2021

NK equipe senioren - 27 & 28 November

ZUTPHEN – De Hanzehallen liggen in een mooie buurt, met fraaie statige panden, vlak bij het station. Onze club doet de organisatie van 3 opeenvolgende toernooien en dit is toernooi 2 deze keer in deze Hanzehal. Dit keer in Zutphen. Er zijn ploegen samengesteld voor de opbouw op de vrijdag, de inschrijvingen op zaterdag en zondag en de afbouw op zondag. Vele handen maken licht werk, het spreekwoord doet zijn naam eer aan, want het was allemaal vlot klaar. Dank aan allen!

Op zondag waren de sabreurs van Surtout aan de beurt: eerst de dames equipe met: Diese, Iris en Caroliene. Die hebben 2 lange partijen gespeeld en daarmee brons behaald. Gefeliciteerd dames!

Later die zondag was het de beurt voor de heren sabreurs van Surtout: Dirk-Jan, Quinton, Robbert en Mike. Na een uiterst spannende finale werd de eindstand 44-45 en daarmee behaalden we zilver.

Hier de link naar heel veel schermactiefoto’s.

Cercle d’Escrime Les 3 Armes - 27 November

GEMBLOUX (BE) – Enno heeft dit toernooi bezocht en gewonnen te zien aan de plek op het podium. Hier zijn eigen verslag:

Gembloux is een stad in Zuid-België, 3 en een half uur hier vandaan. En ook waar ik afgelopen week een leuke wedstrijd heb gespeeld.
Toen ik de zaal in kwam moesten we allemaal mondkapjes op, en onze qr code laten zien. Als sporter hoefde ik hem tijdens het schermen niet op, maar tussen partijen wel, daar werd ook best streng op gecontroleerd.
Het schermen zelf ging erg goed, ik kwam als nummer 1 uit de voorrondes, en was daarmee vrijgesteld. Ik hoorde van een andere schermer dat er herkansingen waren in deze wedstrijd, dus dat zelfs als je verliest, je alsnog terug kan komen.
Nadat ik 3 eliminaties ruim had gewonnen, moest ik tegen een schermer die ik goed kende, en van wie ik wist dat hij erg goed was. Nadat het erg gelijk opging won ik met 15-12, en kwam daarmee in de finale.
Die finale won ik opnieuw, met een goede score van 15-3. Waarna ik met een trofee weer naar huis ging.
Zelfs met de weinige tegenstand die ik had, vond ik het een erg leuke wedstrijd.

Hartelijke dank Enno, voor je verslag.

JeugdPunten­Toernooi - 13 November

SCHIEDAM – het JPT is weer begonnen! Dit keer deed alleen Diese mee. Ondertussen heeft Rob iedereen die klaar is voor de JPT een mail gestuurd met informatie om de volgende keren mee te kunnen doen.

Jasper was mee om Diese te coachen. Hier zijn verslag:

Diese was afgelopen zaterdag op het Jeugd Punten Tournooi in Schiedam, na een rit van 2 uur kwamen we aan en begonnen Diese en ik met een goede warming-up. Diese schermde erg goed, in haar poule van 9 man won ze 7 partijen en verloor ze er 1. In de tweede ronde won ze 6 partijen en verloor ze er 2. Diese heeft veel plezier gehad en kijkt uit naar het volgende JPT

Volgende JPT is in Apeldoorn, op 18 december! Meer info tijdelijk hier.

NK Veteranen - 7 november

ROERMOND – Vandaag is het NK Veteranen in Roermond. Tunghai komt voor Surtout uit op floret en Christian op Sabel. Don heeft een vervanger gestuurd om deze wedstrijd te volgen. Heren succes!! Reactie van Tunghai: Het is hier super gezellig. Erg ervaren floret schermers die heel mooi schermen! Sportief, technisch en vooral erg leuk !!!! Christian is in zijn leeftijdscategorie 5e overall Nederlands kampioen geworden. Beide heren van harte gefeliciteerd met het plezier dat jullie hebben beleefd.

Willy Slagermilch toernooi - 6 November

BERGHEIM (DE) – Vandaag is DON, de vliegende reporter van Surtout in Bergheim, Duitsland, waar Enno en Jasper de kleuren van Surtout verdedigen op het Willy Slagermilch toernooi. Hieronder de live blog van DON:

10:23 – Na een iets moeizame start krijgt Enno de vaart erin en wint zijn eerste partij met mooie acties.

