2023 – wedstrijden en andere evenementen

2022 Sabel Intensiv - 15 oktober 2022 Duitsland

KIRCHLENGERN – Verslag van Christian, schermt in Doetinchem en Eefde:

Op zaterdag 15 oktober werd in Kirchlengern ‘2022 Sabel Intensiv’ georganiseerd door Tibi Rapolti van de Quernheimer Fechtclub.
Toch een dikke 200 km Duitsland in, dus daags voor het toernooi nog telefonisch contact opgenomen voor overleg. Het klonk zeer leuk dus op pad gegaan. Tibi kwam al toeterend tegelijk met mij aan en stelde mij aan iedereen voor. Er waren 17 deelnemers, waarbij jong en oud, Herren und Damen, gemengd werden. In verband met de vakantie waren er ook 5 Roemeense schermers met hun trainer.
Het werd een poule unique, dus 16 partijen waarvan ik er 11 won. Daarna een bye, een winsteliminatie 15-12 en daarna een verlieseliminatie 15-12 tegen de uiteindelijke Gewinner. Daarmee kon ik een Urkunde met 6. Platz in ontvangst nemen. Daarna werd er nog geschermd in een ‘Mannschaft’ waarbij ons team derde werd. Doordat er 5 lopers waren, draaide het lekker snel door. Na ruim 4,5 uur schermen kon ik terugkijken op een leuk, goed georganiseerd toernooi.

Bedankt Christiaan voor dit verslag! Het geeft een mooie inkijk op hoe er elders de toernooien worden georganiseerd. En ik snap nu ook waarom het ‘Intensiv’ heet…