongen. Ik verloor met 7-10.

Sportieve groet, Enno.

Hier de foto van Enno op het podium.

JeugdPuntenToernooi, 14 december 2018

APELDOORN – Afgelopen zaterdag was er weer een JPT en nu bij ons in Apeldoorn. Surtout mocht traditie getrouw het jaar afsluiten met dit mooie toernooi. Meer dan 50 jonge schermers waren weer opkomen draven om hun kunsten te laten zien op de loper. Van Surtout deden mee: Aize, Jasper, Ekatherine, Vera, Enno en Thijmen.Na een mooie sportieve middag kreeg iedere deelnemer weer een mooi medaille en was er tijd om afscheid te nemen van Ad en vrouw Lilian, de drijvende krachten van het JPT. Na 11 jaar dragen ze het stokje over aan twee nieuwe krachten. Alle schermers bedankt voor deze geweldige middag en we wensen iedereen prettige kerstdagen en een goed 2019!

Hier een paar foto’s en een kort filmpje.

Buitengewoon Business, 14 & 15 november 2018

APELDOORN – Surtout was te gast op deze eerste business-to-business (B2B) festivalbeurs voor ondernemers in het Omnisportcentrum om een stand te bemannen, we werden daarbij ondersteund door drie musketiers nl. Jasper, Enno en Aize die op drie plaatsen op de beursvloer akte de présence gaven met een schermdemonstratie. Mede daardoor werd de eerste “beursgang” van Surtout een groot succes!

Hier de foto en filmpjes van Astrid en Rob.

Internationales Fechtturnier Duitsland, 2 september 2018

ARNSBERG – Jasper speelde het eerste toernooi van het nieuwe seizoen in Arnsberg, een dikke 2 uur van Apeldoorn. Voor hem was dit een hele fijne dag: hij eindigde op nummer 1! Mooi resultaat Jasper, leuke start van dit nieuwe seizoen.

Hier de foto.

NK equipe 2018, 23 juni 2018

PURMEREND – Vandaag zijn gegaan te kijken of we – Surtout – de bekers in ons bezit konden houden. Die hebben we al een  tijd al 10 jaar achtereen gewonnen en de dames voor de 6e keer.

Het dames team bestaande uit: Enli, Roos, Sophie en Astrid speelden tot de 3e plaats en verworven daarmee een podium plek. De dames equipe beker gaat dit jaar naar Amsterdam.

Onze heren (Dirk-Jan, Quinton, Robbert en Mike) echter waren de eerste ronde vrijgesteld en speelden daarna met winst tegen Delft Fencing club (45-41). Daarna de finale tegen Don Quichot. Daar konden ze een goede voorsprong behouden, want ze eindigden met een overtuigende 45-22.

Dus beker is in ons bezit gebleven en nu voor de 11e keer achtereen dit toernooi te winnen!

Met grote dank aan Georges die al deze spelers heeft getraind.

Hier de foto’s.

NJK 2018, 2 & 3 juni 2018

BREDA – Zaterdag zijn de pupillen en junioren aan de beurt. Bij de pupillen speelden mee: Jasper, Lars, Enno en Aize. Het was een hele strijd, want iedereen speelde voor het eerst in deze leeftijdscategorie. Helaas geen podiumplaatsen. Enno gaat zondag in zijn eigen leeftijdscategorie spelen.

Enli, Dirk-Jan, Tim en Quinton speelden in de junioren categorie. Daar eindigden zowel Enli als Dirk-Jan en Tim op de gedeelde 3e plaats.

Zondag spelen Enno, Enli, Vera, Roos, Thijmen en Jelle.

Bij de benjamins wonnen Enno en Vera beide een gouden plek en kwamen zo op nummer 1 op het podium.

Enli kwam in de wedstrijd met de cadetten in de finale Marleen tegen. De dames hebben een hele strijd geleverd met een opbouwende spanning, want Marleen won uiteindelijk met 15-14, dus spanning tot de laatste seconde!

Foto’s en filmpjes van de zaterdag.

Ik hoop op nog veel foto’s van zondag.