11:40 – Enno ging verder, en won de volgende wedstrijd en verloor net met 5-4 de volgende partij. Nu op naar de eliminaties.

11:42 – Jasper begint zijn eerste partij goed en wint, daarna een verlies partij maar uiteindelijk herpakt hij zich en wint nog 2 partijen. Beide heren gaan er nu voor in de eliminaties.

12:38 – Beide heren gingen zeer gefocussed over de loper en wonnen beide hun eerste eliminatie. Enno won met 15-10 en Jasper met 15-9. Super goed op naar de volgende ronde!!

16:19 – Na een zware lange dag hebben de mannen het goed gedaan. Enno werd 29e wat een mooi resultaat is midden in het veld en Jasper werd 6e. Gefeliciteerd over en sluiten. DON de vliegende reporter gaat nu weg.

Hier de foto’s en filmpjes.

October Tournament voor Senioren - 16 oktober

EINDHOVEN – Wat een toernooi vandaag. Onze schermers hebben zich laten zien. De dames, Diese en Iris, hebben het goed gedaan en genoten van de dag.

Diese schermde haar eerste punten bij elkaar op een groot toernooi en Iris mocht strijden om de derde plaats. Bij de heren gingen Surtout-ers te keer op de lopers. Ze joegen in de poules de tegenstanders over de lopers. Enno ging zoals verwacht goed van start en stond 2e na de Poules. Thijmen en Jasper stonden rond de 10e plek en Christian 7e. Erg goed want iedereen had daarna een vrijstelling.

In de Eliminaties ging het ook goed maar er zaten een paar verrassingen aan te komen, zo werd Thijmen door een schermer met fysiek geweld van de loper geslagen. Jasper won van Christian maar verloor daarna van Enno. Enno stoomde door en werd 3e. Super goed en gefeliciteerd topper.

Maar we hadden ook nog Tunghai op floret en Stefan op degen. Ja Surtout kwam uit op drie wapens. Deze twee heren schermde fantastisch en genoten van elke punt. Zo hoort het, geniet en scherm met plezier. Chapeau schermers op het volgend toernooi!!!

Registratie van Don de vliegende reporter

Ferrum Vetus (oud ijzer), 3 oktober

WAGENINGEN – Door omstandigheden was ik de enige die vanaf Surtout aan dit toernooi deelnam. Mijn eerste toernooi ooit! Voor schermers ouder dan 40 jaar, die heten dan (al!) veteranen. Ik ben recreatieve schermer, train 1 uur per week en vind het leuk om partijen te schermen.

Quinton was mee als begeleider, coach en ging ook scheidsrechten, omdat er onvoldoende scheidsrechters waren.

Het was gezellig, ontspannen, uitdagend en leerzaam; allemaal tegelijkertijd. We deden een ‘poule unique’, wat neerkwam op dat we met ons 13-en allemaal tegen elkaar speelden, op 3 lopers, dus heel veel partijtjes (tot 5 punten).

Een aantal deelnemers kende ik uit de tijd dat ik als ouder met Kilian en Quinton de JPT’s en toernooien bezochten, die hadden iets van: “Hé,nu jij hier?” Of: “Faas? Schermt jouw zoon ook, die heb ik wel eens gezien op een toernooi.”

Nog een stukje rapportage van Don:

Don, de vliegende reporter van Surtout, is vandaag bij het Ferrum Vetus toernooi in Wageningen waar Everhard Faas namens Surtout aan het werk gaat. Leuk is om te weten dat dit zijn eerste toernooi wordt. Fantastisch, dit geeft maar weer aan dat het nooit te laat is om wedstrijden te gaan schermen.

Succes Everhard!!!🤺🤺

NK, 25+26 september

EDE – Surtout was op het NK aanwezig met: Iris, Enno, Jasper, Thijmen, Dirk-Jan, Quinton, Tim, Robbert en Christian.

De eerste dag was voor de kwalificatie van de 2e dag. Hier is niemand afgevallen, iedereen ging door!

De 2e dag begon voor de heren met 3 poules tegelijkertijd, waardoor er vlot een uitslag was voor het tableau 16.

Bij de dames speelde Iris

Hier de foto’s van Tunghai van dag 1, van dag 2 staan hier de foto’s.

NJK, 18+19 september

ALKMAAR (verslag van Rob) – Ja hoor, eindelijk was het weer zover, het NJK Schermen in Alkmaar ging door. Met een team van 5 schermers van Surtout reden we naar Alkmaar.