NK senioren 2018, 22 april 2018

ALMERE – In het mooie topsportcentrum was alles goed geregeld. Op de zaterdag hebben Christian, Robbert en Tim poules geschermd om zich te kwalificeren voor de zondag. Helaas heeft Christian zich niet kunnen kwalificeren. Enli, Dirk-Jan en Quinton deden zondag mee in de volgende poules om zo tot de eliminatierondes te komen. Iedereen kwam daar doorheen. Enli won alle wedstrijden in de poule en schermde in haar eerste eliminatie tegen Mijs Wouterse. Daarvan won Enli met 15-8. Daarna speelde ze tegen Lisa van der Linde. Daar kon de sterk spelende Enli helaas niet de scheidsrechter overtuigen en verloor hierdoor met 14-15. Enli viel hiermee helaas net buiten het podium en werd 5e.

Bij de heren kwam Quinton uit tegen in Nederland spelende Hongaarse Bence Markus. In de poule had Quinton hier nipt van verloren, maar in deze revanche eliminatie won Quinton met 15-6. Hierna kwam Quinton Bote Schaafsma tegen. Bote was te sterk voor Quinton en won met 15-12. Quinton is hiermee 8e van het toernooi geworden.

Tegelijkertijd kwam Dirk-Jan uit tegen clubgenoot Tim. Dirk-Jan wist de winst naar zich toe te trekken en te eindigen met 15-6. Tim is hiermee 13e van het toernooi geworden. Daarna kwam Dirk-Jan uit tegen David Gardenier. Daarvan won hij met 15-8. Vervolgens kwam Dirk-Jan clubgenoot en 8-voudig NK winnaar Robbert tegen. Robbert won met 15-9 van Dirk-Jan waarmee Dirk-Jan op de 3e plek eindigde.

Robbert speelde achtereenvolgens tegen: Paul Water: 15-1, Teun Plantinga: 15-5, Dirk-Jan: 15-9 en daarna in de finale tegen Bote Schaafsma. In een zinderende finale won Robbert zijn 9e NK titel met 15-11.


Mijn foto’s van het toernooi. De link naar de alle wedstrijduitslagen.

De foto’s van Tunghai.
En nog meer foto’s van het hele toernooi.

Wereldkampioenschappen Sabel Jeugd Italië, 1 tot 9 april 2018

VERONA – Enli, Dirk-Jan en Quinton zijn door de KNAS geselecteerd om aan deze wereldkampioenschappen deel te nemen. Er deden in de 8 dagen 124 verschillende landen mee op alle 3 wapens. 

Junioren: 369 degens spelers, 392 op floret en 284 atleten op sabel. 

Cadetten: degen: 276 sabel: 224, floret: 252.

Dus samen zo’n ruime 1000 spelers, je mag namelijk ook met de hogere leeftijdscategorie meespelen, dus de getallen van de twee leeftijdscategorieën kunnen niet zonder meer opgeteld worden.

Enli haalde in de poule winst bij 2 van de 6 wedstrijden. Met deze winst en de andere punten had ze genoeg punten om gekwalificeerd te worden voor de daarop volgende eliminaties. Daar kwam ze de uit Croatie afkomstige Zoe Marie Baldo tegen. Die was helaas net wat sterker en won met 15-8 van Enli. Ze eindigde op de 72e plaats.

Van de jongens speelden Dirk-Jan en Quinton in de poule met verschillende resultaten, Dirk-Jan won 2 partijen en kon zich hiermee  kwalificeren voor de eliminaties. Quinton echter zat in een poule met sterke tegenstanders en verloor alle wedstrijden. Zonder voldoende tegenpunten kon hij zich niet kwalificeren voor de eliminaties. Hij eindigde 150e op dit toernooi.

Dirk-Jan schermde in zijn eliminatie tegen de Hongaarse Krisztian Rabb. Die was net even sterker en won met 15-8.

Dirk-Jan eindigde hiermee op de 96e plek van het toernooi.

In de equipe wedstrijden nam Enli deel in het Nederlandse team samen met Inez en Marleen. Ze kwamen uit tegen het

Duitse team (dat uiteindelijk op de 8e plaats eindigde). Duitsland won met 45-27. Hiermee eindigde het toernooi voor onze dames.