Op de eerste dag was het de beurt aan de Dames Heren Pupillen en Senioren; Enno, Diese,  Ronja, Jasper en Thijmen moesten de klus gaan klaren voor Surtout. Voor Ronja en Diese was het de eerste keer dat ze deelnamen, proeven aan het grote werk was het motto. En ze genoten met volle teugen. Je zag ze glunderen in de zaal met toppers. Dames, heel goed gedaan en zoals jullie al aangaven: “dit smaakt naar meer”.

Jasper, Thijmen en Enno hadden naar maanden van trainen er ook enorm veel zin in. Dat hebben de tegenstanders geweten. De heren joegen de concurrentie over de lopers. Uiteindelijk eindigde de dag met 1 keer goud, 2 keer zilver en 1 keer brons.

Zondag is het de beurt aan de cadetten, daar kwamen Enno en Jasper in uit. Ze behalen daarbij beide een plek op het podium! Op de 2e en 3e plaats.

Hier de foto’s.
Hier de foto’s van Tunghai, dag 1 en de foto’s van dag 2.

.

de Stentor bij een “niet zo maar” een gewone buitentraining…, 19 mei

APELDOORN – Het was een hele fijne training vandaag, we hadden een ‘volle bak’. We hebben een interview van de Stentor die een artikel gaat maken van onze club. De reporters maakten foto’s, film en namen interviews af met bestuur en leden. Hier onze eigen foto’s van deze training, later ook het artikel.

Sport Roefeldag – Zutphen Actief, 16 mei

ZUTPHEN – Ondanks de dreigende regenbuien is er heel enthousiast van allerlei sporten geproefd. Een heel stel kinderen met interesse voor schermen hebben door Georges, Iris, Enno en Tim kennis gemaakt met de schermsport. Demonstraties, techniek en vooral heel veel doen, met heel veel plezier!

Er volgen nog een 4-tal extra gratis lessen voor deze kinderen, ze zijn daar individueel voor uitgenodigd.

Hier de foto’s.

Buiten scherm- en looptraining, week 18

APELDOORN/DOETINCHEM/EEFDE – onder steeds prettiger omstandigheden wordt er goed getraind op de diverse locaties. Hier de foto’s.

Buiten scherm- en looptraining, week 17

APELDOORN/DOETINCHEM/EEFDE – onder steeds prettiger omstandigheden wordt er goed getraind op de diverse locaties. Hier de foto’s.

Buiten scherm- en looptraining, week 16

APELDOORN/DOETINCHEM/EEFDE – onder steeds prettiger omstandigheden wordt er goed getraind op de diverse locaties. Hier de foto’s.

Loop/sprint Schermtraining, 11 april

APELDOORN – zondagmorgen 9.00, een aantal ‘diehard’-leden van Surtout krijgen training in schermgerelateerde looptechnieken en -krachttraining. Hier de foto’s.

Buiten schermen en lopen, week 12

APELDOORN/DOETINCHEM/EEFDE – Deze week stond ook weer in het teken van buiten schermen binnen de mogelijkheden van het RIVM. Het leverde fijne sportieve momenten en mooie beelden op!
Hier de foto’s van activiteiten op alle locaties.

Loop/sprint Schermtraining, 14 maart

APELDOORN – Wat doe je op zondagmorgen 9.00? De fanatieke leden van Surtout doen een loopscholing op hun eigen niveau, met daarbij onder meer sprintjes trekken.Hier de foto’s.

Uitreiking sportpenning 2020, 13 maart

APELDOORN – In een kleine setting in de FSC Sportcampus werden de sportpenningen opgehangen bij onze 1e plek winnaars van het afgelopen jaar. Dat waren Enli en Robbert,  ze wonnen beide goud op het NK in 2020. 

Hier de foto’s en het filmpje. In het filmpje is ook te horen hoe Radio Apeldoorn de winnaars een interview afneemt.

Rummikub estafette Schermtraining – interval duur, 7 maart

APELDOORN – Een verrassende training! Hier de foto’s en filmpje.

Looptraining, 28 februari

APELDOORN/DOETINCHEM – Hier zijn ze bezig met weer een goede looptraining. Hier de foto’s.

Clubtraining winter – interval duur, 10 januari

APELDOORN – Hier zijn ze bezig met een interval duurtraining. Hier de foto’s.