Dirk-Jan en Quinton speelden samen met Bote voor Nederland tegen de uit 4 man bestaande Australische ploeg (die later op de 27e plek eindigden). Daar verloren ze van met 45-19. Hiermee eindigde voor hun het toernooi. 

Dank gaat uit naar Georges voor de coaching van onze schermers. En voor de support, steun en gezelligheid van Alice, Suryani, Enno, Thunghai, Yvonne en Ria.

Hier de foto’s van Ria.

Hier de foto’s van Tunghai voor zover relevant voor Surtout.

Autofactor Bosch Open Internationaal schermtoernooi, 24 maart 2018

DEN BOSCH – Dit was een toernooi voor degen en sabel, van jong tot oud. Wat een resultaten vandaag!

De volgende personen gingen vanmorgen al vroeg op pad: Enno, Ekatherina, Julian, Aize, Jasper, Thijmen, Dirk-Jan, Quinton en Christiaan

Er werd hard gestreden en de resultaten waren super:

  • goud voor Enno
  • brons voor Ekatherina
  • brons voor Julian
  • goud voor Dirk-Jan bij de senioren
  • goud voor Dirk-Jan bij de junioren
  • Zilver voor Quinton bij de senioren
  • Zilver voor Quinton bij de junioren

Het was voor iedereen weer een zeer leerzaam toernooi!

Hier de foto’s van mijzelf en hier de foto’s van de facebook pagina van schermvereniging van den Bosch.

Nationale sabeltraining, 23 februari 2018

APELDOORN – In de gymzaal waar we iedere woensdagavond schermen werd deze vrijdag de door het Sabel Begelgeidings Team (SBT) van de KNAS georganiseerde nationale sabeltraining gehouden. Van alle windstreken kwamen hier de sabreurs naar toe gestroomd, zelfs de in Frankrijk woonachtige Nederlandse schermster nam de moeite om getraind te worden door Arash, Georges en Remy.

Vanuit onze club deden mee: Aize, Enno, Enli, Dirk-Jan, Jasper, Lars, Quinton en Tim.

Hier de foto’s van Tunghai.

Randstadtoernooi 2017-2018, 18 februari 2018

DEN HAAG – Dirk-Jan en Quinton namen deel. Finale: DJ wint met 15-13 van Q.

10e Offenes Schüler- und Jugendturnier Wetzlar Duitsland, 18 februari 2018

WETZLAR-MÜNCHHOLZHAUSEN – Enli is 10e geworden, ze werd uitgeschakeld in tableau 16 (13-15)
Bij Enno ging het heel goed, hij is 6e geworden en heeft een oorkonde (Benjamin). Hij verloor zijn eliminatie met 7-10.

Wereldbeker kwalificatietoernooi Frankrijk, 9 februari 2018

DOURDAN –

Uitreiking Sportploeg van het jaar Apeldoorn, 14 februari 2018

APELDOORN – De equipe mannen van Surtout hebben de verkiezing gewonnen. Deze avond werd die prijs uitgereikt het stadhuis van Apeldoorn. Naast deze verkiezing werden ook de Apeldoornse sportpenning uitgereikt aan zowel de dames als de heren equipes. 

Gefeliciteerd: Robbert, Mike (niet op de foto’s), Dirk-Jan en Quinton met deze prijzen en

Enli en Astrid met jullie sportpenning.

En Georges met de prestaties.

Hier de foto’s en filmpjes ervan.

Training met sabeltrainers uit Litouwen, 13 februari 2018

ZUTPHEN – Vandaag heeft Surtout Zutphen bezoek van 3 schermleraren uit Litouwen. Georganiseerd door het Europees Erasmusfonds. Zij kijken de komende dagen hoe er in Nederland geschermd wordt, door diverse workshops te volgen bij diverse verenigingen, bv over het Brassard, en vanavond bij ons in Zutphen, krijgen zij een beeld over de Nederlandse schermsport.

Hier het beeldmateriaal.

Wereldbeker kwalificatietoernooi Hongarije, 6 januari 2018

BOEDAPEST –